Quote Originally Posted by kumbara View Post
Bence büyük transferler yerine şöyle gelecek vaadeden yerli veya yabancı oyuncular alınmalı. Fernandes gittikten sonra oğuzhan'ın olmadığı maçlarda olcay önde oynarsa solda kerim'i düşünmeleri lazım artık. Töre-frei tarzı oyuncuların alınmasından yanayım her zaman ama yaratıcı özelliği yüksek bir orta saha, sağ bek ve stoper ilaç olur. En azından forvet bölgesi tek kulvarda bizi götürür diye düşünüyorum. Sene sonu eneramo,holosko,escude ve fernandes'in gidişi ile kontenjan boşluğu ile2 kaliteli yabancı ama gerçekten verim alabiliceğimiz yabancılar ile sağlam bir yerli iskeleti bizi şampiyon yapabilir.
Ben de bunu söylüyorum zaten. Gidecek yabancıların yerine sağlam, takım sıkıştığı zaman ortaya çıkıp Drogba gibi ya da Sow tarzı transferler lazım. Bunu da, başarılı olmak istiyorsak şimdi yapmalıyız; sezon sonunda değil.

Gelecek vaadeden transferler Önder Özen'in işi ve o da, bu konuda çalışmalar yapıyordur sanırım. Mesela Samed Yeşil ismi geçiyor; ancak takımı da gelecek vaadeden isimlerle doldurmak doğru değil. Sezon başına yerli olarak Ömer, Kerim Frei ve Gökhan Töre, yabancı olarak da Franco transferleri örnek gösterilebilir. Baktığımız zaman, maalesef sadece Gökhan Töre forma şansı bulabiliyor. Yine genç ve gelecek vaadeden isimleri alıp oynatmayacaksak ne anladık bu işten?

Şampiyonluk yolunda tecrübe faktörü çok önemli, başta yazdığım örneklerde görüldüğü üzere. O yüzden, 1-2 yaşlı ismin zararı değil; faydası bile olur takıma. En basitinden; Ronaldinho geldiğinde Oğuzhan'ın ve Muhammed'in gelişimine çok önemli katkısı olacağına eminim. Kazandıracağı maçlar da cabası...