1 ile 30 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

SPK, Galatasaray’ın sermaye artırımı ile ilgili başvurusunu değerlendirdi ve tahsisli sermaye artırımına şartlı onay verdi. Buna göre tahsisli artırılacak sermayeye ilişkin paylar 1 yıl içinde borsada satılamayacak. SPK ayrıca ayrılma hakkı kullanımı başvurusunu değerlendirdi.
    http://tr.eurosport.com/futbol/super...60/story.shtml
    Bilen biri net durumu açıklarsa daha iyi olacak.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Bilen biri net durumu açıklarsa daha iyi olacak.

bu konuda guvendigim bir twitter kaynagi aciklamis.

1.Oncelikle SPK Galatasaray'ın talep ettiği şekilde bir artırıma onay vermedi. Galatasaray'ın talebi klüp(%55) ve yatırımcılar (%45) sermaye artırımına hisseleri oranınca iştirak etsin ve serm artırımından gelen yeni payları (hisseleri) mevcut ortaklık şartlarında paylaşılsın Şeklinde idi. Buna göre GS klübü yaklaşık 160 yatırımcılar ise 140 mio TL para koyacak ve Spırtif AŞ ye 300 mio gibi bir rakam girecekti Ancak SPk şöyle onay verdi: serm artırımından gelen payların hepsini klüp alacak ve isteyen yatırımcıya bunu 1 ay içinde satacak dedi Ve galatasaraya serm artırımı oranını yeniden belirleme hakkı tanıdı. Bu ne demek bize etkisi ne olacak???

2. Galatasaray eskisi gibi bir serm artırımı istiyorsa klüp ilk önce 300 mio TL bulacak bunu serm art kullanacak ve isteyen küçük yatırımcya daha sonra bu payları 1 ay içinde satabilecek

3.Eğer küçük yatırımcı katılırsa 140 mln klübün kasasına girecek

4. Eger küçük yatırımcı katılmazsa klübün şuan %55 olan hisse oranı ciddi anlamda yükselecek

5 Galatasaray önünde iki senaryo var
    A. Serm art planına sadık kalır 300 mio TL bulur ve sonra yatırımcılardan tahsil eder
    B: serm artırım rakamını küçültür elindeki nakit kadar serm art yapar (yaklaşık 160 mio TL) ve sonrasında bu payları satar klüp kasasına dışardan 140 mio değil 70-80 mio TL girer Burda önemli bi nokta var eğer yatırımcı payları almak istekmezse klüp bunu 1 sene sonra satabiliyor Benim tahminim ve önerim klüp yöneticilerine: KESİNLİKLE BULUNABİLECEK HER KURUŞ SERM ARTIRIMI İÇİN KULLANILSIN, KREDİ ALINSIN Çünkü ben şuan GSRAY hissesi taşıyan her yatırımcının zaten serm artırımına katılacağını katılmak istemeyenlerin çoktan sattığını düşünüyorm Bu sebeple tahsisli serm artırımına yatırımcı katılımı yüksek olacaktır. Katılmazsa da bukadardüşmüş GSRAY hissesini 1sene sonra satmak imkanıyla tekrar almış olacak ki belki de Ünal Aysal'ın başından beri kafasında bu düşünce vardı. Ortalama 70-80 TL fiyattan sattığı hisseleri 23-24 fiyattan yerine koymak ve hisse fiyatını tekrar yükseltmek mesela... Önemli bir nokta anlaşılması açısından: Klüp için gerekli 300 mio Tl nin zaten 170-180 mio TL si hazır serm avansı olarak şirkete koyuldu Yani klüp için gerekli yeni kaynak 100-120 mio TL. Bu rakamı bulmadı gelrekecek Galatasaray'ın

Ayrıca bu şekilde bir serm artırımını ben ilk kez gördüm ve duyuyorum. Dünyada örneği olduğunu da düşünmüyorum. SPK ve hükümet baya bi kafa yormuş Galatasaray'ı durdurmak ve fener kamuoyunu memnun etmek için, ama ben halen bu durumun bize olumlu döneceğini düşünüyorum Galatasaray bu konuyu mahkemeye taşırsa %100 kazanır çünkü anayasaya aykırı(eşit hak) bir uygulama yapılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

@byariff

Ayrıca bu şekilde bir serm artırımını ben ilk kez gördüm ve duyuyorum. Dünyada örneği olduğunu da düşünmüyorum. SPK ve hükümet baya bi kafa yormuş Galatasaray'ı durdurmak ve fener kamuoyunu memnun etmek için, ama ben halen bu durumun bize olumlu döneceğini düşünüyorum Galatasaray bu konuyu mahkemeye taşırsa %100 kazanır çünkü anayasaya aykırı(eşit hak) bir uygulama yapılmıştır.
    ben bu paragrafi anlamadim, hem literaturde ilk kez gormus hem de SPKnin yaranma cabasindan bahsetmis. celiski mi var yoksa bana mi oyle geliyor. ben bu cabalardan SPKnin degil GSnin mevcut durumdan nasil yirtariz mucadelesini goruyorum. yaptiklari sey kitabina uygunsa zaten gerceklesir. mevzu yatirim ve para olunca taraftarlik ikinci planda kalir. fenerlisi de aliyor besiktaslisi da aliyor bu hisseyi sonucta. taraftar damarindan girerek konuyu sulandirmak luzumsuz bence.

Mesaj Yetkileri