@SakaryAli
Montaj yapmak bu kadar kolaysa dedigini yapsaydı basbakan.Olaylardan sonra bizde buna benzer birşey yapıp göstericez montaj yapmak ne kadar kolay dedi neden yapmadı ?
@sakary Ali
iyi de ali, turkiyeyi kalkindiriyorlar diye ceplerini doldurmalarina goz mu yumalim yani. zaten rusvetin yayginlasmasinin bas aktoru ozaldir. memurum nasil gecinecegini bilir lafini ben etmedim.
bir de erbakanla olgili verdigin linki actiydim, birkac dakika sonra izlemeyi biraktim. kaset seritleri ile yapilmis montajlardan bahsetmis ama simdikileri aklamaya yetmez. teknoloji bunlari ayirdedecek kadar ilerledi. bunlari yapacak kadar da ilerledi diyebilirsin ama yukarda aciklandi iste, aksini ispat edebilecegi kurumlar elinin altinda rte nin, buyursun yapsin savunmasini. cok kolay yani.
Ali, bu soruşturmanın asıl amacı ne olursa olsun, eğer çaldılarsa bu adamlar suçlular. Soruşturma istediği kadar siyasi olsun, o ses kayıtlarının aksini ispat etmek zor değil. Montaj, dublaj demek yetmiyor. Bence en çok da kendi seçmenine zarar vermesi gerekirdi. En azından karşı taraf bu kadar garip karşılamaz, çünkü sevilmiyor. Ama kendi seçmeninin hayal kırıklığına uğraması gerekirken montaj, dublaj, paralel vs diye geciktirmesi bence çok garip. Adam kandırmış resmen, dini kullanmış vs diye soru işaretleri oluşması lazımdı bana kalırsa.
Çıkıp aksini göstersin ben inanmaya razıyım mantıklı olduğu takdirde. ama yok işte adam montaj demekle geçiştiriyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Görende telefon kaydı "dinleniyoruz paraları topla" dan ibaret sanacak. Oğlu anlamıyor adam anlatmaya çalışıyorda, şeyli konuşma diyor, bilmem ne diyor, büyük ihtimal kripto lu telefonuna güveniyor biraz da ama yine de rahat olamıyor.
Burak
Seçim Sonuçları Belli Olmuş Bence Artık Buradan Dağılalım
![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
#TwitteriAdamEdenUzunAdam
Son zamanlarda hiç bir tage bu kadar gülmemiştim.
Yakında Drogba gibi "helal sana koca yürekli oğlan" falan geyikleri çıkarsa şaşırmam.
Adam osursa yürü be helal sana ne güzel osurdun dağları devirdin diye alkış tutacak bir kitle oluşuyor ufaktan.. (genelleme yapmıyorum)
Bugün de bir tanesi 'twitter kapatıldı, haydi şimdi gidin delikanlıysanız düşündüklerinizi yüz yüze söyleyin' diye ileti yazmış facebookta. Şaka gibi insanlar var yemin ediyorum!
ben zaten akp oy oranlarinin 40-45 olduguna hicbir zaman inanmadim, biraz paranoyakca ama oyle oldugunu dusunuyorum. maksimum alacagi 25-30 araligi ki o da iyimser bakisla. daha da dusuktur. hersey manipule ediliyor. hicbir cevrede cogunluk degiller, kime sorsan ben atmadim diyor. ilginc bir siyasi surec yasaniyor son 10 yildir.
Neye istinaden bu cümleyi kurdun ? Yani nasıl çıkarabildin bu yazılanlara saplantılı olunduğunu?
He bu arada sabahki SSK muhabbetine hala cevap vermiş değilsin abi gözümden kaçtı sanma.
Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu'nun o iddialara kapı gibi belgelerle cevap verip başbakanı da "istediğin yerde , istediğin programda , yanına istediğin kişileri alarak beni sorguya çek ben tek olacağım" diye açık açık karşılaşmaya çağırdığını ama başbakanın (artık ne hikmetse) inatla bundan kaçtığını bildiğin için mi geçiştiriyorsun ? Boş atıp dolu tutmak niyetinde misin ?
Bunun yanında o bahsettiğin davanın , affedilme olayının falan ise yolsuzluk olayıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan müfettiş tezkeresi olayıyla ilgili olduğunu , davadan sonra milletvekili seçildiğini bildiğin için mi geçiştiriyorsun ?
Ali, iznin olursa mesajına parça parça sorular soracağım. Cevaplarsan sevinirim.
Dediğin gibi sadece yolsuzluk var diye yapılmamış olabilir. Ama bu yolsuzluğun olduğunu inkar etmemizi gerektirir mi ?
bonus: Kayıtların montaj olmadığı ispatlandı. İllegal dinleme yapılması, yapılan dinlemelerde gözüken kişinin yolsuzluk yaptığı gerçeğini değiştirir mi ?
Senin paranı çalan kişinin bedelini bu dünyada ödemesini istemez misin ?
şuandan alakasız soru : Menderes sence diktatörlük yaptı mı?
Sence gazeteler kimin kontrolünde? Başbakan' ın arayıp uyarılarda bulunduğunu unutmayalım.
Sence şuan ülke en iyi dönemlerinden birini mi yaşıyor? İçeride dışarıda
34 yıl öndeki teknoloji ile şuanki teknoloji bir değil. Bir ses kaydında montaj olup olmadığı veya sesin kime ait olduğu rahatça anlaşılabiliyor. Önceden de söylediğim gibi ses kayıtlarının montaj olmadığı doğrulandı. Eğer sen bu doğrulamalara inanmıyorsan da şöyle bir sorum var.
Bu Tubitak' ta gerçekleşen görevden alımlar için ne düşünüyorsun? Eğer görevlerini yapmadıkları için görevden alındıklarını düşünüyorsan, bu tayyip erdoğan ın ses kayıtlarının gerçek olduğunu doğrulamaz mı?
Football is simple,but Football Manager is not
ne üdüğü belirsiz bir twit hesabına inanıp ahkam kesmek körü körüne inanmak değil midir.
Kemal Kılıçtaroğlu o kadar yalan söyledi ki kaybettiği davalardan ödediği tazminatlarla ada satın alınırdı belge çıkarmışmış gülüyorum biliyorum sizde gülüyosunuz bu adama ama napıcaksınız bi lider çıkaramadı chp şöyle adam gibi bi muhalefet etsin
Ben de John Marshall Media'nın açıklamasını yazmaya çalışmıştım ama beceremedim. Yalan-dolan yine. Şaşırmıyorum ben artık.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
https://www.facebook.com/john.cheary...52027431618995
edit: Sence böyle bir sonuç çıkmış olsaydı başbakan bunu mitingden mitinge kullanmaz mıydı ?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Kim inanıyor kurban olduğum bir söyle de bilek yahu ?
Adam gibi bir lider vardı , bu ülkenin siyaseti en iyi bilen adamıydı belki de ama O'nu da kasetlerle bilmem nelerle al aşağı ettiler. Onuru vardı ki anında istifasını verdi , bazıları gibi işi pişkinliğe vurmadı. Hee unutmadan; o gün meydanlarda "bunlar (kaset hakkında) özel değil genel geneeelll diye cazgırlık yapanlar şimdi aynı iş başlarına geldiğinde bunlar özeldir öyle her yerde açıklanmaz" diye dansözlük yapıyorlar.
Başbakanın yaptığı geri vitesler , kıvırmalar , yalan dolan Kılıçdaroğlu'nun ödediği parayla aldığın adaya köprü olur adını da Yavuz Sultan Selim koyarsınız.
SES KAYITLARI ÜZERİNDE ANALİZİ KİM YAPTI?
1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ve yayınladığımız rapor sonrası montajlı olduğu anlaşılan ses kayıtları ile ilgili olarak Amerika'da yapılan stüdyo analizlerini Amerikalı ses mühendisi Robin Lai yapmıştır.
Lai çalışmaları sırasında, kendi stüdyosunun ve Amarika'nın dünyaca ünlü ses stüdyolarından olan John Marshall Studios'un teknik imkanlarını kullanmıştır.
SES MÜHENDİSİ ROBIN LAI KİMDiR VE NELER YAPMIŞTIR?
2- Mesleğinde 20 yıllık tecrübeye sahip olan ve halen John Marshall Studios'un da uzman ses mühendisleri arasında bulunan Robin Lai, bu iddiamızı kendi ifadelerinde de açık bir şekilde doğrulamaktadır. Lai, ses kayıtları üzerinde montaj yapıldığını tespit edildiğini görüntülü olarak da kendi çalışma ortamında değerlendirmiştir.
Kendisine ait Jou Production firmasının da sahibi olan ve Harry Potter, Life of Pi gibi Hollywood yapımlarının seslendirme aşamasında imzası bulunan Robin Lai, halen New York Manhattan şehrinde yaşamaktadır.
SES MÜHENDİSİ LAI'NİN SES KAYDI ÜZERİNDEKİ ANALİZİ NEYDİ?
3- Robin Lai, ''Benim profesyonel bilgilerim doğrultusunda, kaydedilen telefon görüşmesi, belli noktalarda değiştirlimiş veya montajlanmış'' tespitinde bulunmuştu. Robin Lai, ''Ses kayıtları üzerinde oynama var. Bunu arka plan seslerinin uyuşmazlığından da anlayabiliyoruz'' demişti.
Lai, ''Bu tarz ses kayıtlarında oynama yapıldığında, bazen gerçeğin hangisi olduğu konusunda emin olmanız kolay değil'' derken, söz konusu kayıtta ise bariz montaj kalıntılarının bulunduğunu, bunu yapanların profesyonellikten uzak olduğunu söylemişti.
Robin Lai, kayıttaki soru işaretlerinin bulunduğu yerlerin time-code dökümünü de paylaşırken, arka planda yer alan ortam sesi uyuşmazlıklarını ve bilinçli bir şekilde yapılan ses anlamsızlaştırmalarına dikkat çekmişti. Lai, "Süreklilik arz eden karşılıklı bir konuşmanın arka seslerinin ve ortam gürültülerinin de benzerlik göstermesi, uyuşması gerekir. Fakat bu kayıtın belirli yerlerinde bunun gerçekleşmediği görülüyor'' diyerek raporunu yazmıştı.
İyide zaten o video da 4-5 telefon görüşmesi arka arkaya eklenmemişmiydi. Bu adam Türkçe'mi biliyor neden bahsedip nereye atladıklarını bilecek. Adam gerçekten bu tespitleri yaptıysa orjinal olduğunu desteklemiş resmen.
Burak