Bu oyuncu özellikleri ile oyuncu ve takım komutları ne işe yarıyor acaba?

Tottenham'a karşı oynuyorum. Kendi yarı sahamızda topu kaptık ve çok iyi bir kontra şansı yakaladık. Rakip savunma önde ve dağınık. Topu en yaratıcı oyuncum Coutinho aldı (Adv.Playmaker-attack rolünde oynatıyorum):

Sağdan kanat oyuncum rakip bekten kurtulmuş, önü bomboş harika bir koşu yapıyor. Coutinho'nun tek yapması gereken koşu yoluna topu bırakmak ki bunu çok rahat yapabilecek pozisyonda (rahatsız eden rakip yok), ayrıca özellikleri de o pası bırakın kralını atmasını sağlayacak düzeyde:

Amma ve lakin, Coutinho ne yaptı dersiniz? Topu aldı, geriye döndü ve sonrasında topukla Gerrard'a pas verdi. Oyun mentalitesi hücum bu arada, yani bu mentalitede oyuncular öncelikle topu ileriye taşımayı düşünür, dikine oynarlar. Neyse dedik...

Gerrard topu aldığında bu sefer forvetim önü bomboş bir şekilde pas bekliyor (kanat oyuncuları ofsaytta). Gerrard Coutinho'dan da rahat. Tık araya bırakacak, sonra karşı karşıya mis gibi pozisyon. Görelim:

Gerrard gibi bir oyuncu şu pası atamaz mı? Atamaz tabi...kalkar rakip beke güzel bir pas verir:

Sonra o pozisyon döner senin kalende pozisyon olur. Topla buluşan rakip forvet Defoe. Özelliklerine dikkat ve Coutinho ile Gerrard'ın özellikleriyle karşılaştıralım:

Lamela aradan koşuyu yapıyor, Defoe de önünde defans oyuncum olmasına karşın Coutinho ve Gerrard gibi yaratıcı oyuncuların yapamadığını büyük bir ustalıkla yapıyor:

İş kaldı kaleciye. Kalecimin karşı karşıya kurtarma özelliği 19. Diyorum bir umuttur:

Ama o da ne:

adam kurtarmaya bile çalışmıyor yahu ulen göstermelikte olsa bi yere yat sağa sola at kendini de en azından kalede kaleci var diyelim.

Bu da videosu:
[YOUTUBE="62MKpEMYWyc"]çifte standart[/YOUTUBE]

Şimdi ben bir FM oyuncusu olarak buna ne yapabilirim? Taktiksel olarak ne gibi bir önlem alabilirim? Benim koskoca Gerrard'ım ile müthiş yetenekli Coutinho'm o kadar kolay pasları atamazken rakibin yaratıcılığı 10 olan oyuncusu daha zorunu kolayca atıyorsa ben ne anladım bu oyuncu özelliklerinden. Tabi ki arada sırada olur da e bu hep böyle.