1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

80. Dkdan sonra gol yememek için ne gibi önlemler alabiliriz?

Nesil
    2008
    Yer
    Kayseri

Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    Karşı takımın hücumunu kıracak bir atak stili yahut kapanarak kontra'dan gol bulma yolu denenebilir.

Kontra'dan gol bulmak daha mantıklı. Oyuncuları savunmaya çekip akıcılığı bir tık artırıp dikine pas yap, yüksek tempo, ceza sahasına uzun oyna, yahut topu kanatlara yolla direktifleri verilebilir. Oyuncu rollerini de bu mantığa uygun ayarlamak yeterli.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Oyunu uzun süre sonra oynadım. FM 12'de 4-2-3-1, geçen seride 4-5-1 ve bu seride klasik 4-4-2 dizilişi çok fark ediyor. Yani dengeli bir oyun için klasik 4-4-2 ideal gözüküyor. Devre arası yaması çıktıktan sonra oyun kıvama geliyor ve herkes kendi stratejisini oyuna yansıtabiliyor. Son serilerde durum aynen böyle devam ediyor. Bu seride de değişen pek fazla bir şey yok. Oyun Şubattan sonra düzelir.

siteye bir kpss sorusu gibi bir soru sorucam.. takım olarak oynadığım rakiple yaklaşık her maçta bilgisayar her maçtan sonra karşı tarafı şanlı olarak kazanmasından bahsetti.. üstün olmamama rağmen ben atamıyorum ama rakip atıyor.. sonundada şanslı yazıyo.. ben newcastle rakip everton işte taktikler..sizce burdaki yanlışlar neden kaynaklanıyo.. şans neden beni sevmiyooo .....rakip 4 defans 2 mc aml amr 2 st oynuyo.. takım hücum akıcı 1 topa sahip ol 2 kısa pas 3, topu kanatlara yolla 4 kaleyi görünce vur 5 kanatları kullan 6 bekleri çıkart 7 mevkinizi terk etmeyin 8 katı savunma uygula 9 daha sıkı markaj 10 yüksek tempo daha disiplinli oyun şimdi arkadaşlar bu arkadaş dmc siz oynuyo diye 2 amc tek forvet oynadım olmadı 2 forvet 1 amaç 2 mc wbl wbr oynadım olmadı .. 442 oynadım kanatlar hücum oynadım mclerden biri dmc pozisyonunda .. hep kontrol dengeli 1 geniş alan 2 dikine pas 3koşu yoluna pas( ben bunu yanlışmı anladım acaba ) 4 rakibi rahatsız et 5 topa dal 6 ofsayt taktiği 7 deafansı ileri çıkart 8mevkinde sürekli kalma 9 yaratıcı oyna 10 havadan orta yap bunlarıdenedim ama hep ii oynadım ama şansız dedi...lütfen yardım ve brz ufkumu genişletin hata nerde yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltiyim..

Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    Rakibe göre, 75. dk dan itibaren takım talimatlarından ''katı savunma uygula'' talimatı işine yarayacaktır.

Arkadaşlar merhaba, topla oynama yüzdem rakipten fazla, fazla şutda çekiyorum ama maçı izlediğim zaman sürekli baskı altındayım. Çektiğim şutların çok azı kaleyi buluyor. Gol yollarında sıkıntı yaşıyorum. Bana verebileceğiniz tavsiyeleri bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Ajax takımını yönetiyorum ve taktiğim şu şekilde :
    Oyun Anlayışı : Standart
    Akıcılık : Dengeli

Direktiflerim :

ve birkaç veri :

Last edited by bangbangstar : 30.Aralık.2013 at 21:05

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by bangbangstar View Post
    Sanki henuz takimin senin oyun anlayisina alisamamis. Sezon oncesinde taktik antrenmanlarini daha yogun yapmak faydali olurdu ama artik biraz gec. Duse kalka idare etmek zorundasin.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Sanki henuz takimin senin oyun anlayisina alisamamis. Sezon oncesinde taktik antrenmanlarini daha yogun yapmak faydali olurdu ama artik biraz gec. Duse kalka idare etmek zorundasin.
    O konuda haklısın. Takımın eksik olması sebebiyle hazırlık maçı yapamadım çok. Ama 5 maçta 5 galibiyet gidiyor takım. Sence taktiğimde yanlış olan bir durum söz konusu mu ? Yani oyuncu rollerinde, oyun anlayışında vs. bir hata var mı dersin ? Teşekkür ederim cevap için.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by bangbangstar View Post
    O konuda haklısın. Takımın eksik olması sebebiyle hazırlık maçı yapamadım çok. Ama 5 maçta 5 galibiyet gidiyor takım. Sence taktiğimde yanlış olan bir durum söz konusu mu ? Yani oyuncu rollerinde, oyun anlayışında vs. bir hata var mı dersin ? Teşekkür ederim cevap için.
    Ben bir ariza gormuyorum.

Mesaj Yetkileri