Sizde de kaleciler geri pasları eline alıyor mu ?
Sizde de kaleciler geri pasları eline alıyor mu ?
Duran top çalıştırdım ama fazla değil. 14 maçta (+3 kupa maçı=17 maçta) 2-3 kez sadece.
Savunmada Doria (1.90)-Lovren (1.90)- Balanta (1.82) üçlüsünü oynatıyorum. Kalecim Boruc (1.93). Boy ortalaması; en yüksek takım olan Stoke'un 1.86, benim takımın 1.84.
Doria: Zıplama 15, Kafa Vuruşu 15
Lovren: Zıplama 15, Kafa Vuruşu 16
Balanta: Zıplama 14, Kafa Vuruşu 13
Boruc: Zıplama 15, Hava Hakimiyeti 15
Korner savunmasında önceki serilerde ve önceki kariyerlerimde olduğu gibi çeşitli taktikler yaptım elbette. Mesela bütün oyuncuları ceza alanına yığdığın zaman rakip de daha çok oyuncu gönderiyor ceza sahana. Ayrıca karşıladığın topun tekrar atak olarak dönme şansı artıyor. Ben genelde 3 oyuncuyu dışarda bırakıyorum. Bunlardan biri onsekiz dışında diğerleri ise ilerde bekliyorlar. Rakip de buna karşılık en az 4-5 oyuncuyu geride bırakıyor.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Burada bir çeviri hatası var. Çevirmen arkadaşları bilgilendirmek için paylaştım.
az önce bir Gaziantepspor maçı oynadım kendi sahamda, yedek ağırlıklı çıktım ama yinede çok daha güçlüydüm rakipten. Umutluydum 3 puan için fakat* maçın santrasında Hakan Çalhanoğlu sakatlanınca(5 hafta sakatlandı ve evet doğru anladınız santrada topu iterken sakatlandı! bende hala inanamıyorum.) maçı kazanma ihtimalim olmadığını anladım. Nitekim 5 topum direkten döndü, 1 golüm sayılmadı (20 şut attım 7 si uzaktan). Tek kale oynadım. Gaziantepspor ilki 60. dakikada olmak üzere 4 şut attı. 1'i kaleyi buldu. He şimdi siz sandınız ki o şutta gol oldu
. Yok öyle olmadı.
Murat Ceylan korner kullandı, top süzülüp kalemin arka direğine çarpıp kalecim tarfından içeri atıldı. Şimdi anlıyorum çok şanssız maçlar olabilir ama tabii her şeyin bir sınırı var bence, işin suyunuda çıkarmamak lazım, ben daha boyle bir maç seyretmedim
.
son güncelleme oyunu tam anlamıyla rezil etmiş durumda. Kornerlerle ilgili konuşmayacağım zaten yeterince konuşulmuş. Sadece atmaktan da yemektende sıkıldım.
Ya gerçekten çok sıkıldım artık... Bu kadar rezalet bir maç motorunu bilerek yapmaya çalışsalar yapamazlar... Senin oyuncularının devamlı kalecilere abanıp kaçırmalarını, onların ise tek kurşun atmalarını geçtim artık, %100 (bak %100 diyorum) maç motoru olacakları kafasında belirliyor. Emin oldum buna. Çünkü devamlı başıma geliyor bu olay. 1 değil 2 değil her gol aynı neredeyse.
Şöyleki; Senin oyuncun müsait bir durumdayken çok saçma sapan bir şekilde pas atarsa (örnek: Yarı sahanın biraz ilerisinden bam diye vurup auta veya rakibe atarsa... Veya kalecine kısa oyna, defansa dağıt dediğin halde yine bam diye vurup saçma şekillerde giderse top) bilinki o top nasıl olursa olsun dönüp dolaşıp gol olacak. İster savunma yerli yerinde olsun, ister savunma düzensiz olsun. Artık o tarz bir şey olunca anlıyorum gol olacağını ve daha hiç yanılmadım da.
Taktikler desen 1 maçta aynı taktik-aynı kadroyla 3-4 atarken, diğer maçta 3-4 yiyebiliyorsun. Sırf bunu denemek için bir maç öncesi save ettim bir kaç defa arka arkaya o maçı oynadım ve birbirinden alakasız sonuçlar çıktı.
He bir de takımı ve taktiği oturtsan bile sezon arasına doğru s.o.s. vermeye başlıyor. Gümbür-gümbür giden taktik bir anda çöp oluyor.
Gerçekten verdiğim 50 TL'ye acıyorum. Gidip 5-6 tane milli piyango bileti alsaydım daha iyidi. Resmen kanser olmama ramak kaldı.
FM tarihinin en fiyasko oyunu. Açık ve net. 2013'e veri tabanı güncellemeleri yapsalar 1 dakika düşünmem hemen 2014'ü siler, 2013'ü kurar kafam rahat bir şekilde oynarım. Ulan sinir stres olmak için mi oyun oynuyoruz yoksa eğlenelim zevk alalım diye mi bu nedir ya.
Aynen oyle...
Zaten simulasyon olmaktan uzaklasali cok oldu. FM artik sadece bir oyun. Ama oyunu da insanlar keyif almak icin oynar.
Su haliyle ne keyif aliyorum ne birsey. Zaten eski guncellemelere de gecemiyormusuz, son guncelleme neyse o. Bu da ayri skandal. Adamlar ne sunduysa onu oynamak zorundayiz.
Mazosist miyiz yahu? Oynamiyorum valla, yeter.
1-maç fikstürleri hatalı. 1 haftada 4 maç yapıyorum bazen.
2-uzaktan şutlar abartılmış.
3-verdiğimiz taktikler 7-8 bazen 10 dakika sonra aktifleşiyor.
Aynı resmi ben koyacaktım sen paylaşmışsın. Sadece 1 maçtan örnek veriyorum, kaleye 18 şut çekmişim ve sadece 3 tanesi ceza sahası dışından. Ama şutların sadece 4 tanesi kaleyi bulmuş. Oyuncularım sıradan olsa anlarım da hepsi de harika futbolcular(6. senemdeyim). Maçı izlerken çıldırıyorum resmen, maç kazanmada hiçbir sorunum yok ama insanın sinirini bozuyor bu durum. Şutlar ceza sahası dışından olsa tamam diyecem ama neredeyse hepsi içeriden.
aslında maç motorunu 3-5 maç deneyince ne kadar aptal olduğu çok belli oluyor. ama 1 haftadır deniyorum. her gün oynuyorum üstelik. yani konuşma hakkım var diye düşünüyorum.
öncelikle başarılı olduğumu belirteyim. yani sanılmasın ki beceremedim diye sinirlenip yazıyorum tüm bunları. tamamen bileğimin hakkıyla ilk sezonumda uefa finali 2. sezonumda şampiyonlar ligi yarı finali oynadım ajax ile. 2 kez şampiyon oldum 1 kez hollanda kupası aldım.
bu açıklamadan sonra oyuna gelelim.
şimdi şöyle düşünün orta düzey bi takım bile bi sezonda mutlaka pozisyon vermeden 1-2 maç bitirir. üst düzey bi takımsanız bunun sayısı daha fazladır. peki durum oyunda nasıl.. siz mükemmel bi savunma taktiği ile sahaya çıkmış olsanız bile üstelik oyuncularınız da üst düzey dahi olsa pozisyon vermeden maç bitirmeniz imkansıza yakın. rakip oynayarak pozisyon bulamasa bile ya kalecinizin saçma bi pasıyla, ya defans oyuncunuzun pas verebileceği zilyon tane boş adam varken topu rakibin önüne bırakmasıyla vs. bi pozisyon veriyorsunuz. %99 böyle bu durum.
ikincisi kanat hücumları... yahu ben her maçta 15'in üstünde korner kullanıyorum. hani öyle uzaktan şut atıyorum rakibe çarpıyor falan değil. kanattan hücum eden adam o ortayı ya da pası bi türlü içeri gönderemiyor ve o top korner oluyor. her maç ortalama 15 korner. öyle ki korner izliyorum sadece bi maç boyunca.. böyle bir aptallık olamaz. bunu kodlayan adam gerizekalıdır. başka açıklaması yok..
üçüncüsü istikrarsızlık. ben kötü oynamaya ses çıkarmam. takımlar zaman zaman kötü oynayabilir. kaliteli bi takım bile 1-2 maç bocalar falan.. ama takır takır oynayan bi takım birden çökmez. ortada bi olay yoksa tak diye dip yapmaz bir takım. 1-2 maç bocalar toparlar. yahu takım on numara top oynuyor. bakın sonucu falan geçtim. mükemmel atak organizasyonları, inanılmaz ara paslar vs. sonra bi bakıyorsunuz hepsi bıçakla kesilmiş gibi kesiliyor. ne düzgün pas yapabiliyorsunuz, ne organize bir atak takım bir anda amatör takıma dönüşüyor.
yahu derbi maçta deplasmanda son dakikaya önde giren takım orta sahanın gerisinde top kaptırıp geride 1 adamla yakalanır mı? zaten kazanmak üzere olduğunuz bir derbide kontradan gol nasıl yersiniz. üstelik saçma sapan bir pas hatasıyla. yani pas hatası olur ama top bomboş onca adam dururken, adamlara risksiz oynamaları için her türlü talimatı vermişken adam rakibe o kadar güzel bi pas veriyor ki inanın kendi arkadaşına kariyeri boyunca öyle güzel pas atmamıştır.
yani demem o ki bi maçı kazanmamanız gerekiyorsa kazanamıyorsunuz. isterseniz parçalayın kendinizi..
biz yakınmaktan bıktık ama adamlar saçma sapan güncellemelerle karşımıza çıkmaktan hala bıkmadılar. yahu ayıptır bu. saygısızlıktır bunca insana. artık alıştık o ayrı. artık sinirlenmiyorum. bi maç başladıktan 10 dakika sonra o maçın nereye gideceğini anlıyorum çünkü artık. bakıyorum ki zaten sonuç masa başında belirlenmişvazgeçiyorum yırtınmaktan.
http://www.youtube.com/watch?v=K7SGo1MYJX8
Allah aşkına büyüterek izleyin. Bu nedir kardeşim? Adam topa yürüyerek gidiyor ya... Resmen gol olsun diye bekliyor... Kamara'da zaten dünden hazır hemen şılak diye köşeye bırakmaya. Biz barcelona olsak Messi öyle pozisyon bulsa atamaz.
Reserv takım antrenörümün yaptığına bakın arkadaşlar. 8 numaralı Fenerbahçeli oyuncu kim?
Maçı kazanmışız bir de. Resmen komedi filmi kıvamında. (Bu arada Ekici'yi filan 45 dakika oynat dedim, oyundan çıkarmamış)
Maç motoru da tam toparlanmıştı ki, yeniden bozuldu. Yeni update'e kadar oynamayacağım.
Bir an ben mi yazıyorum dedimOyun oynanabilecek seviyede bence, en azından 14.1.3'den sonra ama hala saçmalıklar çok.
UEFA Kupası finalinde dakika 90, 2-1 öndeyim(taktiği de tamamen değiştirdim, şimdi oyun bana gol yedirecek diye forvetsiz, 5 defansla falan oynadım son 15 dakika ki adamlar hiç pozisyon bulamadı). Frikik kazanmışız. Yahu benim defans bomboş; herkes ileride olur mu o skorla o dakika. Kapanırken illa ki frikikleri de mi ayarlamak gerekiyor? Neyse tahmin ettiğim gerçekleşti kontradan yedik 2-2. Uzatmalarda da 3-2 yaptılar, zaten kadroları dünya karması gibi. Buna rağmen bir pozisyonu gol yapamadım ki akıllara zarar. Defanstaki adamları hata yaptı benim forvet kaleye 25 metre uzakta topla buluşup kaleciyle karşı karşıya kaldı ki defansların yetişmesine imkan yok(bazen defans geri pas yaptığında koşmuyor nedense kaleci de koşmayınca top ortalıkta kalıyor, garip). Kaleci de açık değilken gitti uzaktan vurdu; aut.
Dalgalı performansları saymıyorum bile. 7-0, 5-2 falan giderken bir bakmışım gol atmayı bırak pozisyon üretememeye başlamışız. Hayır yani ne oldu birkaç haftada anlamak mümkün değilHep de aynı haftalarda sorun yaşadım. Lige süper başlıyorum, sonra ŞL zamanı gelince takım göçüyor. Takımı toparlayana kadar ŞL'de en az 2 maç yapmış oluyorum ki o sürede oyun bana maçları kazandırmamaya yemin etmiş adeta. Sonra ŞL'de de ligde de normal oyunumu oynamaya başlıyorum ama ŞL için çoğu zaman yetmiyor. 1 puanla, ikili averajla üst tura çıkamadığım çok oldu. Ligin ikinci yarıları da gayet iyi oynuyorum ama UEFA'ya düştükten sonra anlamı kalmıyor.
Fikstür ise ayrı rezalet, söylemeye gerek bile yok. Şu oyunu piyasaya sürerken, anlarım maç motoru zor yapamadım dersin(o da saçma da neyse) de fikstürü de yap artık kardeşim. Ben 2 günde 2 maç yapmak zorunda mıyım? Hangi futbol kulübü böyle oynamış, İngiltere'de bile yok 2 günde 2 maç; neyin kafasını yaşamış bunlar anlamak mümkün değil. O 2 maçı da kazanmam da ayrı hikaye. O sıralar yine takım formdaydı önümüze geleni yeniyorduk. Puan kaybedeceksem o tarihlerde kaybetmem lazım ama oyun durup dururken adamı vezir de rezil de ediveriyor.
Bu güncellemede emeği geçen kim varsa allah belasını versin ya başka da bişey demiyorum. Biraz oynayalım, eğlenelim diye bilgisayar başına oturuyoruz sinirden başka bişey olmuyor. Sonra miles denen dallama orjinal alın diyor. Sen bi oyun yapmayı beceremiyorsun bi daha nah alırım orjinal.
Fikstüre gel.. 2-3 gün arayla kaç maç yapacağız.
![]()
An itibariyle oyunu oynamayı bıraktım, her sene aynı senaryo başıma geliyor Türkiye'de. Saçma sapan fikstür yüzünden oyuncularım ya sakatlanıyor ya da yorgun bir şekilde maçlara çıkıyor. Şansıma da o dönem hep şampiyonlar ligi çeyrek finaline denk geliyor. 4. şampiyonlar liginde 3. kez çeyrek finalde elendim. Ve oyun elenmem için elinden geleni yaptı.
Türkiye Kupası fikstürü mahvediyor. Bursaspor'u yönetiyorum her sene aynı şey. Devre arasında öyle bir sıkışıyor ki fikstür, çoluk çocukla maçlara cıkmak zorunda kalıyorum. Bu kadar saçma bir fükstür olamaz. 1 haftada 4 maç olmaz.
ben gelen updateden sonra bildiğin yılmaz vurala döndüm.Sürekli mağlubiyet gittiğim takımda liverpool everton falan ama ne hikmetse ben kovulduktan sonra takımlar şaha kalkıyor.Şuan arjantin başında konfedarasyon kupası var kuveyti son dk golüyle 2-1 yenebildim.
ben artık fm 2013 e geri dönüyorum gaarey
Her zaman olduğu gibi. Yine en erken şubat ayı gibi adam ederler oyunu. Heralde versiyon adı da 14.3.3 falan olur. Keşke EA games ile anlaşıp direkt adam gibi oyun çıkarsalar da 100 lira versek oyuna. İnanın verdiğim paraya üzülmezdim.
Geçenlerde yayınlanan meşhur bir beddua duası var. Aynısının Sigames uyarlamasını da istiyoruz...
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Madem 14 saçmalıklarından konuşuluyor bende bir kaç saçmalığı yazayım.
- Ayak içi vurma yeteneği olan oyuncuların ısrarla ters kanatta yakaladıkları pozisyonlarda hiç kullanamadıkları ayakları ile defansın üzerine top vurmaları.
- Bunun üzerine bitiriciliği 3,4 civarında olan bir oyuncunun aynı pozisyonda ayak içi ile senin kalecine bacak arası gol atması.
- Kalecilerin tuttuğu köşeden gelen her topu gol yemeleri.
- Uzaktan kalecinin üzerine çekilen şutları kalecilerin kalenin içine çelmesi.
- Uzaktan geriye verilen her pası kalecinin ayağından kaçırması.
- Kalecilerin ceza sahası dışında elle top oynaması.
- 3 orta saha 1 ön libero ve 1 ofansif orta sahana karşı 2 orta saha ile oynayan takımın orta sahada üstünlük sağlaması.
- Kaleci 7.2 oynarken bir anda 3.9 a kadar düşmesi.
- Maçta kaleyi tutan topların %85'inin gol olması.
- 6 defansın içerisinde 2 tane oyuncunun paslaşarak kontra yaratması.
- Defansif oyunda geride 7 adamın varken kontra atak yemek.
- 90. dakikaya 1-0 önde girdiğin maçta bir anda 3 gol birden yemek.
- Kalecilerin bomboş pozisyonda topu gidip 11 tane boş adamın içerisinden ölçüp, biçip rakibin golcüsüne vermesi.
- Kararlılığı 15+ olan oyuncuların 1 gol yedikten sonra maçı bırakması ve 4.9 üzerine çıkamaması.
Sonra yok yapay zeka bu kadar oluyor diyorlar, nah oluyor, yapay olurda, zeka ile ilgili hiç bir şey yok ortada.
Ahaha şu golleri yedikten sonra oyunu bırakmaya karar verdim. Çünkü oynanabilecek bir oyun mevcut değil. Hiç kimse hikaye anlatmasın 'oyun iyi sen oynamayı bilmiyorsun' falan diye. Bu yediğim gollerin taktik-antrenmanla falan uzaktan yakından ilgisi yok.
büyüterek izleyin.
http://www.youtube.com/watch?v=ZWyrO3LcDEM
http://www.youtube.com/watch?v=GwQho...ature=youtu.be
FM 2013'e devam anlaşılan. 2015'e kadar da oynamam artık. 2015'te para verip alırsam en adi....