1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    ABOOO bir Ersun Yanal'in taktigini yaratip bu baslik altinda paylasmisti.

Benim tercihim su sekilde olur:

Oyun Anlayisi: Hucum
    Felsefe: Akici
    Dizilis: 433 (DR DC DC DL DM MC MC AMR AML ST)

Gorevler:
    DR: Complete Wing Back (A)
    DL: Complete Wing Back (A)
    DRC: Ball Playing Defender (D)
    DLC: Central Defender (D)
    DM: Halfback (D)
    MRC: Advanced Playmaker (A)
    MLC: Ball Winning Midfielder (S)
    AMR: Wide Target Man (S)
    AML: Inside Forward (S)
    ST: Deep Lying Forward (S)

Ayrica takim komutlari:
    Rakibi Rahatsiz Et
    Daha Siki Markaj Yap
    Daha Ileride Savunma Cizgisi
    Ceza Sahasina Uzun Yolla

kullanirim.

Tabii mac ilerledikce rakibe gore oyun degismek zorunda cunku bu riskli bir oyun anlayisi. Rakip eger ileride yapilan presi etkisiz hale getirebiliyor ve orta saha oyuncularini senin stoperlerinle yuz yuze getirebiliyorsa (bu ozellikle stoperlerinin savunma cizgisinden ayrilip rakibe basmaya basladigini gozlemlersen tehlikelidir) biraz daha temkinli oynamak, ileride pres yapmak yerine rakibin ustune gelmesine izin vermek faydali olur.

Hucumda ise cok fazla secenegin yok cunku pas yaparak rakibini acabilecegin yaratici oyuncular pek yok kadroda. Fakat rakibi fizigiyle zorlayabilecek oyuncularin oldugu icin baskin hucum tek tercihin olmak zorunda. Tabii bu tip bir oyun bol sayida duran top da kazanmani saglayacaktir ve bunlardan faydalanmak onemli.
    Abi öncelikle ilgilendiğin için eyvallah. ABOOO'nun paylaşımını gördüm ama söz konusu taktik olunca birde sana sorayım dedim.

Önce oyuncu rollerinden başlayayım. Savunma kurgusu için hemfikiriz. Orta alana gelirsek DMC pozisyonunda bende halfback rolünü kullanıyorum. MC pozisyonu için 1 kurucu 1 tanede basan oyuncu tercih ediyorum. Basan oyuncu için kullandığım rol box to box. Çünkü genel anlamda taktiğim uzun top/önde baskı olduğu için ribaund toplamak adına box to box bana daha mantıklı geliyor ve işe de yarıyor. Kurucu için advanced playmaker önermişsin ama o rol için kadroda tek uygun oyuncum salih oda şu an tam olarak istediğim fizik kondisyona sahip değil. Mecburen transfer yapana kadar emre-meireles-baroni 3lüsünden yararlanıyorum. Sakatlık/kart cezası vb. olmadığı takdirde genellikle emreyle başlıyorum ve doğal olarak deep-lying playmaker rolünü veriyorum emreye. En azından oyunu geriden koordine etmeye çalışıyor. AMR için benim tercihim def. winger çünkü o rol bence kuyt için tasarlanmış. AML inside forward duruma göre support/attack değişiyor. ST de genelde emenikeyle başladığım için poacher rolünü tercih ediyorum çünkü poacher dışında adamı hangi pozisyonda oynattıysam oyun içinde hep kaybolup gitti. Weboyu tercih ettiğimde durum biraz değişiyor. Uzun oynuyorsam target/support yerden kısa oynuyorsam deep-lying forward/support tercih ediyorum. Bu durum özellikle skoru korumam gereken anlarda çok işime yarıyor.

Benim tam anlamıyla idrak edemediğim kısım felsefe. Hücum ve uzun oynadığım için aslında felsefeyi katı olarak seçmem gerekmez mi? Birde oyuncu direktifleri kısmından kuyt ve sowa daha dar alanda oyna direktiflerini verdim hem bekler bindirdiğinde rakip bekleri üzerlerine çeksinler alan açsınlar diye hemde emenike veya weboya daha yakın oynasınlar diye.

Değerlendirirsen çok memnun olurum abi hayırlı akşamlar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by hknshr View Post
    Benim tam anlamıyla idrak edemediğim kısım felsefe. Hücum ve uzun oynadığım için aslında felsefeyi katı olarak seçmem gerekmez mi? Birde oyuncu direktifleri kısmından kuyt ve sowa daha dar alanda oyna direktiflerini verdim hem bekler bindirdiğinde rakip bekleri üzerlerine çeksinler alan açsınlar diye hemde emenike veya weboya daha yakın oynasınlar diye.

Değerlendirirsen çok memnun olurum abi hayırlı akşamlar.
    Takim daha cabuk topu ileriye tasidigi icin bence mutlaka bir tane ileride top tutucuya ihtiyac var. Ya kanatta (Kuyt) veya merkezde (Webo). Yoksa oyuncular fazla bireysellesmeye baslayip, takimin rakip sahaya yerlesmesine firsat birakmadan topu kaybederler ve pozisyon yaratmakta zorlanmaya baslarsin.

Zaten bu nedenle MRC'ye oyun kurucuyu koydum ki sag kanattaki hedef oyuncunun tuttugu toplardan yararlanip pozisyon yaratsin.

Kanatlar icin yaptiklarin da mantikli.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Takim daha cabuk topu ileriye tasidigi icin bence mutlaka bir tane ileride top tutucuya ihtiyac var. Ya kanatta (Kuyt) veya merkezde (Webo). Yoksa oyuncular fazla bireysellesmeye baslayip, takimin rakip sahaya yerlesmesine firsat birakmadan topu kaybederler ve pozisyon yaratmakta zorlanmaya baslarsin.

Zaten bu nedenle MRC'ye oyun kurucuyu koydum ki sag kanattaki hedef oyuncunun tuttugu toplardan yararlanip pozisyon yaratsin.

Kanatlar icin yaptiklarin da mantikli.
    Abi webo oynarken kuytı def winger emenike oynarken wide target man olarak oynatıyorum sanki takım daha iyi yerleşmeye başladı rakip yarı alana. Advanced playmaker için mecburen sezon sonunu bekliyorum. Çünkü fiziğe dayalı bi oyun anlayışım var ve bu yüzden salih zayıf kalıyor. 14.3 oynadığım için o bölgeye ilk transfer hedefim kampl başarısız olursam lyondan grenier.

Abi birde almanların gegen pres dediği şok pres olayını taktiğime yansıtma şansım pek yok heralde. savunmayı orta alana yaklaştır ve rakibi rahatsız et komutları belki biraz etkili olabilir.
    Last edited by hknshr : 09.Mart.2014 at 22:35 Reason: Eksik olduğum konularda soru veya sorular sorarak bilgi almak istiyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by hknshr View Post
    Abi webo oynarken kuytı def winger emenike oynarken wide target man olarak oynatıyorum sanki takım daha iyi yerleşmeye başladı rakip yarı alana. Advanced playmaker için mecburen sezon sonunu bekliyorum. Çünkü fiziğe dayalı bi oyun anlayışım var ve bu yüzden salih zayıf kalıyor. 14.3 oynadığım için o bölgeye ilk transfer hedefim kampl başarısız olursam lyondan grenier.

Abi birde almanların gegen pres dediği şok pres olayını taktiğime yansıtma şansım pek yok heralde. savunmayı orta alana yaklaştır ve rakibi rahatsız et komutları belki biraz etkili olabilir.
    Bence Alper gayet iyi advanced playmaker olur.

Gegen press pek mumkun degil. Fakat hizli ve caliskan oyuncularin varsa ileride iyi pres yapabilirsin.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Bence Alper gayet iyi advanced playmaker olur.

Gegen press pek mumkun degil. Fakat hizli ve caliskan oyuncularin varsa ileride iyi pres yapabilirsin.
    Alperin work rate, stamina, dribling gibi özellikleri yeterli seviyede olduğu için tercihim box to boxtan yana oluyor abi. İyi basıyor kazandığı toplarla da hemen driblinge başlıyor. Dediğim gibi sezon sonunda AP pozisyonu için nokta bi transfer yapabilirsem eksiğim pek kalmayacak.

Bi sorum daha var. 14.3te oumar niasse için ne yorum yaparsın abi? Kuyt için iyi bi alternatif olabilirmi sence.

Mesaj Yetkileri