Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
Ne demek istediğini tam anlayamadım ama sanıyorum ki düşük PAlı oyuncuların yüksek PAlılar kadar iyi olmadığına yakınıyorsun. Ben şöyle söyleyim, aslında düşük PA oyuncularda en az 200ler kadar iyi oynayabiliyor. Bu tamamen oyuncunun değerlerinin hangi skillere dağıldığı ile alakalı. Mesela ben bir oyuncu alıyorum MC oyuncusu defansa çalıştırıyorum 5 sene 200e geldiğinde defansif özellikleri MC den daha iyi oluyor, başka takım bunu 200lük diye alıp orta sahada oynatsa dahi orta sahada iyi bir verim alamaz. Bazı düşük PAlı oyuncular şans eseri yetenekleri tam olarak mevkilerinin gerektirdiklerine gelmez. Mesela bir defans oyuncusu çıkar, Zıplama 5, Elle kontrol 20 tabi kaleci özellikleri gelmezde ben olayı tam anlatmak için örnek veriyorum, doğal olarak yeteneğin bir kısmını elle kontrol alacağı için gelişirken daha az gelişecektir, tabi bunun gibi bir çok yeteneğe dağıldığı zaman en az 30-40 yetenek boşada gidebiliyor, ama bazen şans böyle değil tam yeteneğine dağılıyor puanları ve oyuncu 150 de 200lük oyuncu kadar gelişiyor, yani bu tamamen şans olayı
Arkadaşın demek istediği farklı birşey anladığım kadarıyla. Mesela sen kadrosu vasat olan X takımını aldın. 2-3 takviye ve güzel bir taktikle başarıya ulaştın. Bu gerçek hayatta olduğunda o takımı başarıya taşıyan o vasat oyuncular değerleniyor ve büyük takımların radarına giriyor. Sen de onları iyi paralara satabiliyorsun. Ancak oyunda özellikle büyük takımlar belirli bir CA/PA değerinin altındaki oyuncuları almıyorlar. İsterse istatistikleriyle dünya rekorları kırsın. Çünkü o şekilde ayarlanmış. Yani özetle CA/PA değerleri düşük oyuncuları iyi oynatsak dahi onlara değer katamıyoruz diye yakınıyor.

Ekleme: Mesela Dortmund'daki Großkreutz çok mu yetenekli bir oyuncu normalde? Bence değil ama Dortmund'la birlikte o da değerini bir hayli arttırdı o takımın bir parçası olarak.