@ belgorth
Yalnız senin manu-gs maçı efsane olmuş, şahsen o maçtan ötürü veryansın etmezdim ben. Hiç başıma gelmedi böyle bir şey, gelmiş olsaydı gerçekten çok eğlenirdim (:
@ belgorth
Yalnız senin manu-gs maçı efsane olmuş, şahsen o maçtan ötürü veryansın etmezdim ben. Hiç başıma gelmedi böyle bir şey, gelmiş olsaydı gerçekten çok eğlenirdim (:
Yeni güncelleme mi geldi ben offline oynadığımdan göremedim ? 86 MB bir şey indi yazmış başka forumda bir arkadaş.
eyvallah hocam sağolasın. sezon içinde kaç defa yaşadım buna benzer konuları bilemezsin. daha detayı anlatmamışım mesela, biraz detaya gireyim. kadrom 35 kişilik, amrabat ve dany hariç kimseyi satmadım takımda. Riera, Aydın, Engin, Umut, Sabri, Yekta, Sissoko, Reveillere ve Masiello zaten sakat olduklarından karoya bile giremediler. sezon başında daha 7-8 tane sakatlık olunca bir sürü oyuncu kiraladım ne olur ne olmaz diyerek. Sezonu da bu ana kadar öyle getirdim zaten ama bu bardağı taşıran son damla oldu...
Yok ya, eğlenmiyorsun gerçekten. Sezon boyunca 30 maç yapıp 10-15'inde benzer şeyler yaşayınca deliriyorsun.
bende bu tarz şeylere sinirleniyorum, süper kupa maçında 3 kırmızı 5 sakat verdim maçı 4 kişi tamamlamıştım yada 5 emin değilim şimdi uzun zaman önceydi, ama ne olursa olsun laptopu, telefonu yada her neyse artık kaldırıp fırlatmak sağlıklı bir durum değildir, bağımlılıktır, bunun bir oyun olduğunu, ALT + F4 yapıp girdiğimizde hiç bir şey kalmayacağını bilip oynamamız gerekir
Hiç bi zaman cm4'ten aldığım zevki alamayacağım. Dünyanın en kusursuz oyununuda yapsalar. Artık oyun bizim için alışkanlık olumuş. Sıradan bir şey. FM çıkar alırsın oynarsın zaman geçer. Yapımcılar bunu biliyor, kasmıyorlar o yüzden. Ben size bi öneride bulunayım cm'nin eski serileri için uptadeler var son sürüm. Bi onları açın oynayın, sonrada bu oyunu açın oynayın. Neler olacak.
Bunlar sadece cok az bir kismi oynarken kaydettigim resimlerim sirf bu nedenle yeni motor cikana oynamayi biraktim , hep ayni , taktik oturuyor 7-8 mac kazaniyorum ardindan mukemmel oynamaya devam ederken mac basi en kotu 3-4 CCC yakallarken 30 gol atan atan forvetim daglara taslara vuruyor onlar geliyor tek sutla golu buluyor mac bitiyor , galiba bu seneki oyunun senaryosu bu yapicak bisey yok , verdigim 150 lei ye aciyorum
![]()
önceki sayfalarda paylaştığım videonun üstüne iyi gider
[YOUTUBE="ns_j1H6BRi0"]Satılmış Kaleci vol:2[/YOUTUBE]
kalecinin, önünde (dibinde) rakip oyuncu varken topu neden yere bıraktığını bana mantık çerçevesinde açıklayabilecek biri var mı acaba?
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Şimdi de rakip oyuncuların içine nasıl Messi kaçıyor örnekleyelim:
Varan 1- Chris Smalling (frikik kullanma özelliğine dikkat):
Man Utd ile karşılaşıyorum. Serbest vuruş oldu ve topun başına kim geçti dersiniz? Tabi ki Smalling
Peki nasıl bir vuruş yaptı dersiniz? Tabi ki değme frikik ustalarına taş çıkartacak kadar klas:
[YOUTUBE="L5I0kNFji1Y"]Smalling frikik[/YOUTUBE]
Varan 2- Raheem Sterling (uzaktan şutlar özelliğine dikkat):
İzleyelim:
[YOUTUBE="ABoTtBF_IDU"]Zımba[/YOUTUBE]
Kardeşim kusura bakma da uzun şutu ya da free-kick i 5 olan adam free kick ten ya da uzaktan gol atamaz diye bir şey yok. Ayrıca bir uzaktan şutu ya da freekick i etkileyen özellik bi tek free kick kabiliyeti ya da uzaktan şut değildir. Bunu oyunu savunmak için yapmıyorum. Oyundaki saçmalıklardan en çok yakınanlardan biri olduğumu forumdaki önceki mesajlarıma bakarak görebilirsin. Ama en azından bu konudaki mantığını değiştirmen lazım.
Bitiriciliği 8-9 olan adamlar alt liglerde oldukça gol atıyor oyunun hatası olarak bakmamak lazım buna![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Tabi ki atabilirler. Bunu saçmalık olarak görmüyorum. Bülent Korkmaz'ın, Vedat İnceefe'nin bile orta saha civarından golleri varAma? ama kırk yılda bir... Sizlerin bir türlü anlamadığınız bizim isyanımızın bu tür şeylerin olmasından dolayı değil, sık sık olmasından dolayı olduğu. Ve aynı istisnaları kendi oyuncularımız için görememeye.
Bak yukarıda kalecimle ilgili videolar paylaştım. Premier lig seviyesindeki, İskoç milli takımının kalesini koruyan kalecin neredeyse her maç o tür hatalar yaparsa bunu ne olarak görmek lazım?
Frikiği 5 olan adam da frikikten gol atabilir, e hadi normal karşılayalım. uzaktan şutu 5 olan adam da uzaktan gol atabilir, e hadi normal karşılaylım. çok iyi kaleciler de hata yapabilir, e hadi onu da normal karşılayalım... e bütün takımların falanca özelliği 5 olan oyuncusunun o zayıf özelliğiyle gol atması hep bize mi denk gelecek? yapmayın allahaşkına![]()
Şöyle bir şey var ben oyunu savunmuyorum hatta bir önceki güncelleme gelene kadar baya şikayetçi olmuştum bu konu altında.Ama şuan da bu gösterilen durumları koca sezonda 1-2 defa yaşıyorum.
Aslında sorgulanması gereken de bu olmalı.Neden x kişisinde yaşanıyor y kişisinde yaşanmıyor![]()
Dediğim gibi ben bu oyunun saçmalıklarından yeteri kadar bahsettim forumda. Ama sen beni "sizlerin bir türlü anlamak istemediğiniz..." başlıklı cümlenle sınıflandırdın. Bu arada her maç uzaktan şuru free kick i 5 olan oyuncular gol atıyor diyorsun. lütfen fikstürünle beraber ardı ardına uzaktan gol yediğin maçlardaki videoları paylaşırsan turksportal üyeliğinden çıkacağım haberin olsun. Benim bahsetmeye çalıştığım da her maç aynı şey oluyor demek. Allah aşkına her maç uzaktan şutu 5 civarı olan oyunculardan uzaktan gol mü yiyorsun. Bu dediğin en fazla en fazla 3. ligde olur.
Yok savunabilirsiniz, önceki serilerde ben savunmuştum meselaO zamanlar da ben bahsedilen sorunları yaşamıyormuşum demek ki, insan başına gelince anlıyor.
Dediğine katılıyorum, ama bazı kişilerde olmaması bu tür sorunların olmadığı anlamına gelmez diye düşünüyorum. Belki seçtiğimiz takımlardan kaynaklanıyordur. Ben genelde zayıf takımları tercih ettiğim için belki daha çok yaşıyorum bunları bilemiyorum.
Bir de bu son güncelleme öncesi bu tür sorunlar yaşamazken güncellemeden sonra olması zaten sorunun benim oyun tarzım veya oyuna bakış açımla ilgili değil oyunla daha doğrusu maç motoruyla ilgili olduğunu gösteriyor bence. Yani önceki versiyonlarda neden bu problemleri yaşamıyordum? buna nasıl bir yanıt verebilirsiniz?
İşte mesela tam tersi de önceki versiyonda ben yaşıyordum fakat şuan yaşamıyorumBende düşük profilli takımlarla oynuyorum.
Kalecimi forvete koyup , forvetimi kaleye koyarak oynadığım ve kazandığım bir maç bile var.
Sorgulamak lazım ama sonuçta pek takılmıyoruz si tarafından malum.
@CeNTeR_TR
evet bununla ilgili mesajını okumuştum
Buda benim Fm14 için ilk başlardaki yorumum
http://forum.turksportal.net/vb/show...66&postcount=5
SI takmıyor diye düşünmüyorum, aksine uğraşıyorlar ki bu kadar çok güncelleme çıkıyor her seride ama demek ki yetersiz bir maç motoru programlama (ya da adı her neyse) ekibi var. Uğraşıyorlar, yeni bir şeyler katmaya çalışıyorlar vs... ama perpetua'nın bir mesajında (yanılmıyorsam bu konu başlığındaydı) belirttiği gibi eski hataları düzeltirken diğer yandan yeni hatalar ortaya çıkarıyorlar.
@Walter Sakana ; Hayır en kötü şunu yapabilirler uğraştıkları süre boyuncu kullanıcıları idare edebilmek adına.
Fm 2013 maç motorunda problem varmıydı ? İllaki vardı.Peki şuanki motora göre daha mı az daha mı çok ? Kesinlikle daha az.
2014 için 2013 motorunu uygulayıp ( tabi mümkünse ) bir geçiş süresi yapsalar da herkes memnun olsa en azından şikayetçi olmasa ve iyi bir ekiple işi düzeltseler ya.
Gerçi onlar da düşünüyorlardır herhalde bunu.Biz düşünüyorsak onlar parasını da kazanıyorlar düşünüyorlardır diye umuyorum![]()
Bu tür sorunlar kurulan her oyunda değişiyor gibi geliyor bana. Mesela aynı takımla birisi sakatlık, maç sorunları falan yaşamazken, başka birisi de aynı takımla oynayarak 5-6 sakat veriyor. Oyunda bazen her şey rasgele oluyor gibi geliyor bana. Tıpkı bazı özelliği girilmeyen oyuncularda olduğu gibi. Kalecinin refleksi bir oyunda 14 çıkarken, diğer oyunda 8 çıkıyor. Bu sorunları yaşayan kişi başka bir oyun açsa belki yine aynı sorunlar devam edicek. Ama bir başka oyun açışında hiçbir sorunla karşılaşmayabilir. Benim son güncellemeden sonra açtığım Bursaspor kariyerinde oyuncular birbirlerine çarptırıp gol atıyordu. Defans hattı da ''Taiwo-Civelli-İbrahim Öztürk (Serdar Aziz), Şener Özbayraklı'' idi. Bir başka Karabükspor kariyerimde ise ''Volkan Yaman-Eren Güngör-Puygrenier-Erdem Özgenç'' defensıyla daha az gol yiyordum. İki takımda da ön libero kullanmadım. 4-4-1-1 ağırlıklı oynamıştım. Kaleciler de Frey ve Boy Waterman. Karşılaştırıldığında Puygrenier harici hepsi daha düşük profilli oyuncular. Tabi taktiğimde falan farklılıklar olabilir ama defansın saçmalık yapmadığını belirtmek istedim.
Cal keke cal , her 3-4 macda bir kornerden kendi kaleme gol atiyorum , sigames e tesekkurler
Oyuna son güncelleme ile başladım. Son güncellemeye kadar hiç kariyer açmamıştım. Biraz oyunun oturmasını bekliyordum. İnter i aldım ve şu anda 4.sezonuma girdim. Burada bahsedilen hata ve saçmalıkların belki de %5 ne ancak denk geldim. Şimdi yeni kariyer açmaya korkuyorum. Bahsedilen saçmalıkların ve hataların oluşabilecek olması beni ürkütüyor ve o yüzden kariyerime devam ediyorum.
Benim beğendiğim bazı konular var mesela.
*Oyuncu çok iyi bir performans gösteriyorsa mutlaka hak ettiği ödülü alıyor. Milli takıma seçilmiyorsa seçiliyor felan. Daha önce ki serilerde oyuncunuz insan üstü performanslar verse dahi ödül alamıyordu ve milli takıma gitmiyordu.
*Oynayan ve iyi performans gösteren bir oyuncuyu iyi fiyata satabiliyorsunuz. Ama oynamamış ya da iyi performans göstermeyen bir oyuncuyu satmak çok daha zor. Bu da anlaşılabilir bir durum. Aynı şekilde yetenekli veya kariyeri iyi olan bir ismi kötü geçirdiği bir sezondan sonra daha ucuz rakamlara alma şansınız da oluyor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Önceki sayfalarda "Ne yaparsan yap eğer o golü yiyeceksen her türlü yersin" muhabbeti dönmüş ve bunun üzerine konuşmuştuk. 14.2 güncellemesiyle gelen saçmalık silsilesi şuan tavan yapmış durumda. Rakibin gol atmasını engellemek için her şeyi tam anlamıyla sahada uyguluyoruz her şey mükemmel, rakip atamıyor ama gol yenilecek ya ne oluyor? Savunma oyuncum yanında kimse yokken topu alıp geriye doğru koşuyor, direğe çarpıyor, top çizgideyken vuruyor kaleciye çarpıyor ve gol oluyor.
Evet motor görevini tamamladı. Saçmalıksa dibine kadar. Verdiğimiz paranın karşılığı.
...
Haklısın kardeşim. Beni oyunu korumakla suçlayan arkadaşım da bilsin ki bu tür saçmalıkların sonuna kadar karşısındayım. Yani bu kadarı da fazla artık. Böyle bir durum başına geldikten sonra alt+f4 çekmeyip ne yaparsın. Bu arada FM 13 Fenerbahçe kariyerimde Beşiktaşla yaptığım ve 3-0 önde olduğum bir maçta Yobo; biri kornerden kafayla diğeride kaleciye geri pası direk kalemize isabet ettirmek üzere 2 tane kendi kalemize gol atmıştı 5 dakika arayla. 3-2 almıştım o maçı ama sinir krizi geçirdim böyle bir olay olunca. Yine baş rolde Yobo olunca acı bir tebessüm oluştu yüzümde![]()
Derhal 14.1.4'e dönmek istiyorum..Mümkün müdür bu acaba nasıl dönecez ?
Görür görmez aklıma yediğim şu gol geldi:
[YOUTUBE="sH6G58vRmKg"]Oswaldo asist[/YOUTUBE]
Tabi benimki biraz daha gerçekçi olmakla birlikte 90+3'te 1-2 yenik durumdayken ve hücum stratejisiyle oynarken forvet oyuncumun niye böyle bir asist yaptığını anlayabilmiş değilim. Pası attığı anda durdurun, bunun doğrudan rakip forvete atılmış bir pas olduğunu göreceksiniz.
Tottenham la daha ilk sezonda capital one hariç bütün kupaları aldım. (o kupaytı da finalda kaybettim) en yakın rakibime 12 puan fark atım 90 puanla ligi bitirdim. AMMAAAAA
Chelsea-Arsenal derbilerini 3 lü 5 li farklarla yendim.
bütün sezon topla oynama yüzdemin ortalaması yaklaşık %65( yani maçlar genellikle 65-35 geçio en fazla güçlü rakiplerde united dortmund gibi 55-45 20 den aşağı şut çekmiorum)
Tüm sezon kaçırdığım penaltı sayısı 5 i geçmior.
2 günde 1 maç oynuorum
bütün fizyoterapistlerimin adam yönetimi,fizyoterapi,mtivasyon özellikleri 20 ve bu sanırımki bu yüzden bu kadar yoğun maç temposunda sakatlık sorunu yaşamadım(sadece defoe 3 ay sakatlık yasadı)
takım ve oyuncu direktiflerinde kanat ve bek oyuncularıma orta yapmanın bütün seçeneklerini kullanmama rağmen indaına şut çekmeye devam etmekte yada 0 a inip orta sahaya pasla dönmekte lafın kısası forvete yada arkadireğe bi top kestiremedim.(şutlar gol oluor ama)
sezon boyunca ingiltere'de aldığım mağlubiyetler hep aynı takımlar(newcastle southampton cardiff ligde mutlaka maç kaybettim newcastle'a 2 kez federasyon kupasında da ilk maçı berabere kalıp rövansında evimde yenebilmiştim)
özet: yazımın başında dediğim gibi sezonu fedarasyon kupası avrupa ligi ve lig şampiyonluğu ve capital one finalisti olarak bitirdim. ama ben bu başarıyı oyundaki hataya bağlıorum zira eski serilerde mutlaka zorlanıyordum bu seride ise galibiyet garanti ama bakalım kaç fark olcak die çıkıorum resmen yenilmez armada oldum ama dedim ya hiç birfm serisinde yoktu bu eminimki son yamadan sonra biticek bu güzel günler ama burda şunu söylemek istiorum BU OYUN TAM ANLAMIYLA HAZIR DEĞİLLLL. başarıların keyfini süremiorum bu kadar kolay mı die hemde ezici bir şekilde
yahu kardeşim rakip takım 2 tane düzgün pas yapıp gol atsa gıkım çıkmaz bu ne saçmalıktır
siz de de mi forvetler gol atamıyor, yoksa bende mi böyle oldu anlamadım son 4 maçta 0 gol attım da...