Quote Originally Posted by HeracLes View Post
Hocam bu yorumunu okuyunca bu nedir dedim hakikaten ama. Aslında sorun söylediklerinde gizli, yanlış sularda yüzüyorsun gibi geldi bana. Her şeyden önce oyunu 2-3 saat ancak oynayabildiğini söylüyorsun zaten 2-3 saatte oyunu, taktikleri çözebilen varsa helal olsun. Diğer bir konu ise her maç taktik değiştirip kazanamamandan şikayet etmen. Belki de oyunun en önemli kuralı taktiğini sezon öncesi iyice çalıştırıp taktiğe takımın sonuna kadar uyum sağlamasıdır. Sürekli taktik değiştirmek oyun açısından iyi bir şey değil. Ha gerçekte böyle yaparak galibiyet kazanan takımlar vardır ama senin oyunda bir galibiyet bile alamaman belki şansın da yaver gitmemiştir ama çok da şaşılacak bir durum değil. Son değindiğin konuda ise Manchester United'dan bahsediyoruz ve sürekli taktik değiştirdiklerini düşünmüyorum. Hatta uzun bir süre Ferguson nasıl oynatıyorsa öyle oynattı. Onların durumu tamamen psikolojik ki oyunda zaten ilk sezon Moyes'u kovdular 8. olduğu için. Gerçekçi olmayan bu gibi geldi bana çünkü ManU biraz daha sabredecektir Moyes'a.

Valla arkadaşlar oyunda şurası kötü bu hata var vs. diyebilirsiniz ama böyle kişisel sebeplerden dolayı koca bir oyuna kötü demek bilmiyorum ne kadar doğru. Oyun zor mu bence değil. Sen zor demişsin saygı duyarım ama oyun kötü demeden önce biraz çabalamak gerekir. 2-3 saatte hele FM gibi oyunu kötülemek çok ağır kaçar, aksiyon, rpg vs. oyun olsa anlarım.
2-3 saat olayını biraz abartmışım hadi 5-6 saat diyelim ama ben oyunu ilk denerken fazla transfer yapmam zaten , daha çok oynanışına bakarım ki Belçika milli takımını bile seçtim ve Rusya deplasmanına 3 kere aç kapa yaptım ve taktik değiştirmeme rağmen 3-0 , 5-0 ve 2-0 yenildim.(Aç kapa yapmamın sebebi oyunun oynanabilirliğine bakmaktı kendi açımdan , hile için olduğu düşünülmesin) Bu taktiklerin biri ofansif biri defansif biri ise dengeli bir taktikti. Ha skorlara aldanmamak lazım tek kale oynayan bendim 5-0lık maç haricinde Ama benim toplar direkten dönüp auta giderken onların vasat forvetleri her bulduğunu gol yapıyordu kalecim ve hücum hattım yıldız kaynamasına rağmen. Dediklerimi de dikkatli okursan zaten oyunu kötülemekten çok neyi sevdiğinizin önemli olduğunu söyledim. Gerçekçilik belki bunda daha fazladır ama fmkolik insanların çoğu taktikle uğraşmaktan çok , iyi transferler yapıp potansiyelli oyuncular bulup aldıklarını geliştirerek 10-15 katına satmayı düşlerler. Cm 03-04 , fm 05-06-08 bu yönleriyle de oldukça ön plana çıkan oyunlardır. Zaten hemen herkes fm 13 ve 14ü önceki seriler kadar sevmediğini belirtiyor ki ana nedeni bu bence. Çünkü bu iki oyunda genç futbolcu alıp yetiştirmek önceki kadar kolay olmuyor.Kısacası gerçekçilik her zaman iyi değildir. Kariyer hikayelerini okuduğumda genelde takımlar ilk maçlarda kaybediyor , sonradan ise coşuyor , belki de böyle bir şeydir bu bilemem ama benim fikrime göre oldukça saçma. Ha belki bunlar dediğin gibi şanssızlıktır benim başıma gelmiştir diyeceğim ama çok yorum okudum ve çok insan yazdı bunları , o yüzden böyle olduğunu düşünmüyorum. İlk defa bir FMserisinde max. 1 ay oynayıp oyunu bırakıp devre arası yaması bekleyen bu kadar insan gördüm , yorumları da okuyabilirsin. Sakatlık sorununu saymıyorum bile , en güzel oyunu bile berbat edecek derecedeydi. Daha bir çok sorun var ama kısa oynadığım için onlara şahit olamadım , mesela Türkiye Ligi'nde ileride anadolu takımlarının şampiyonluk mücadelesine girmesi gibi. Önceki iletide de özet geçmek amaçlı o kadar kısa yazdım ve şimdi de emin ol kısa yazıyorum , yazmak istesek bir sürü şey çıkar da neyse zaten genel olayları dediğim gibi forumu gezerek te görebilirsin.Sevenlere de saygı duyarım , zevkler ve renkler tartışılmaz