1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by hknshr View Post
    Dengeli felsefede kontra atak oyun anlayışıyla kısa pas / düşük tempo / topa sahip ol talimatları biraz çelişkili olmuş. Kontra atak bence daha direkt ve uzun toplarla oynanır. Üstelik takım hücuma çıkarken de tempoyu yüksek tutmalı ki rakibin savunmasını dengesiz yakalayabilsin.
    @hknshr

Bu yoruma katılmıyorum başta onu söyleyeyim. Aslında burada bakınca ben Trabzon ile kontra atak oyunu oynamaya çalışıyorum gibi görünse de öyle değil. Tam tersine Barcelona gibi topun sahibi , bolca pas yapan bir takım yaratmaya çalışıyorum. Kontra anlayışını seçmemin sebebi defanstan topun 3. bölgeye hızlıca ulaştırılmasını sağlamak. Hızlıca ulaştırdığımız topu 3 ve 4. bölgede kısa paslar ile gezdirerek oynamaya çalışıyorum. Amaç bu. Yanlış anlaşılmasın

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by jevox06 View Post
    @hknshr

Bu yoruma katılmıyorum başta onu söyleyeyim. Aslında burada bakınca ben Trabzon ile kontra atak oyunu oynamaya çalışıyorum gibi görünse de öyle değil. Tam tersine Barcelona gibi topun sahibi , bolca pas yapan bir takım yaratmaya çalışıyorum. Kontra anlayışını seçmemin sebebi defanstan topun 3. bölgeye hızlıca ulaştırılmasını sağlamak. Hızlıca ulaştırdığımız topu 3 ve 4. bölgede kısa paslar ile gezdirerek oynamaya çalışıyorum. Amaç bu. Yanlış anlaşılmasın
    Kontra yerine standart oyun anlayışı ve akıcı felsefe ile maçlara başlayıp, talimatlardan da topa sahip ol / kısa pas / rakip ceza alanına paslaşarak gir / düşük tempo komutlarını seçersen bence daha başarılı olabilirsin. Tabi oyuncularının da teknik ve mental özellikleri bu sisteme nasıl tepki verecek oda önemli.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by jevox06 View Post
    @hknshr

Kontra anlayışını seçtiğin zaman bildiğin gibi savunma görevli oyuncular direkt (uzun mesafeli) pas, destek görevliler karışık (orta mesafeli) pas, hücum görevli oyuncular ise kısa (kısa mesafeli) pas talimatı alırlar.

Takım direktiflerinde Dikine Pas talimatını verdiğinde bu pas mesafeleri her bir oyuncu için 3'er kademe artar. Yani destek görevlilerinki uzun, hücum görevlilerinki ise orta mesafeli paslara dönüşür. Bu da yüksek tempoyla birleşince senin yansıtmak istediğin anlayışı bozan ilk detay.

Dengeli akıcılık takımın boyunu en çok uzatabileceğin oyun felsefesidir. Yani uygun rol ve görevleri verdiğin zaman en gerideki oyuncuyla en uçtaki oyuncu arasındaki mesafede en yüksek rakama bu oyun felsefesinde ulaşabilirsin. Yansıtmak istediğin sistem yardımlaşmanın üst düzeyde olmasını gerektirdiğinden Akıcı veya Çok Akıcı oyun felsefesi bence çok daha uygun olur.

Forvetine (deplasman taktiğinden bahsediyorum) verdiğin rol orta saha ile bağlantı verimini düşürüyor. Yaratıcı değil de Yardımcı Forvet rolü versen biraz daha geriye sarkarak (orta sahaya yanaşarak) oynar ve verimi artar diye düşünüyorum. Hem markajı zorlaşır, hem savunmayı üstüne çekip kanat oyuncularına alan yaratır hem de 3. bölgedeki pas trafiğinde kilit rol oynayabilir.

Taktiklerine ilk baktığımda direk dikkatimi çeken şey iç saha taktiğinde 3, deplasman taktiğinde ise 5 hücum görevli oyuncu kullanmandı. Ancak yansıtmak istediğin anlayışının farklı bir şey olduğunu okuyunca o konuda yorum yapmadım. Bana sorarsan deplasman taktiğinde Kanatları destek görevine çevirip orta ikiliden birine hücum görevi versen hücuma daha etkili çıkar takım.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri