Salih bu takımda oynamak istiyorsa Fethiye maçında kendini göstermesi gerekiyordu. O maç yanındaki oyuncular da kötüydü ama Salih en azından bireysel olarak 1-2 göze batan bi şeyler yapmalıydı
Salih bu takımda oynamak istiyorsa Fethiye maçında kendini göstermesi gerekiyordu. O maç yanındaki oyuncular da kötüydü ama Salih en azından bireysel olarak 1-2 göze batan bi şeyler yapmalıydı
@baldemir
Önce hocayı eleştriyorsun sonra da yok yok suçlu Aziz Yıldırım diyorsun. Evet Aziz Yıldırım suçlu bunda hemfikiriz. Fakat hocaya biraz zaman tanınmalı. Kendisi ilk defa büyük bir takımla çalışma fırsatı bulmuş biri ve bu takımın başkanı da Aziz Yıldırım gibi biri, bu yüzden nasıl idare edebilirim mantığında olması gayet normal. Ersun Hocayı Yıldırım'sız bir Fenerbahçe'de görebilseydik eminim çok şey farklı olurdu.
...
Tamam işte. Benim altı çizili cümlelerden anladığım Ersun hoca yeteneksiz, oyunu okuyamayan bir adam ve bu adamdan da oyuncu geliştirmesini beklemek saçma. Sonra italik kısmında ise Aziz başkana sallıyorsun. İtalik kısmında haklısın fakat altı çizili kısmına katılmıyorum.
Son maçlarda sürekli aynı şeyleri yaptığı için bu görüşe kapıldım ve sanırım biraz haklıyım. Evet kazanıyoruz, 90+'da öyle veya böyle. Ancak rakip bizi çözüp kitlediği zaman sadece izliyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde 4 forvetle oynayan büyük takım bulamazsın. Zaten devşirme kanatlarla oynadığımız için oyun içi etkinliğimiz düşük, Oyun sıkıştığı zaman orta alanı güçlendirmek yerine orta alandan adam alıp 4. forveti de oyuna alarak topu tamamen rakibe verme taktiği benim futbol mantığıma yatmıyor. Tolunay Kafkas zeki bir adam. Son maçlarda Ersun Yanal'ın tercihlerini iyi okumuş. Zaten oyun mantığı hatta oyuncu değişiklikleri bile aynı, çözmemek zor değil. Sürekli aynı şeyleri tekrarlayarak sadece kendinizi tekrarlamış olursunuz. Bakalım umarım ben yanılırım ve Ersun Yanal B ve C planlarının da olduğunu bizlere gösterir.
...
Ali Koç gelecek dertler bitecek derim susarım.
4 forvet sahada olunca 4 forvetle (son maç hariç) oynamıyoruz. Kuyt forvet arkası oluyor. Bunun sebebi; tüm forvetleri sahaya süreyim değil, skora etki edecek adamın kulübede olmaması. Kulübeye bakıyoruz, skoru değiştirebilecek sadece Salih ve Webo var. Pekala ikisi de oyuna girebilir ama ikisinden birinin önceliği olacaksa Webo'nun tercih edilmesi normal. Çünkü, büyük ihtimalle oyunu rakip alana yıkıyoruz ve açtığımız ortalarda etkili olacak biri gerekiyor. Bu da Webo. pek tabii farklı yollar da denenebilir ama hücum oyuncusu anlamında pek alternatifimiz olmadığı için 4 forvet aynı anda sahada oluyor.
Bir de ben kesinlikle Topal-Alper-Salih ortasahasına karşıyım. Alper, Salih dönüşümlü oynayabilir. Diğer isim Holmen, Emre, Meireles üçlüsünden biri olmalı. Hatta belki Cris.
Ben olsam Holmen, Meireles, Cris'i yollayıp adam akıllı bir orta saha isterim. Emre de Türk olduğu için kalır. Yoksa sezonun yarısında sakat zaten.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ersun Yanal'ı gözü kapalı savunanları gerçekten anlamıyorum. Ligde tam 16 hafta geçti ve ben Ersun Yanal'ın "Alper çık Webo gir" den başka bir taktik müdahalesini görmedim. Bu sezon deplasmanlarda oynadığımız bütün maçlarda aynı durumu yaşadık. Her maç ya geri düştük ya da uzun süre oyun berabere gitti ve hepsinde Alper çıktı Webo girdi. Buna rağmen bu adam hala taktikte ve oyuncularda değişikliğe gitmek gibi bir düşünceye sahip değil. Karabük maçı elbet olacaktı ve dün oldu, normalde iyi oldu derdim ama Ersun Yanal'ın ders alacağına inanmıyorum.
Salih'in kesinlikle kiralanması gerektiğine inanıyorum bir futbolcu 4 ay boyunca hazır hale getirilmez mi? Gerekirse gönder A2'ye oynasın 3-4 maç ondan sonra as takımda herkesten iyi oynar. Ayrıca Ben kesinlikle kanat ve orta saha alınması gerektiğine inanıyorum. Özellikle Kuyt son 2 ay içerisinde sadece Beşiktaş maçında iyi oynamışken hala sahaya ilk 11 çıkıyor ve 90 dakika sahada kalıyor. Dün resmen evde çıldırdım Cristian ve Kuyt 90 dakika sahada kaldıysa bana Ersun Yanal iyi antrenör demeyin. O da Aziz Yıldırım'ın takımını oynatıyor demek ki. Bu gidişle Alper'e de yazık edecekler demedi demeyin. Her maç 60. dakikada çıkarılır mı bir adam. Hem de bütün maç saçma bir pozisyonda oynatılırken.
Ayrıca kesinlikle sağ bek almalıyız, Gökhan Gönül de son zamanlarda çok kötü oynuyor.
Benim düşünceme göre takımdan gönderilmesi gerekenler: Cristian, Kadlec, Yobo, Meireles, Holmen, Serdar Kesimal, Semih Şentürk.
Alınması gerekenler: Cenk Tosun, Jimmy Durmaz, Kevin Kampl, Veysel Sarı veya Şener ve mümkünse bir stoper.
Tabiiki Salih'i ve diğer genç yetenekleri oynatmayacaktır Ersun Yanal. Sonuçta adamla 1 yıllık sözleşme imzalandı, Ersun Yanal'ın bu seneki kişisel hedefi Fenerbahçe'yi şampiyon yaparak sözleşmesini uzatmak. Bu yolda en verimli oyuncuları kullanacaktır.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Ben de katılıyorum dediklerinize fakat Ersun hoca'nın haklı olduğu noktalar daha çok en basitinden Karabük maçında hakem, Emenike'ye faul yapılan pozisyonda avantaja bıraksa Webo sayesinde yine bir gol atabilirdik. Evet bu değişiklik ortasahayı tümden rakibe bırakıyor gibi gözüküyor fakat çok maçta da işe yaradı, duran toplarda fazla sayıda tehlike yarattı. Büyük ihtimalle hoca da görüyordur orta sahanın düştüğünü ki o yüzden ısrarla Kuyt'ı 10 numara pozisyonuna alıyor ne kadar işe yaradığı ise muamma. Kadroya bakınca da oyun anlamnda yapılabilecek en iyi hamle olmayabilir ancak skoru değiştirme ihtimali en yüksek hamle gibi gözüküyor Webo - Ortasaha değişikliği. Siz olsanız elinizdeki bu kadroyla nasıl hamle yapardınız merak ediyorum ? @himone kanat oyuncu transferi hakkında çok haklı yalnız kanat oyuncularına ek olarak yaratıcı ofansif ortasaha ihtiyacı da var bu takımın. Ayrıca yazdığı isimlere ek olarak da Erkan Zengin ismi de iyi transfer olur fazla ödememek şartıyla.
@mwaru
Bazı maçlarda özellikle Kadıköy'de orta saha çıkarıp kanat alınmasını anlayabilirim ama her maç aynı taktik yanlış oluyor. Şu ana kadar tutması her maç tutacağı anlamına gelmiyor. Örneğin Kuyt'ın ortaya geçmesi de ayrı bir sorun, teknik özellikleri sıfır olan bir adamın en kritik pozisyona geçmesi de çok yanlış orada Sow bile daha verimli olur. Her maça aynı 11'le çıkmak zorunda değil, bazı maçlarda Caner'i ileri alıp bekte baçka bir oyuncu oynatabilirdi. Bazı maçlarda 4 orta saha 2 forvet deneyebilirdi. Bazı maçlarda Kuyt'ı oynatmayıp Topuz'u deneyebilirdi. Bu oyuncuları bu şekilde 3-4 maç oynatsaydı oyuncuları hazır da tutardı. Her maç Alper'i 60'da çıkaracağına veya Cristian'ı 90 dakika oynatacağına Salih'i alıp onu 60'da çıkarabilirdi.
Ben burada Ersun Yanal'ın yanlış yaptığı bir sürü şey yazabilirim, tabiki takım üzerindeki olumlu etkisi ve yaptıklarını da destekliyoruz ama hatalarını görmemek gibi bir hata yapmak yanlış olur.
Özellikle oyun kurarken Topal'ın stoperlerin arasına girmesi, beklerin ileri çıkması ve forvetlerin birbirine yaklaşmasını değiştirmek lazım. Takım 16 maç yaptı ben daha 10 tane verkaç görmedim. Aykut Kocaman zamanında da aynı sorun vardı. Dünyada hiçbir takım verkaç yapmadan iyi hücum yapamaz. Dün bir verkaç yaptık gol oldu.
hulk'u istiyormuşuz.
zorlama bir hedefmiş gibi. yazıp yazmamak arasında gittim geldim ama dedikodu sonuçta.
tottenham'ın da sezon başından beri ısrarla istediğini biliyoruz.
Rus İzvestia gazetesindeki, Brezilyalı golcü Hulk'un Zenit'ten ayrılmak istediğine ilişkin haberin yankısı sürerken, yine Rusya'dan Fenerbahçeliler'i heyecanlandıracak açıklamalar geldi.
Radyospor'a konuşan FIFA menajeri Malik Arkinov, F.Bahçe'nin peşinde olduğu belirtilen Hulk'la ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Her şey 2014 Dünya Kupası'ndan sonra belli olur. Hulk'un bonservisi çok yüksek. Maaşı da çok yüksek. Ama Fenerbahçe de büyük takım, transfer gerçekleşebilir. Fakat Fenerbahçe'nin seneye Şampiyonlar Ligi'nde oynamayacak olması bir dezavantaj."
ihtimal vermiyorum bu transfere ama hadi hayirlisi bakalim....
Hulk'un maliyetini Türkiye'de karşılayabilecek takım yok. 2-3 takım birleşip Hulk'a girerlerse belki.
80 milyona aldıkları Hulk'ı 40'dan aşağıya bırakacaklarına ihtimal dahi vermiyorum.Fenerbahçe'nin de şu durumda Hulk'a 40 değil 20 vermesi de çok gereksiz ve büyük bir mali kayıp olacağından,Fenerbahçe değil İspanya ve İngiltere dışında ki herhangi bir kulübün bu parayı ödeyebileceğini düşünmüyorum.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
ki zaten tottenham maddi gücü yüksek bir takım. bu sezon transfer 100m€ üstü bir rakam ödedi. hulk'un maliyeti yüksek diye transferden vazgeçti.
gerçi hala da istiyorlar orası ayrı. ama maliyeti çok yüksek.
bruno alves'de 22m€'ya transfer olmuştu zenit'e. fenerbahçe'ye 4/4.5m€'ya geldi yanlış hatırlamıyorsam fakat 3 sezon forma giydi yaşı da ilerlemişti bu faktörler vardı.
Cristian,Kadlec,Yobo gitmeli.Erkan Zengin,Şener Özbayraklı alınabilir.Ve ayrıca ikinci yarıda Holmen daha çok süre almalı.
İyiydi bu.
Topal-Salih-Alper ortasaha kurgusuna ben de güvenmezdim. Alper çift yönlü ortasaha oynayacak bir oyuncu değil, aslında kendisi ofansif ortasaha için de yaratıcılık ve teknik açıdan geride kalıyor fakat eldeki kadrodan çıkabilecek en iyisi şuan. Ben olsam Emre'nin gençlik zamanlarına benzeyen bir oyuncu transfer ederdim. O zamanlar daha çevik ve daha ofansifti. Yerlilerden böyle bir oyuncu yok. Yurtdışında, Fransa'da, Portekiz'de sürüyle var.
Bizimkilerin şapkadan tavşan çıkarmaları gerekmiyor artık. Sağbeke alternatif bir oyuncu, ortasahaya da Valbuena tarzında bir adam alsınlar, 2 sene transfere gerek kalmaz teoride.
1.5 Sezon önce Kuyt'a takım dengesi için 2.850.000 Euro yıllık ücretin üstünü ödeyemeyeceğimizi söyledik, Hulk'ın şu andaki maaşı yanlış bilmiyorsam 7.5 milyon euro civarı olmalı. Takım tarihimizin en pahalı transferi ise yanılmıyorsam 14 milyon euro. Hulk 27 yaşında değil de Bruno Alves gibi 30 larında olsaydı güzel olabilirdi, ama pek mümkün olduğunu şahsen düşünmüyorum.
Hulk biraz abartı olmuş tr liginden hiç bir takımın almaya gücü yetmez , anca 30una gelince belki .
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fenerbahçe'nin yedek Yerli stoper, oyun kurucu bir orta sahaya, kenarlarda oynayabilen yerli oyuncuya ihtiyacı var... Kadlec, Yobo, Meireles,Serdar Kesimal gönderilmeli bence...
Fotomaç Gazetesi'nin haberine göre; Kısa bir süre önce ManU'lu Kagawa'yı Fenerbahçe'ye öneren menajerlerin, bu kez de sarı-lacivertlilere Chelsea'de fazla forma şansı bulamayan Juan Manuel Mata'yı önerdiği ortaya çıktı. 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun Türkiye hakkının kendisinde olduğunu belirten bir İngiliz menajer, İspanyol oyuncuyu Fenerbahçe'ye getirebileceğini, istenmesi halinde transferin 10 milyon euro'luk bir bonservisine biteceğini sarı-lacivertli yetkililere ilettiği bildirildi. Fakat bu flaş teklifle ilgili kafa karıştırıcı durumlar ortaya çıktı.
TAM DA FENER'İN ARADIĞI ADAM
Fenerbahçeli yöneticiler, Mata gibi üst seviye bir oyuncu için kendilerine yapılan teklife şaşırdılar. Yapılan araştırmada ise Mata'nın Türkiye hakkının kimsede olmadığı, babasının tüm transferleriyle bizzat ilgilendiği belirlendi. Kısa süreli Mata heyecanı böylece sona ererken, menajerin niyetinin ne olduğu anlaşılamadı.
bu nasil haber anlayisidir arkadasresmen dalga gecer gibi haber yapmislar...
Geçen gün twitter'de bir kişi yazmıştı,
Dün gece arkadaşla can sıkıntısı için fanatik'i arayıp kesin bilgi olup oyuncuyla görüşmeler bittiğini belirttik kaynakda verdik demişler adamlar Özel haber olarak yayınlamışlar.![]()
Bizim gol yollarında sıkıntımız mı var? Avrupa'da da belli bir hedefimiz mi var ki gidip aşırı maliyeti olan bir oyuncuyu alalım. Eğerki sadece ligi kazanmak için kadro takviye edilecekse bu defans bölgesine bir transfer olmalıdır. Aksi bölgelere adam alınmamalı. Gayet yeterli kadromuz. Zaten Aziz Yıldırım'ın böylesine bir durumda Hulk'a para vereceğini hiç sanmıyorum.
Kevin Kampl'ın ismi geçmeye başlandı. Fenerbahçede ki üst düzey scouting sistemine bir örnek teşkil edecek transfer olur.
Kevin kampl'ı istemezük...
bu adam gelirse cristian falan hikaye olur.
Fenerbahçe'de Antony Annan Sesleri Yükseliyor. Schalke ile Ufak Pürüzler Kalmış...
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"