Kadro ligin çok üstünde değil, yabancı konusuna katılıyorum ama sadece yabancılar yeterli değil çünkü hepsini kullanamıyorsun. Türk kadrosu da hesaba katılılnca uçurum yok bence.
Şampiyon değil ama 2. olamazsak başarısızlıktır. Çünkü kadro üstün olsa dahi, yapılan bir TD değişikliği var. Belki kullandıkları ana diziliş benzer ama anlayış farklı. Bu takım Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele ediyor, Avrupa maçlarının öncesi ayrı, sonrası ayrı handikap. Bunun dışında başarısızlık için değerlendirme yaparken Fenerbahçe'ye de bakmak lazım. Tek kulvar, sezonun genelinde formda hücum elemanları, yönetim, taraftar, futbolcusuyla tek hedef ve inanılmaz bir şampiyonluk açlığı söz konusu. Bizi motive edecek tek şey bu sezon 4. yıldız. Rakip de kötü olsa, o zaman belki hayıflanmak mümkündü. Ama rakibin performansı da iyi, son dakikalarda gol bulması olsun, duran topları etkin kullanması olsun.
2. olursak karalar bağlayacak, kederlenecek Galatasaray'lılar olacağını pek sanmıyorum açıkçası. Gelecek sezon için aynı şeyi söyleyemem tabii, Mancini'nin bu güzel iç saha performansını deplasmana da yansıtması şart. Skor alamasa bile istekli bir takım görmemiz lazım.
Bu arada ligde en son Fenerbahçe'ye yenildik galiba, deplasman beraberlikleri olmasa bu kadar fazla, Mancini hiç de fena iş çıkarmıyor.
Melo'nun instagramdaki sözlerini kimse yazmaz tabiPislik Melo, karaktersiz Melo, çirkef Melo
![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
@uAburak89
taraftarin karalar baglamamasinin sebebi doygunluga ulasmis olmalarindandir. ancak yonetim boyle bir kadro kuruyorsa sampiyonluktan asagisi kurtarmaz bence. tabi bu kadronun baska bir amaci da avrupada ceyrek finalin de otesine ulasmak, hatta bu ana hedef. soyle bir kiyas yaptigim zaman fenerbahce ile kadro olarak her mevkide 1-2 basamak onde galatasaray. yerli kadrosu da basabastir bence. yabancilariyla da epey onde bir cizgideler. digerleriyle kiyaslamiyorum bile, elmayla armut kadar farkli yapidalar. teknik direktor degisikligi de pek mazaret olamaz, icsahada aldigi sonuclar ortada takimin. yapabilecekleri bu kadar barizken hala liderin 3 puan gerisinde olmalari pek tutarli degil acikcasi. senin de dedigin gibi bundaki en buyuk etken saniyorum ki hem taraftar hem de kadronun basariya doymus olmasi. SL den elenilmesi durumunda lig yolunda daha kararli olacaktir oyuncular, tek hedef lig sampiyonlugu kalicak cunku.
Melo küfür yediği zaman, tahrik edici oyuncu. Emre oldu mu konu, saha dışında melek gibi.
Melo ligin en iyi orta saha oyuncusu olmasa kimse bu kadar takmazdı, problem çekememezlik tamamen.
Abi hangi mevkide öyle büyük fark var ki. Kale desen yakın, bekler sizin daha iyi. Stoperler eşit diyelim. Orta sahada sadece Melo faktörü var fark olarak. Hücum hattında da Sneijder tarzı oyuncusu yok zaten Fenerbahçe'nin, Drogba ismen en iyisi belki forvetlerin ama, özellikle Webo performans olarak aşağı kalmaz. Zaten iki takım da rotasyon oyuncularından çok ciddi verim alamıyor.
O değil de Selçuk olmayınca takım ne kadar hızlı ve hoş oynuyor.. Şimdi demeyin bana diğer farklı kazandığımız maçlarda Selçuk vardı diye. Pek bir etkisi yoktu oyuna. Kafası kopmuş tavuk gibi aklı başka yerlerde sadece mücadele ediyor koşuyor, al gülüm ver gülüm geriye top oynuyor. Aldığı topu 10 saniye ayağında tutmadan yapamıyor. Bu nedenlerle takımın el freni oluyor. Fakat Yekta hatta Ceyhun bile daha görev adamı ve işlerini özveri ile yapmaya çalıştıkları için ve de kafa olarak bu sene daha hazır oldukları için çok daha etkili oynuyorlar. Özellikle Yekta AMC'den devşirme olduğu için oyun zekası ve tekniği zaten üst düzey. Git gide iki yönlü orta saha olarakta kendisini geliştiriyor. Selçuk'tan eksiği yok hatta fazlası bile var. Çevikliği Selçuk'a göre kat be kat iyi. Tekniği yine aynı şekilde. Hız'ı daha FM tabiri ile 14 civarında olabilir hızlanma ise 12 civarı. Selçuk'tan daha seri yani kısaca ki bu oynadığımız oyun için çok önemli bir durum..
Ayrıca Burak nasıl bu kadar yeteneksiz ben anlayamıyorum usta.Adam boş kaleye golü üst direğe çarptırarak zar zor atıyor az kalsa üstten dışarı vuracak. Orta geliyor kafayı kalecinin üstüne vuruyor şansa bala gol oluyor. Eğer daha yukarıları hedefliyorsak oynadığında güven veren adamlar lazım.
Drogba'nın dinlenmesi iyi oldu. Adam durmaksızın oynuyor yahu sene başından beri. Dinlenince kendine gelmiş fiziği toparlamış biraz daha..
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Kaleci olarak Fenerbahçe'den daha üstünüz ama konu defans hattına geldiğinde Fenerbahçe bizden daha iyi hem bek hem stoper açısından.Orta sahada Galatasaray üstün olsa da iş kanatlara gelince bu sefer Fenerbahçe üstün.Dediğin gibi Fener'in bu Sneijder'i yok bir de Melo'su yoksa pek bir fark yok.
@nocna mora yukarıda da yazdım kim hak ediyorsa o giysin.yekta chelsea maçından beri hiç şaşmadı melo yekta selçuk beraber oynarsa da melo'yu kısıtlıyoruz.o yüzden selçuk hak edene kadar bekletilip yekta forma giymeli.evet bize en çok katkı vermiş oyunculardan ama devamlılık istiyor bu işler.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Kısaca yazicam. Stadtaydim cok net gördüm. Akhisar 1.dkdan bitis düdüğüne kadar pres yapmaya calisti ve savunmayi cok onde kurdu korner golu haric tum goller kontratak zaten. Cok ölçü olacak bir maç degildi. Ayni sorunlar devam ediyor bence. 3puan sevindirici işte.
@Börk
bu sey gibi oldu;
-ne kadar var olm?
-bi kac kurus...
-ne kadar?
-1 milyon kadar...
sneijder ve melo farki cok mu az yani, bence mutevazi davranmayin bu konuda. sahaya cikan 6 yabancinin hicbirisi icin yetersiz diyemeyiz, hepsi direk skora katki yapabilen onemli isimler. kaleci volkanx3-muslera, webox3-drogba, baronix3-melo, sneijder- karsiligi yok fenerde. beklerde telles cok onemli, nokta transfer. canerden eksigi olmadigi hatta fazlasi oldugu yakinda gorulur. sag bekte de zaman zaman kendini saklasa da oynadiginda etkili bir eboue. defansta fransada yilin stoperi secilmis chedjou. her ne kadar begenmeseniz de bence son yillarda ortasaha olarak emrenin de onunde bir selcuk inan. yani nerden baksan hep bir adim onde galatasaray. fenerin bile bu olcude onundeyse ligin ne kadar ilersinde oldugu daha da acik hale geliyor.
x3 seklinde tabir ettim, abarti gibi oldu ama yaklasik olarak bu sekildedir herhalde. zaten soyle bir turkiyeden ciksan fenerde kuyt'tan baska bilinen isim yok, galatsarayda durum tam tersi. bilinmeyen isim yoktur herhalde. SLde oynuyoruz, ondandir da denemez. zaten kariyerli oyuncular, onceden de taniniyorlardi. tabi burdaki olcut sadece taninmak degil, gercekten kariyerleri cok cok iyi degerli oyuncular bunlar.
Yediğimiz golde semih amatörce pozisyon alıyor malesef.
Drogba deplasmanda da böyle istekli olsun, 60 dakika oynasa bile sonuna kadar kovalarız.
Yediğimiz golde Burak ile başlayan bir saçmalama hali var, skordan dolayı pek önemsenmiyor ama Mancini kızmıştır kesin. Mehmet Akyüz de aynı golleri atmaya başladı, klas adammış.
Mehmet Akyüz iyi form tuttu bu aralar, kumaşıda gayet iyi zaten.Fakat biraz bencil.Aynı zamanda bir karizması yok.Günümüz futbolcularında biraz karizma da önemli bence.Erman Kılıç'ta aynı sorundan muzdarip.
Hani şu takımda en çok kaptanlığı hak eden oyuncu kim diye sorsalar,düşünmeden Semih derim.Şu an 1. kaptanlık için tabi ki erken ama 1-2 yıl sonra 1. kaptanımız kesinlikle Semih olmalı,o hak ediyor.Sırf Beşiktaş maçında kıytırık bir korner pozisyonunda benden çıktı dediği için değil,cidden hak ettiği için söylüyorum bunu.
Bir de çok sevmem yüzünden![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp