ben bu seride bi türlü 3lü defans oynama işini beceremedim. ne yaparsam yapayım kenarlardaki stoperler çizgiye kayıyor ve araya atılan toplar çok sıkıntı oluyor. çünkü bu işi biraz abartmışlar gibi. defansif orta sahalar da ne olursa olsun önde kaldıkları için araya atılan toplarda işe yaramıyorlar.

ajax ile oynuyorum. çok işe yarayan taktikler de yaptım ama bi türlü istediğim oyunu oynayamıyorum. çok kaotik bi anlayış hakim oluyor sahada. takımın ne oynadığı belli değil gibi. ama bi bakıyorum 3-5 tane atmışım. istediğim bu değil. maç kazanmaktan ziyade bi mentalite oturtmak istiyorum. biraz yardıma ihtiyacım var bu konuda. öncelikle kadro kalitem oldukça iyi. ilk sezondayım ama epeyce oyuncu satıp bi o kadar da aldım.
istediğim taktik rakibe hiç pozisyon vermeyeyim her maç 5 atayım şeklinde falan değil. ancak dediğim gibi takımın bi standardı olmalı. bi maç çıkıyorum rakibe pozisyon vermiyorum 1 hafta sonra saçma bi takım 4-5 net pozisyon buluyor. bi kere bunun önüne geçmem lazım. bu yüzden de topun daha çok bende olduğu bi taktiğe ihtiyacım var. burda da farklı bi sıkıntı ortaya çıkıyor. topu ayakta tutmak demek düşük tempo, kısa pas demek genel olarak. bu da rakip savunmanın yerleşmesine sebep oluyor tabi. çözümsüz değil elbet. sebastien corchia ve alex telles gibi iki tane aslanlar gibi bek ve kaliteli kanat oyuncularım var. ancak sıkıntı şu. maç motorundan mı kaynaklı bilmiyorum ama kanat hücumları çok etkisiz. adamlar orta açmak için fırsat varken ya da içeriye katedip boşa pas çıkarmak varken ısrarla rakip defansın gelip sıkıştırmasını bekliyor. ve çarptırıp kornere çıkarıyorlar. bi maçta 20 taneye yakın korner kullanıyorum. kornerden gol de buluyorum ama tüm zevki kaçıyor.
kısacası teşhis ortada ama tedaviyi bi türlü bulamadım. önerileriniz nelerdir.