aslında maç motorunu 3-5 maç deneyince ne kadar aptal olduğu çok belli oluyor. ama 1 haftadır deniyorum. her gün oynuyorum üstelik. yani konuşma hakkım var diye düşünüyorum.
öncelikle başarılı olduğumu belirteyim. yani sanılmasın ki beceremedim diye sinirlenip yazıyorum tüm bunları. tamamen bileğimin hakkıyla ilk sezonumda uefa finali 2. sezonumda şampiyonlar ligi yarı finali oynadım ajax ile. 2 kez şampiyon oldum 1 kez hollanda kupası aldım.
bu açıklamadan sonra oyuna gelelim.
şimdi şöyle düşünün orta düzey bi takım bile bi sezonda mutlaka pozisyon vermeden 1-2 maç bitirir. üst düzey bi takımsanız bunun sayısı daha fazladır. peki durum oyunda nasıl.. siz mükemmel bi savunma taktiği ile sahaya çıkmış olsanız bile üstelik oyuncularınız da üst düzey dahi olsa pozisyon vermeden maç bitirmeniz imkansıza yakın. rakip oynayarak pozisyon bulamasa bile ya kalecinizin saçma bi pasıyla, ya defans oyuncunuzun pas verebileceği zilyon tane boş adam varken topu rakibin önüne bırakmasıyla vs. bi pozisyon veriyorsunuz. %99 böyle bu durum.
ikincisi kanat hücumları... yahu ben her maçta 15'in üstünde korner kullanıyorum. hani öyle uzaktan şut atıyorum rakibe çarpıyor falan değil. kanattan hücum eden adam o ortayı ya da pası bi türlü içeri gönderemiyor ve o top korner oluyor. her maç ortalama 15 korner. öyle ki korner izliyorum sadece bi maç boyunca.. böyle bir aptallık olamaz. bunu kodlayan adam gerizekalıdır. başka açıklaması yok..
üçüncüsü istikrarsızlık. ben kötü oynamaya ses çıkarmam. takımlar zaman zaman kötü oynayabilir. kaliteli bi takım bile 1-2 maç bocalar falan.. ama takır takır oynayan bi takım birden çökmez. ortada bi olay yoksa tak diye dip yapmaz bir takım. 1-2 maç bocalar toparlar. yahu takım on numara top oynuyor. bakın sonucu falan geçtim. mükemmel atak organizasyonları, inanılmaz ara paslar vs. sonra bi bakıyorsunuz hepsi bıçakla kesilmiş gibi kesiliyor. ne düzgün pas yapabiliyorsunuz, ne organize bir atak takım bir anda amatör takıma dönüşüyor.
yahu derbi maçta deplasmanda son dakikaya önde giren takım orta sahanın gerisinde top kaptırıp geride 1 adamla yakalanır mı? zaten kazanmak üzere olduğunuz bir derbide kontradan gol nasıl yersiniz. üstelik saçma sapan bir pas hatasıyla. yani pas hatası olur ama top bomboş onca adam dururken, adamlara risksiz oynamaları için her türlü talimatı vermişken adam rakibe o kadar güzel bi pas veriyor ki inanın kendi arkadaşına kariyeri boyunca öyle güzel pas atmamıştır.
yani demem o ki bi maçı kazanmamanız gerekiyorsa kazanamıyorsunuz. isterseniz parçalayın kendinizi..
biz yakınmaktan bıktık ama adamlar saçma sapan güncellemelerle karşımıza çıkmaktan hala bıkmadılar. yahu ayıptır bu. saygısızlıktır bunca insana. artık alıştık o ayrı. artık sinirlenmiyorum. bi maç başladıktan 10 dakika sonra o maçın nereye gideceğini anlıyorum çünkü artık. bakıyorum ki zaten sonuç masa başında belirlenmiş

vazgeçiyorum yırtınmaktan.