1 ile 30 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    London

Quote Originally Posted by arrogancee View Post
    Bana kalsa seçenek olmadan direkt zor yapsınlar Ama genelde herkes başarı gelmemesinden yakındığı için her isteyene göre seviye koysunlar demek istedim. Benim oyundan soğumama sebep olan en büyük etmen, az önce ekşi sözlük'te okuduğum birinin yazdığı gibi "7 yılda İngiltere Championship'ten bir takımla Ş. Ligi'ni aldım" gibi durumların gerçekleşiyor olması. Yani bana göre o takımla en fazla bir üst lige çıkılmalı, hadi en fazla Premier Lig'de ilk 4'e girilmeli. Hiçbir zaman Ş.Ligi kupası kaldırılamamalı.

He tabi bu durumda çıkıp da "E bu oyun sonuçta, en sonunda başarılı olabilelim diye oynuyoruz" diyenler olabilir. Ama alt ligden aldığımız bir takımla yakalayabileceğimiz başarı, üst lige çıkabilmek ve üst ligde üst sıralarda yer alabilmek olmalı bence...
    Aslında değindiğin nokta çok doğru bir nokta ama bu oyunun kolaylığından değil aslında, sorun şu ki biz 16-17 milyona gidip iyi bir oyuncu alıp oynatabiliyoruz ama yapay zeka bunu yapamıyor olan oyuncuları ile uzun süre gidiyor yaşlandıkca genç alıyor, regen toplayıp geliştirmiyor bizim gibi, bir süre sonrada Chelsea gibi büyük takımlar eğer istedikleri oyuncuları başka bir büyük takıma kaptırırsa bu defa küme düşmeye oynayacak kadroya sahip olmaya başlıyorlar, tabi itibarları dolayısı ile diğer takımlardan oyuncularını kapmakta zorlanmıyorlar ancak bizim gibi düşünemedikleri için hatalı transferler yapıyorlar ve geleceğe yönelik oyuncuları olmadığı için rotasyona gtmiyorlar, bu nedenle 37, 38 yaşındaki adama 500k haftalık veriyorlar halbuki 37 yaşında 140 potansiyeli olan adama ben 20k bile vermem haftalık, eminim kimse transfer etmeye bile uğraşmaz ama bilgisayar bunu anlamıyor, ortaya saçma salak durumlar çıkıyor. Eğer bu transfer olayları düzelirse zorluk derecesi artacaktır, sorun aslında zorlukta değil yapay zekada

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
    Aslında değindiğin nokta çok doğru bir nokta ama bu oyunun kolaylığından değil aslında, sorun şu ki biz 16-17 milyona gidip iyi bir oyuncu alıp oynatabiliyoruz ama yapay zeka bunu yapamıyor olan oyuncuları ile uzun süre gidiyor yaşlandıkca genç alıyor, regen toplayıp geliştirmiyor bizim gibi, bir süre sonrada Chelsea gibi büyük takımlar eğer istedikleri oyuncuları başka bir büyük takıma kaptırırsa bu defa küme düşmeye oynayacak kadroya sahip olmaya başlıyorlar, tabi itibarları dolayısı ile diğer takımlardan oyuncularını kapmakta zorlanmıyorlar ancak bizim gibi düşünemedikleri için hatalı transferler yapıyorlar ve geleceğe yönelik oyuncuları olmadığı için rotasyona gtmiyorlar, bu nedenle 37, 38 yaşındaki adama 500k haftalık veriyorlar halbuki 37 yaşında 140 potansiyeli olan adama ben 20k bile vermem haftalık, eminim kimse transfer etmeye bile uğraşmaz ama bilgisayar bunu anlamıyor, ortaya saçma salak durumlar çıkıyor. Eğer bu transfer olayları düzelirse zorluk derecesi artacaktır, sorun aslında zorlukta değil yapay zekada
    Yapay zekanın bizim kadar ince düşünememesi normal ama oyunda yapay zeka dediğin gibi çok yüksek yüzde ile ultra saçmalıyor.

Buradan bir arkadaş sırıf denemek için yanlış hatırlamıyorsam Türkiye ligindeki takımların bütçelerinin tamamına hatırı sayılır bir meblağ ekleyerek neler yapacaklarını görmek istemiş.
    Konuyu bulamadım şu anda ama arkadaşın yazdıklarına göre tüm takımlar istisnasız gerizekalıca işler yapmaya devam etmiş.
    Eldeki bir ton paraya rağmen finishing i 7 olan santraforlar transfer etmeler mi ,iyi adamlarına denyo gibi sözleşme önermeyip göz göre göre yine bedava kaptırmalar mı,takımın santraforu yokken 3 tane DC 4 tane DM almalar,kadroya 5 tane kaleci almalar mı neler neler var...

Yani oyunun sana karşı koymasını biraz sağlamak için en azından rakiplerin transfer politikalarında biraz mantıklı işler yapmasını sağlayabilirler,haksız mıyım?

Ayrıca rakip takımlar sen scoutlarını dünyanın bir ucuna gönderip 250 k değerinde bir adamı bulup transfer teklif ettiğin an uyanıyor ,adam direk kıymete biniyor mesela...1-2 oyuncuyu anlarım da arkadaş adama sormazlar mı bu Chelsea ,Milan vb transfer için beni mi bekliyor ???

Nesil
    2006
    Yer
    London

Quote Originally Posted by Flammable View Post
    Yapay zekanın bizim kadar ince düşünememesi normal ama oyunda yapay zeka dediğin gibi çok yüksek yüzde ile ultra saçmalıyor.

Buradan bir arkadaş sırıf denemek için yanlış hatırlamıyorsam Türkiye ligindeki takımların bütçelerinin tamamına hatırı sayılır bir meblağ ekleyerek neler yapacaklarını görmek istemiş.
    Konuyu bulamadım şu anda ama arkadaşın yazdıklarına göre tüm takımlar istisnasız gerizekalıca işler yapmaya devam etmiş.
    Eldeki bir ton paraya rağmen finishing i 7 olan santraforlar transfer etmeler mi ,iyi adamlarına denyo gibi sözleşme önermeyip göz göre göre yine bedava kaptırmalar mı,takımın santraforu yokken 3 tane DC 4 tane DM almalar,kadroya 5 tane kaleci almalar mı neler neler var...

Yani oyunun sana karşı koymasını biraz sağlamak için en azından rakiplerin transfer politikalarında biraz mantıklı işler yapmasını sağlayabilirler,haksız mıyım?

Ayrıca rakip takımlar sen scoutlarını dünyanın bir ucuna gönderip 250 k değerinde bir adamı bulup transfer teklif ettiğin an uyanıyor ,adam direk kıymete biniyor mesela...1-2 oyuncuyu anlarım da arkadaş adama sormazlar mı bu Chelsea ,Milan vb transfer için beni mi bekliyor ???
    Zaten bende aynı şeyden bahsetmiştim yukarda ama tam anlaşılmamış galiba, benim de dediğim 15m bütcemiz olduğu zaman bizim gibi iyi transferler yapmak yerine saçma oyuncuları getirmeye çalışıyorlar, özellikle regenler çıktıkca işler iyice değişiyor. mesela 2033 yılındayı oyunda Galatasaray 7.8 sıraya oynarken Adana Ds şampiyonluğa oynuyor, Beşiktaş 4,5 Gs 3,5 yıldız bir ara 3 e bile düşmüştü, hatta 1461 bir ara Gs den daha yüksek itibarlıydı daha düşük ligde olmasına rağmen, yani daha olanları saymıyorum bile yani oyun transfer politikasında çok saçmalıyor zaten oyunu kolaylaştıranda bu 2-3 sezondan sonra as oyuncularını kaybetmeye başlıyor büyük takımlar, Barcelonaya falan maça çıkarken rahat çıkıyorsun senden daha güçsüz oluyor çünkü

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Flammable View Post

Yalnız şu yazdığın yerin aynısı ben yapıyorum
    Her potansiyelli genci takip listeme alıyorum.Tabi teklif yapmıyorum çünkü bizden 20 milyon istiyorlar 17 yaşındaki adama bile.Fakat yapay zeka birbirine gayet düşük meblağdan oyuncu verdiğinden onlar teklif ederken hemen araya kaynıyorum.Benden 20 milyon isteyen adam ona 5 milyona verirken bende 5 milyon teklif atıp ortaya oyuncuyu alıyorum
    Yani o kulüplerde takibe almış olabilir sen teklif yapmadan önce.Bakmak lazım bir transfer bilgilerinin orada izleyen falan var mı^^

Mesaj Yetkileri