1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Threaded View

Arkadaşlar merhaba,
    Yıllardır fm oyuncusuyum.Oynamaktan zevk aldığım kariyerleriminden birini fm 14'de gerçekleştirmekteyim.Olumsuz yorumlar almış olsa da, şahsen ben oyunun daha da detaylı gerçekçiliğini beğenmiş durumdayım. (direklerden dönen toplardan bahsetmiyorum.. )
    Oyunu açtım her oyunda olduğu gibi galatasarayla başladım. 4.sezon dayım.İşler gayet iyi gitmekte..
    2.sezonum da şampiyonlar ligi final oynadım inter ile 1-0 sonuçlandı, yenildim.

Takımımın büyük takımlara karşı aldığı galibiyetler;
    gs - milan 3-0
    gs - man utd 2-1
    gs - r.madrid 1-0
    gs - dortmund 4-1
    juventus - gs 2-2
    gs - r.madrid 4-1 (3.sezon)
    gs - man city 5-3
    gs - valencia 3-1

İyi bir takım, uyum, hedeflenenin üzerinde başarı sağlamış durumdayım.. ama velakin işin içerisinden çıkamadığım bir durum var ki sizlerin yardımına ihtiyacım var..
    Taktiğim 4-2-4 kanat futbolu, 4 sezonda dizilişte gram oynama yapmadan devam ettim.Takım talimatlarında çeşitli değişiklikler yaparak (deneme- yanılma) bir sisteme oturttum.

Bu sezon yabancı sınırına rağmen daha da güçlendirdiğim kadromun, geçen sezonlara nazaran daha da ıstekli, başarıya aç, tecrübeli oynamaları gerekirken.. normal bir seviyeye sabitlenmiş bir şekilde oynamaya başladılar. En basit örneği fenerbahçe, beşiktaş gibi lig takımlarını çok rahatlıkla geçebilirken 3 sezon boyunca, bu sezon zorlanıyorum, saç baş yoldurabiliyor takım.
    En merak ettiğim konu; futbolumda çok önemli rol sahibi olan orta sahalarımın gereksiz top kayıpları, boşa top sürüp kaybetmeleri, bazen orta saha yakınlarından kaleyi denemeleri,
    beklerin hatalı taç atışları, bazen hatalı pasları,
    kanat oyuncularımın taz çizgisine yakınken gereksiz top kayıpları, isabetsiz ortaları, pas hataları
    forvetlerin çok uygun pozisyonlarda atamamaları, içeri kat eden kanat oyuncularına ara pası atmamaları, açıkcası bir bencillik hakim bu sezon...

Özetleyecek olursam taktiğimde üç ana mevkinin (orta saha-kanat- forvet) pozisyon üretememeleri, gereksiz top kayıpları ve taktiğimin en önemli unsuru gol yollarını (hücum) becerememeleri.. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, takımımla ilgili s.shot koyacağım; şu talimat yanlış, şöyle yapmalısın, ... fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar şimdiden teşekkür ediyorum.

yazmayı unutmuşum; genel antremanımı asistan menejer (personel profili oldukça iyi) yönetmekte, maç hazırlıklarını rakibe göre ben düzenlemekteyim.

Last edited by capricrn : 30.Aralık.2013 at 19:22 Reason: ek

Mesaj Yetkileri