Sayfa 6 / 20 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Forvet bölgesinde Sahte forvet (destek) oynatıyorum. DC ile MC arasında bağlantı kuracak bir oyuncum olmadığı için. Fakat ortasahada Khuboni ve Mustafa Vural (Regen) gibi top kapma ve markaj oranları yüksek oyuncularım var. Mustafa'ya göre Khuboni'nin pas ayağı daha iyi. (15)

Bu evimde yenildiğim Rize maçı;

Buda evimde farklı bir skorla galip geldiğim Fenerbahçe maçı;

Buda galibiyeti haketmeme rağmen berabere kaldığım Sivasspor maçı;

Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

işte dediğim olay bu ss lerde bariz belli zaten. Fenerbahçe maçında tarihi farkı kaçırmışsın çünkü ceza alanında 11 şutun var 4'ü gol olmş ve 3 tane de kaleci çıkarmış.Hak ettim dediğin Sivas maçında ise 3-5 şut ceza alanında,gerisi dışardan.Dışardan attıgın gol olmasa yenilebilirdin de Takım çok şut atmaya başladığında golü bulamadıkça strese girip moraller de bozuluyor.O yüzden kanatlara aktarmak lazım oyunu böyle maçlarda kanat hücumlarına hücumgörevi verip , merkezdekileri destek ve savunma rolüne çekmen işini görebilir...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Fm-base adlı sitede tesadüfen gördüğüm ve dizilişini ilginç bulduğum, kullananlarında genelde memnun kaldığı bir taktik vardı, 2 farklı takım ile denedim ve güzelde sonuçlar verdi. Taktiğin linkini paylaşsam ve taktiğin başarılı olmasını sağlayan etkenlerin analizini yapabilir misiniz acaba? (nannar ya da perpetua abilere sorum)

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Fm-base adlı sitede tesadüfen gördüğüm ve dizilişini ilginç bulduğum, kullananlarında genelde memnun kaldığı bir taktik vardı, 2 farklı takım ile denedim ve güzelde sonuçlar verdi. Taktiğin linkini paylaşsam ve taktiğin başarılı olmasını sağlayan etkenlerin analizini yapabilir misiniz acaba? (nannar ya da perpetua abilere sorum)
    link koy da bir göz atalım bakalım...

Quote Originally Posted by nannar View Post
    link koy da bir göz atalım bakalım...
    Buyur abi;

http://www.fm-base.co.uk/forum/share...cc-s-gold.html

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Mancini'nin 2 maçta denediği 3-5-2 taktiğini uyarlamayı denedim fakat 3lü stoperler birbirinden çok fazla uzaklaşıyor.Rakip takım da amc olduğunda yalan oluyoruz.3 stoperden 2'si AMC'ye doğru gidince Forvet boşa çıkıyor ve 3. stoperimde oralardan alakasız yerlerde dolaştığı için forvet direk kaleciyle karşı karşıya kalıyor.Bunun defansı ileriye çıkart komutuyla alakası olabilir mi? Bir de AMC'li taktiklere karşı DMC kullanıp half back yapmayı önerir misiniz?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Bahsettiğim taktik 3 lü stoper önünde savunma görevli 2 dmc ve kenarlarda da iki yönlü beklerle savunmada 7 kişiyle kalıyor. orta alandaki 2 MC standart ortahasa hücum rollü ve AMC'deki oyuncu ise gizli forvet.Taktik başarı sağlasa da keyif vermez. Rakibi durdurarak kontralarla etkili oluyor. Rakibe duran top dışında çok pozisyon vermiyorsunuz çünkü kenarlardan gelen ataklarda WBR-DMRC-DRC yani 3 oyuncu kapatıyor, ters kanatı da aynı şekilde. Cepheden gelen hücumlarda ise zaten geride 3 stoper var, onların önündeki 2 DMC ve orta alandaki 2 M rakibi bozarak oyun kurmalarını engelliyor.Pres yapılan pozisyonlarda kapılan toplarla Dar alanda kıs paslarla hızlı hücuma çıkılıyor. Yüklen komutu çok katı felsefesi ile uygulandığı için hücumlara sadece MC'ler,AMC ve bazen de bekler katılıyor...

Bahsettiğim taktik 3 lü stoper önünde savunma görevli 2 dmc ve kenarlarda da iki yönlü beklerle savunmada 7 kişiyle kalıyor. orta alandaki 2 MC standart ortahasa hücum rollü ve AMC'deki oyuncu ise gizli forvet.Taktik başarı sağlasa da keyif vermez. Rakibi durdurarak kontralarla etkili oluyor. Rakibe duran top dışında çok pozisyon vermiyorsunuz çünkü kenarlardan gelen ataklarda WBR-DMRC-DRC yani 3 oyuncu kapatıyor, ters kanatı da aynı şekilde. Cepheden gelen hücumlarda ise zaten geride 3 stoper var, onların önündeki 2 DMC ve orta alandaki 2 M rakibi bozarak oyun kurmalarını engelliyor.Pres yapılan pozisyonlarda kapılan toplarla Dar alanda kıs paslarla hızlı hücuma çıkılıyor. Yüklen komutu çok katı felsefesi ile uygulandığı için hücumlara sadece MC'ler,AMC ve bazen de bekler katılıyor...
    Dizilişe baktığımızda fazlası ile defansif bir taktik gibi duruyor ama oldukça fazla pozisyona girmemizi sağlıyor. Orta alan ve gizli forvet kaliteli oyuncular ise farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Amaç kazanmak ise bu işi fazlası ile görüyor.

Tabi dediğin gibi keyifli maçlar izlemiyoruz, oyun hakimiyeti rakipte oluyor ancak genelde ciddi manada başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Yorumların içinde ayrıca teşekkürler abi.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Tabi dediğin gibi keyifli maçlar izlemiyoruz, oyun hakimiyeti rakipte oluyor ancak genelde ciddi manada başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Yorumların içinde ayrıca teşekkürler abi.
    Evet top genelde rakipte kalıyor pozisyonları kontra ile yakalıyorsun.rica ederim

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Aslına bakarsan FMBase'de çok başarılı taktikler var. Kendi taktiğini yapamayan arkadaşlar oraya bakabilir. İngilizce biliyorlarsa rehberleri de inceleyebilirler. Mesela şu MODERN WARFARE taktiğide incelenebilir burada. Daha başarısız olanını görmedim. Hele hele şu Midfield Maesto denilen taktiği bende deniyecem gibi. 4-5-1 ve 4-1-4-1 halinde iki taktik. Bu serideki favori taktiklerim onlar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu taktikler bana mac motorunun eksiklerini kullaniyormus gibi geldi. O kadar mantik yurutuyorsun dengeli bir taktik icin. Ama bunlardan uzak gibi duran bir taktikle basarili oluyotlar. Nasil mumkun anlamadim!

GT-S6500D cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Bu taktikler bana mac motorunun eksiklerini kullaniyormus gibi geldi. O kadar mantik yurutuyorsun dengeli bir taktik icin. Ama bunlardan uzak gibi duran bir taktikle basarili oluyotlar. Nasil mumkun anlamadim!

Taktikleri yaparken kurduğunuz diziliş değil, oyuncuların sahaya nasıl yayıldığı önemli. mesela sen dizilişte 2 dmc 3 mc koyarsın ama orta alandaki 3 lü kenarlara açılır ve saha içinde 5li ortasaha gibi görünür. kurduğunuz taktiklerde oyuncuların ortalama pozisyonlarına bakın maçlardan sonra. eğer olmasını istediğiniz yerde değilse dizilişe el atın. eğer olmasını istediğiniz yerdeyse ama istediğiniz işleri yapmıyorsa takım komutlarıyla ya da oyuncu komutlarıyla oynayın biraz. fm 2014'te çok başarılı bir taktik yapmak çok zorlaştırılmış çünkü öyle bir taktik her takıma üstünlük kuramıyor

Nesil
    2003

Lucescu'nun Besiktas'taki taktigini hatirlatti bana bu yazdiklarin.

Zago Ronaldo Ahmet Yildirim
    Kaan Dobra Giunti Tayfur Ibrahim Uzulmez
    Sergen Pancu
    Ilhan

Giunti daha cok Regista gibi oynuyordu.
    Pancu ile Sergen de daha cok hucum dusunen ikili orta saha.
    Ilhan AMC degildi ama hareketli bir forvetti.

Nesil
    2007
    Yer
    Hatay

Bir şey soracağım size..Maçın 60-70 dakikası iyi oynuyorum..ama son dakikalarda rakip bastırdıkça bastırıyor..Hem çıkamıyorum.Hem de son dakikalarda gol yiyorum..(Taktiğim counter-rigid, acaba standard balance yapıp retain po. kısa pas, defanstan kısa topla çıkma mı yapayım)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by antiochia View Post
    Bir şey soracağım size..Maçın 60-70 dakikası iyi oynuyorum..ama son dakikalarda rakip bastırdıkça bastırıyor..Hem çıkamıyorum.Hem de son dakikalarda gol yiyorum..(Taktiğim counter-rigid, acaba standard balance yapıp retain po. kısa pas, defanstan kısa topla çıkma mı yapayım)
    Ayaga pas yapabilen lig ortalamasinin ustunde top hakimiyeti olan oyuncularin varsa contain (+fluid) ve retain possession (Hic bir oyuncuya hucum gorevi verme. Sadece savun ve destek gorevlerini kullan.)

Yoksa bence en dogrusu hucum etmek ve gol sayini arttirmaya calismak.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Kaan Souza View Post
    Mancini'nin 2 maçta denediği 3-5-2 taktiğini uyarlamayı denedim fakat 3lü stoperler birbirinden çok fazla uzaklaşıyor.Rakip takım da amc olduğunda yalan oluyoruz.3 stoperden 2'si AMC'ye doğru gidince Forvet boşa çıkıyor ve 3. stoperimde oralardan alakasız yerlerde dolaştığı için forvet direk kaleciyle karşı karşıya kalıyor.Bunun defansı ileriye çıkart komutuyla alakası olabilir mi? Bir de AMC'li taktiklere karşı DMC kullanıp half back yapmayı önerir misiniz?
    Stoperlerden ayaginda top olan rakip oyuncuya kim daha yakinsa o basiyor. Merkezdeki oyuncuya cover gorevi versen de boyle. Bu nedenle rakip AMC kullaniyorsa yapacak en dogru sey en azindan 1 DM kullanmak.

Halfback kullanirsan takim hucuma cikarken stoperleri 4'ler ve acikcasi biraz da 352 oynamanin espirisi ortadan kaybolur cunku orta sahadaki 5 oyuncunu 4'e dusurup dizilisi bekleri ileriye cikmayan bir 442'ye cevirirsin. Stoperlerin onunu kapatacak bir Anchor Man veya Defensive Midfielder veya Deep Lying Playmaker defend goreviyle orada cok is yapar bence.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MuraTBudaN View Post
    Abi rehber çok güzel sayende eksiklerimizi kapatma şansımız oldu teşekkürler bu yüzden ve benim bir sorum olacak. Orta sahada '' Oyun kurucu ve Defansif oyun kurucu '' rollerini vererek iki oyun kurucu oynatmak makul bir seçim midir ?
    Birden fazla oyun kurucu oynatmada bir sorun yok. Defansif oyun kurucu savunma ile orta sahanin baglantisini, oyun kurucu da orta saha ile hucum baglantisini saglar.

Ama bu ikisini kullandiginda, savunmayi biraz daha fazla dusunen bir orta saha oyuncusu gereksinimi de ortaya cikabilir. Defansif oyun kurucu daha cok pozisyon alarak savunma yapar, rakibe pek basmaz. Oyun kurucu da ileride pres yapar ama bunu pek coskulu yapmaz (gerci hem oyun kuruculuk isini yapacak hem de coskulu savunma yapacak ozelliklere sahip bir oyuncun varsa durum farkli tabii).

Takim icinde ikisi de oyun kurucu olarak kabul edilir, yani toplar hucuma cikarken genelde bu iki oyuncuda toplanir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Stoperlerden ayaginda top olan rakip oyuncuya kim daha yakinsa o basiyor. Merkezdeki oyuncuya cover gorevi versen de boyle. Bu nedenle rakip AMC kullaniyorsa yapacak en dogru sey en azindan 1 DM kullanmak.

Halfback kullanirsan takim hucuma cikarken stoperleri 4'ler ve acikcasi biraz da 352 oynamanin espirisi ortadan kaybolur cunku orta sahadaki 5 oyuncunu 4'e dusurup dizilisi bekleri ileriye cikmayan bir 442'ye cevirirsin. Stoperlerin onunu kapatacak bir Anchor Man veya Defensive Midfielder veya Deep Lying Playmaker defend goreviyle orada cok is yapar bence.
    Geri dönüş için teşekkür ederim.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

3 stoper oynamama rağmen rakip hala savunma arkasına kaçıyor diyorsanız size 1-2 tane SS'le biraz daha ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağım,oyun açılsın da

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Öncelikle 3-5-2 oynayacaksanız illa 5 oyuncuyu yanyana zincir gibi dizmenize gerek yok. ön libro,orta alan ve ilerisine bu 5 oyuncuyu yayarak da 3-5-2 oynayabilirsiniz. 3 stoper kullandığınızda kanatlar açık kalacak gibi görünse de AMR ve AML kullanırsanız onlar rakip beklerin ileri çıkışlarını engeller. savunmada ise stoperler rakip kanatları karşılamaya açılırlar. Tabi bu durumda stoperlerin arası açılacağından göbekteki stoperi çakılı olarak oynatmanız ve perpetua'nın da dediği gibi ön libero mevkisinden en az 1 oyuncu kullanmanız gerekli. Diziliş ve sahaya dağılım ortada. Yan yana oynayan 2 oyuncuya aynı görevi (destek,savunma,hücum ) yüklemezseniz saha içinde oyuncular daha kolay üçgenler kuracaklardır. Taktikleri yaparken mutlaka kompakt görüntü almaya çalışın. Yani orta alan ile savunma , ya da hücum ile orta alan arasındaki alanlara kimseyi sokamadıysanız zaten taktiker iş görmez. Aynı dizilişle farklı birşey göstereceğim size...Bu düzende sahanın dikine 100 metre olduğunu düşünürsek oyuncularımız 30-35 metrelik alanda toplanmış durumdalar... Yani DC ile SC arasında 35 metre var Enlemesine ise ortaya yakın toplanmış durumdalar.Nerden baksan iki kanada da 10/12 metre mesafe var sanırım

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Şimdi size birşey sormak istiyorum.Resimlerden birisi üsttekinin aynısı,karşılaştırmayı daha kolay yapın diye koyuyorum. 2 taktiğin sahaya yayılımı böyle.Dizilişler bireir aynı, mentalite ve görevler farklı. Biraz yorumlayabilirmisiniz 1. ile 2. arasındaki farkları ?

1. taktik;

2. taktik;

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

ben bu seride bi türlü 3lü defans oynama işini beceremedim. ne yaparsam yapayım kenarlardaki stoperler çizgiye kayıyor ve araya atılan toplar çok sıkıntı oluyor. çünkü bu işi biraz abartmışlar gibi. defansif orta sahalar da ne olursa olsun önde kaldıkları için araya atılan toplarda işe yaramıyorlar.

ajax ile oynuyorum. çok işe yarayan taktikler de yaptım ama bi türlü istediğim oyunu oynayamıyorum. çok kaotik bi anlayış hakim oluyor sahada. takımın ne oynadığı belli değil gibi. ama bi bakıyorum 3-5 tane atmışım. istediğim bu değil. maç kazanmaktan ziyade bi mentalite oturtmak istiyorum. biraz yardıma ihtiyacım var bu konuda. öncelikle kadro kalitem oldukça iyi. ilk sezondayım ama epeyce oyuncu satıp bi o kadar da aldım.
    istediğim taktik rakibe hiç pozisyon vermeyeyim her maç 5 atayım şeklinde falan değil. ancak dediğim gibi takımın bi standardı olmalı. bi maç çıkıyorum rakibe pozisyon vermiyorum 1 hafta sonra saçma bi takım 4-5 net pozisyon buluyor. bi kere bunun önüne geçmem lazım. bu yüzden de topun daha çok bende olduğu bi taktiğe ihtiyacım var. burda da farklı bi sıkıntı ortaya çıkıyor. topu ayakta tutmak demek düşük tempo, kısa pas demek genel olarak. bu da rakip savunmanın yerleşmesine sebep oluyor tabi. çözümsüz değil elbet. sebastien corchia ve alex telles gibi iki tane aslanlar gibi bek ve kaliteli kanat oyuncularım var. ancak sıkıntı şu. maç motorundan mı kaynaklı bilmiyorum ama kanat hücumları çok etkisiz. adamlar orta açmak için fırsat varken ya da içeriye katedip boşa pas çıkarmak varken ısrarla rakip defansın gelip sıkıştırmasını bekliyor. ve çarptırıp kornere çıkarıyorlar. bi maçta 20 taneye yakın korner kullanıyorum. kornerden gol de buluyorum ama tüm zevki kaçıyor.
    kısacası teşhis ortada ama tedaviyi bi türlü bulamadım. önerileriniz nelerdir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by serwan View Post
    ben bu seride bi türlü 3lü defans oynama işini beceremedim. ne yaparsam yapayım kenarlardaki stoperler çizgiye kayıyor ve araya atılan toplar çok sıkıntı oluyor. çünkü bu işi biraz abartmışlar gibi. defansif orta sahalar da ne olursa olsun önde kaldıkları için araya atılan toplarda işe yaramıyorlar.

ajax ile oynuyorum. çok işe yarayan taktikler de yaptım ama bi türlü istediğim oyunu oynayamıyorum. çok kaotik bi anlayış hakim oluyor sahada. takımın ne oynadığı belli değil gibi. ama bi bakıyorum 3-5 tane atmışım. istediğim bu değil. maç kazanmaktan ziyade bi mentalite oturtmak istiyorum. biraz yardıma ihtiyacım var bu konuda. öncelikle kadro kalitem oldukça iyi. ilk sezondayım ama epeyce oyuncu satıp bi o kadar da aldım.
    istediğim taktik rakibe hiç pozisyon vermeyeyim her maç 5 atayım şeklinde falan değil. ancak dediğim gibi takımın bi standardı olmalı. bi maç çıkıyorum rakibe pozisyon vermiyorum 1 hafta sonra saçma bi takım 4-5 net pozisyon buluyor. bi kere bunun önüne geçmem lazım. bu yüzden de topun daha çok bende olduğu bi taktiğe ihtiyacım var. burda da farklı bi sıkıntı ortaya çıkıyor. topu ayakta tutmak demek düşük tempo, kısa pas demek genel olarak. bu da rakip savunmanın yerleşmesine sebep oluyor tabi. çözümsüz değil elbet. sebastien corchia ve alex telles gibi iki tane aslanlar gibi bek ve kaliteli kanat oyuncularım var. ancak sıkıntı şu. maç motorundan mı kaynaklı bilmiyorum ama kanat hücumları çok etkisiz. adamlar orta açmak için fırsat varken ya da içeriye katedip boşa pas çıkarmak varken ısrarla rakip defansın gelip sıkıştırmasını bekliyor. ve çarptırıp kornere çıkarıyorlar. bi maçta 20 taneye yakın korner kullanıyorum. kornerden gol de buluyorum ama tüm zevki kaçıyor.
    kısacası teşhis ortada ama tedaviyi bi türlü bulamadım. önerileriniz nelerdir.
    Sonlarda bahsettiğin kanat ataklarının etkisizliği bende de mevcut.Önü bomboş içeri girse kaleciyle karşı karşıya kalcak ama hala korner direğine giden oyuncular var.Karar verme özelliği ile ilgili mi dedim ama o da en az 15.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    MC'lerden birisine savun gorevi versen daha dogru olur sanki.

Cunku DM stoperlerin arasina girince, onun bosalttigi bolgeyi koruyacak bir oyuncun yok burada. Muhtemelen bu DM'nin ileriye cikip rakibe basmasina neden oluyordur. O basinca da stoperlerin arasindaki alan bosaliyor ve oradan adam kaciyordur.

Veya orta sahada kullandigin adamlarin daha ileride basan cinsten olmasi daha iyi olabilir. Iki tane oyun kurucu biraz luks olmus sanki ve orta sahada savunma isi tamamen HB'in ustune kalmis.
    İki bekede ilerde pres ve hucuma çık komutu verdim
    DOK daha falza pres verdim

Bu şekilde daha iyi verim aldım

Şimdi size birşey sormak istiyorum.Resimlerden birisi üsttekinin aynısı,karşılaştırmayı daha kolay yapın diye koyuyorum. 2 taktiğin sahaya yayılımı böyle.Dizilişler bireir aynı, mentalite ve görevler farklı. Biraz yorumlayabilirmisiniz 1. ile 2. arasındaki farkları ?

1. taktik;

2. taktik;

Anladığım kadarıyla ikincisi daha katı ve daha ofansif bir sistem.

1. taktik;

2. taktik;

hüseyin hocam 2. taktikte dmrc deki oyuncuna destek, mlc oyuncuna destek, aml oyuncunadana hücum görevi vermişsin gibi görünüyo. ayrıca daha katı bi felsefe seçimi yapmışsın gibi duruyo.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by byKpln View Post
    Anladığım kadarıyla ikincisi daha katı ve daha ofansif bir sistem.
    Quote Originally Posted by demirsporlu View Post
    hüseyin hocam 2. taktikte dmrc deki oyuncuna destek, mlc oyuncuna destek, aml oyuncunadana hücum görevi vermişsin gibi görünüyo. ayrıca daha katı bi felsefe seçimi yapmışsın gibi duruyo.
    ikinizin dedikleri de var ama biraz eksik. ikinci taktik daha katı evet ama mentalite olarak hücum değil aksine kontra. ama oyuncu rollerinde mc mc aml amr ve sc hücum rollü oldugundan daha önde görünüyor. arkadakilerden aradaki mesafeyi kapatmak için daha öne çıktıgından pozisyonları da daha önde görünüyor. bu resmi paylaşma nedenime gelelim Defans yapak istiyorsanız takımda rolleri destek ya da savunma vermelisiniz, aksi halde defans rollü adalarınız da savunma yapamıyor ve öne çıkıyor. Skora aldanmayın, rakip kırmızı görmese 2. taktikle yenilme ihtimalim daha fazlaydı. ilk taktik daha dengeli ve doğru oluşturulmuş bir taktik. oyuncular arası mesafeler dar ve kompakt bir görntü var. bunu sağlamak için her mevkide birbirinden farklı görevler (destek-savunma-hücum) verin. oyunculara verdiğiniz bu görevler sahada nasıl yayıldıgınızı çok etkiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Defans yapmak isteseniz bile defans yaparken oyunu kazanmak icin veya gol atmak icin atak gorevi verilmis oyuncuya ihtiyac var.

Kati felsefelerde hucum gorevi verilen degil AM ve kanat pozisyonundaki oyuncular daha yuksek mentaliteye sahip olur. Bu da takim mesafesinin acilmasina neden olur. Bundan faydalanmak adina da direk pas secimi ile hizli hucum dusunulebilir. Aksi halde kisa pas mesafe fazla oldugu icin cok ise yaramayacaktir.

Fluid felsefelerde ise tum takim ortak hareket etmeye calisacak ve mesafeler azalacaktir. Defansif mentaliteyu fluid ile birlestirebilirseniz kompakt bir takim olusturabilirsiniz. Ayni zamanda takimin kalitesine gore oyuna kisa paslarla hakim olup bol pas yapabilirsiniz. Olay nasil oynamayi dusundugunuze gore ciddi farkliliklar gosteriyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Defans yapmak isteseniz bile defans yaparken oyunu kazanmak icin veya gol atmak icin atak gorevi verilmis oyuncuya ihtiyac var.

Kati felsefelerde hucum gorevi verilen degil AM ve kanat pozisyonundaki oyuncular daha yuksek mentaliteye sahip olur. Bu da takim mesafesinin acilmasina neden olur. Bundan faydalanmak adina da direk pas secimi ile hizli hucum dusunulebilir. Aksi halde kisa pas mesafe fazla oldugu icin cok ise yaramayacaktir.

Fluid felsefelerde ise tum takim ortak hareket etmeye calisacak ve mesafeler azalacaktir. Defansif mentaliteyu fluid ile birlestirebilirseniz kompakt bir takim olusturabilirsiniz. Ayni zamanda takimin kalitesine gore oyuna kisa paslarla hakim olup bol pas yapabilirsiniz. Olay nasil oynamayi dusundugunuze gore ciddi farkliliklar gosteriyor.

zaten kontra sistemlerde defansın pozisyon almasını bozmamak adına savunma ve orta alandakilerin tümüne savunma ve destek görevi verip katı ya da dengeli oyun anlayışı seçip, AMRLC ve SC mevkilerine bırakmak lazım hücum işini Böyle maçlarda kısa pas ve topa sahip ol komutlar yerine, dikine pas yap ve koşu yoluna pas at komutları daha etkili olabilir...

Sayfa 6 / 20 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Mesaj Yetkileri