Sayfa 10 / 30 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 889 sonuç

Konu: Twitter Açıldı - Youtube Tekrar Kapatıldı !

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Yapılan bu ilk tespitler neticesinde; bu kayıt üzerinden, ses kaydının hangi dakikalarında kesme, yapıstırma, dublaj ve/veya montaj işlemlerinin yapıldığının teknik olarak belirlemenin mümkün olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

- Bu ses kaydının üzerinde yapılan maskeleme işleminden dolayı teknik olarak "bu görüşme gerçektir ya da montajdır" demek bilimselliğe aykırıdır. (Burası uzmanların raporundaki en çarpıcı yer olarak dikkat çekiyor)

- Grafiklerde, bu tek parça hale getirilen ses kaydında Diyalog 2 ve Diyalog 4 de (REC2 ve REC4 de) aynen bir kayıttan diğer kayıda geçerken oluşabilecek ses boşluğu ve ses patlaması olduğu tespit edilmiştir. Bu izlerin de mavi noktalar ile marke edildiği açık bir şekilde anlaşılmaktadır.

Evet doğrumuymuş anlamı çıkıyor buradan?

Sizin dediğiniz niye inceletmiyorlar, dediniz ya onu cevapladım.

Sen bunu haberden kopyalıyorsun da, rica etsem "page 4 of 7" nin hemen üstünü okur musun?

Ayrıca, conclusion' ın c şıkkına bakarsan benim dediklerim yer alıyor.

Bunların ışığında tam anlamıyla videonun gerçekten de 5 ayrı kayıttan oluştuğu söyleniyor ve bu 5 kayıt için verilen saniyeler de o videodaki 5 ayrı konuşmaya geçiş yerleri.

Sence bu neyi kanıtlıyor ?
    Football is simple,but Football Manager is not

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Yahu inceletmiyor demedik, ispatlamıyor dedik(ki bu incelemelerde çok inandırıcı dumuyor). Bunu ispatlamanın bir sürü basit yolu varken neden bunları yapmıyor? En basitinden neden o saatlerde nerede olduğunu baz istasyonu sinyallerinden çıkarıp insanların gözüne sokmuyor, neden bu hırsız damgasını(en azından halkın yarısından, ki bence şu an daha fazlasından) yiyor? Ben kullandığım operatörün sitesine girip hangi saatte kiminle kaç dk. konuştuğumu 1 dk içerisinde çıkarabilirim benimle ilgili böyle bir iddaası olan varsa.
    Şu yeterli mi?

https://pbs.twimg.com/media/BhRS_FjCYAAivQs.jpg:large

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    özgürlük konusunda sizinle tartışmayacağım malesef özgürlük anlayışlarımız çok farklı
    bence de tartışmayalım. hem özgürlükten bahsedip, hem de bunu kısıtlayanları savunmak birbiriyle çelişen şeyler olur. bu konuyu geçelim

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bu arada amerikada tarih formatı mm / dd / yy şeklinde yazılr

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yahu adam bile kabul ediyor yayınlanan tapelerdeki seslerin kendisine ait olduğunu siz hala gerçek mi değil mi diye tartışıyorsunuz. Bakanımla görüşüyorum farklı yansıtılıyor falan diye açıklama yaptı RTE. Yani kabul etti zaten dinlemelerdeki sesin kendisinin olduğunu.

Montaj ya da editleme olmadığını herkes öğrendi. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ?
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Sen bunu haberden kopyalıyorsun da, rica etsem "page 4 of 7" nin hemen üstünü okur musun?

Ayrıca, conclusion' ın c şıkkına bakarsan benim dediklerim yer alıyor.

Bunların ışığında tam anlamıyla videonun gerçekten de 5 ayrı kayıttan oluştuğu söyleniyor ve bu 5 kayıt için verilen saniyeler de o videodaki 5 ayrı konuşmaya geçiş yerleri.

Sence bu neyi kanıtlıyor ?
    Conclusion'ın A şıkkı vermiş sana cevabı.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Conclusion'ın A şıkkı vermiş sana cevabı.
    Evet doğru zaten tek bir kayıt değil 5 ayrı kaydın birleşmesi. Haliyle orijinal kayıt değil. Bu bana ne cevabı vermiş oluyor ?

Bir de benim dediğim yerler için cevabını alabilir miyim ?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    Yahu adam bile kabul ediyor yayınlanan tapelerdeki seslerin kendisine ait olduğunu siz hala gerçek mi değil mi diye tartışıyorsunuz. Bakanımla görüşüyorum farklı yansıtılıyor falan diye açıklama yaptı RTE. Yani kabul etti zaten dinlemelerdeki sesin kendisinin olduğunu.

Montaj ya da editleme olmadığını herkes öğrendi. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ?
    İşin garip yanı da o. Başbakan kendini savunamıyorken millete dakika hesabı yaptırıp "aha bak konyadaydı, 1.5 saat önce oradaysa, ankara'da olmamıştır herhalde." gibilerinden argüman sundurtma zorunluluğu bırakıyor.

Arkadaşlar, başbakan kendini savunamıyor. Siz yormayın o güzel ellerinizi.

sakary Ali Misafir

Evet doğru zaten tek bir kayıt değil 5 ayrı kaydın birleşmesi. Haliyle orijinal kayıt değil. Bu bana ne cevabı vermiş oluyor ?

Bir de benim dediğim yerler için cevabını alabilir miyim ?
    Nereye varmak istediğini anlayamadım. Olayın 5 farklı görüşmeden birleştiği kesin. Ama bu konuşmaların gerçek mi ya da montaj mı olup olmayacağı bilimsel olarak bilinemez diyor.

7. Other Analysis kısmı.

Güzel kardeşim bu yetmez. Resmi kayıt gerekiyor. O telefon görüşmesi yapıldığı sıralarda neredeymiş? Konya-Ankara arasını ben normal özel arabamla normal hızda 2 saatte giderim. Başbakan böyle bir durumdayken bir zahmet daha erken gitsin. Bu kadar dakika hesabı yapmaktansa neden çıkarıp operatör kayıtlarını sunmuyor, daha kolay değil mi?
    Burak

sakary Ali Misafir

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Güzel kardeşim bu yetmez. Resmi kayıt gerekiyor. O telefon görüşmesi yapıldığı sıralarda neredeymiş? Konya-Ankara arasını ben normal özel arabamla normal hızda 2 saatte giderim. Başbakan böyle bir durumdayken bir zahmet daha erken gitsin. Bu kadar dakika hesabı yapmaktansa neden çıkarıp operatör kayıtlarını sunmuyor, daha kolay değil mi?
    Ya o raporları da manipüle ederse?

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Nereye varmak istediğini anlayamadım. Olayın 5 farklı görüşmeden birleştiği kesin. Ama bu konuşmaların gerçek mi ya da montaj mı olup olmayacağı bilimsel olarak bilinemez diyor.

7. Other Analysis kısmı.
    Evet bu 4 ayrı montaj da zaten videoda yer alan 5 ayrı görüşmenin geçiş yerleri.

Bu raporlar o 5 görüşmenin birleştirildiğini söylüyor ki bu da doğru. Fakat o görüşmelerin kendi içlerinde montaj olup olmadıklarını söyleyemiyor.

Sonuç olarak, bu raporların, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haberde kullanılması ne kadar mantıklı ? Çünkü raporlar o 5 görüşmenin birleştirilmesi dışında birşey söylemiyor.

Bir de senin bu haberi ve raporu, bakın kayıtlar montaj diye önümüze sermen ne kadar mantıklı?

Varmak istediğim nokta, bu soruların cevapları.

sakary Ali Misafir

Evet bu 4 ayrı montaj da zaten videoda yer alan 5 ayrı görüşmenin geçiş yerleri.

Bu raporlar o 5 görüşmenin birleştirildiğini söylüyor ki bu da doğru. Fakat o görüşmelerin kendi içlerinde montaj olup olmadıklarını söyleyemiyor.

Sonuç olarak, bu raporların, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haberde kullanılması ne kadar mantıklı ? Çünkü raporlar o 5 görüşmenin birleştirilmesi dışında birşey söylemiyor.

Bir de senin bu haberi ve raporu, bakın kayıtlar montaj diye önümüze sermen ne kadar mantıklı?

Varmak istediğim nokta, bu soruların cevapları.
    Haberin hiçbir kısmında bu kayıtlar montajdır kısmı yok. Kaldıki haberin başlığı "ABD'li iki adli ses uzmanından ses kaydı analizi"

Benim de sizin önüne sermemin nedeni, hani 5 dakikalık iş açıklasınlar diyenlere göstermekti.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ali'nin paylaştığı şu belge resmine bir açıklık getireyim de ben öncelikle bir rahatlayalım. Ali'nin paylaştığı resime dikkatli bakarsanız hatta öylesine baksanız bile sol üst tarafın düzenlendiğini net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. İşte o resmin orijinalinde, ilk paylaşılanında JMM'in kartviziti vardı. JMM'in açıklama yapma gereği duymasının sebebi bu.

http://prntscr.com/2w7f4r

Kendi yorumuma gelirsek açıkcası bana metin olarak hiç inandırıcı gelmedi. Ayrıca ellerinde bizim bile tek seferde sayabildiğimiz 2-3 basit yol varken bu kadar şüphe yaratacak bir şeyle kanıtlamaya çalışılması çok saçma. Ek olarak da yayınlayan medyanın yandaşlığın ötesinde tabir-i caizse yalayıcı bir yol izleyen güruhlar olması inandırıcılığını iyice yitiriyor belgenin. Hee ama bizler solcu bizler ateist bizler terörist olduğumuz için düşüncelerimizin kaale alınmamasını anlayışla karşılarım.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

sakary ali'nin bahsettiği ve ispat etmeye çalıştığı olay kriptolu telefon konuşma kaydının yapıldığı kayıt.

hadi tamam gözümüzü kapattık (ama vicdanımızı değil) ve bu verilere inandık diyelim. normal telefonla yapılan görüşmeler var. bunların ispatı için görüntülere gerek yok. TİB yeter. yoksa tib'i de paraller mi yanlamış?

aklıma ilk gelen örnek erdoğan demirören'i aldattığı konuşma oldu. o konuşmanın kriptolu telefondan yapılmadığı belli. sesler net. en basitinden böyle bir şey yalanlanabilirdi.

cidden yormayın kendinizi. üzülüyorum ve bunu dalga geçme amaçlı yazmıyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Haberin hiçbir kısmında bu kayıtlar montajdır kısmı yok. Kaldıki haberin başlığı "ABD'li iki adli ses uzmanından ses kaydı analizi"

Benim de sizin önüne sermemin nedeni, hani 5 dakikalık iş açıklasınlar diyenlere göstermekti.
    Öncelikle, haberin yapılma amacından yola çıkarak, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haber diye dedim.

Bu arada o 4 kesim noktasını gerçekten kolaylıkla anlayabiliyorlar artık. Haberin olsun

Peki kayıtların montaj olduğunu iddia edebilecek bir belge var mı ortada?

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Ali'nin paylaştığı şu belge resmine bir açıklık getireyim de ben öncelikle bir rahatlayalım. Ali'nin paylaştığı resime dikkatli bakarsanız hatta öylesine baksanız bile sol üst tarafın düzenlendiğini net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. İşte o resmin orijinalinde, ilk paylaşılanında JMM'in kartviziti vardı. JMM'in açıklama yapma gereği duymasının sebebi bu.

http://prntscr.com/2w7f4r

Kendi yorumuma gelirsek açıkcası bana metin olarak hiç inandırıcı gelmedi. Ayrıca ellerinde bizim bile tek seferde sayabildiğimiz 2-3 basit yol varken bu kadar şüphe yaratacak bir şeyle kanıtlamaya çalışılması çok saçma. Ek olarak da yayınlayan medyanın yandaşlığın ötesinde tabir-i caizse yalayıcı bir yol izleyen güruhlar olması inandırıcılığını iyice yitiriyor belgenin. Hee ama bizler solcu bizler ateist bizler terörist olduğumuz için düşüncelerimizin kaale alınmamasını anlayışla karşılarım.
    Peki resmin altında firmanın ismi nedir? JMM mi?

edit:

dikkat edersen zaman orayı kesip vermiş:

sakary Ali Misafir

Öncelikle, haberin yapılma amacından yola çıkarak, kayıtlar montajdır denilerek yapılan haber diye dedim.

Bu arada o 4 kesim noktasını gerçekten kolaylıkla anlayabiliyorlar artık. Haberin olsun

Peki kayıtların montaj olduğunu iddia edebilecek bir belge var mı ortada?
    Yok. Doğru olduğunu gösteren belge?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ben şu an neyi tartıştığınızı anlamıyorum. sadece haber7, star ve sabah'ta çıkan şeyleri mi paylaşıyorsunuz?

arkadaşlar, medyanın kimin elinde olduğunu biliyoruz. bu türden bir yalanlama olsaydı atv, ensonhaber, kanal7, star gazetesi, sabah vs. gibi kökten bağlı olanlar haricinde cnn, ntv gibi haber kanalları da ciyak ciyak bağırırdı.

"fotoğraftan yüz maskesini çıkartıp, başbakana seks kaseti yapmışlar" haberini yapan yerlere ne olur bu kadar körü körüne güvenmeyin. ya da güvenin. nasıl olsa er geç çıkacak ortaya gerçekler.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Yok. Doğru olduğunu gösteren belge?
    Başbakan' ın beni bile dinlemişler demesi ve o 5 ayrı görüşmenin kendi içinde montajlanıp montajlanmadığını incelememesi sizde de bir şüphe yaratmıyor mu ?

E zaten ortada apaçık kayıtlar var. Sen benden önünde duran elmanın elma olup olmadığına dair kanıt istiyorsun şuan.Doğru olmadığını iddia eden biri zaten kolaylıkla doğru olmadığını ispatlayabilir. Eden var mı ?

Ayrıca, O raporlarda 4 ayrı geçiş saptanıp, başka geçiş saptanmıyorsa o 5 ses kaydı kendi içlerinde montajsızdır. Bu açıdan da düşünebilirsiniz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Peki resmin altında firmanın ismi nedir? JMM mi?
    Ben JMM'in açıklama neden açıklama yapma gereği duyduğunu açıkladım. Devamını da kendim getiriyim. J Ou Production diye bir ses şirketi hatta bu isimle herhangi bir şirket bulamadım ben. Ayrıca Haber 7'nin yaptığı haberi referans alarak "Jou Production firmasının da sahibi olan ve Harry Poter, Life of Pi gibi Hollywood yapımlarının seslendirme aşamasında imzası bulunan Robin Lai"nin imdb'de adının geçmemesi de üstteki mesajda söylediklerime ek olarak belgeyi yalanlamak için yeterli bir açıklama yani en azından bana yetiyor ancak siz inanmaya devam edebilirsiniz.

Edit: Sen mesajı editlemişsin bende editliyim. Alıntı yaptığın mesajda paylaştığım linke dikkatli bak istiyorsan Ali. Haber 7'nin paylaştığı resim, gayette yazıyor J Ou Production diye.

sakary Ali Misafir

Başbakan' ın beni bile dinlemişler demesi ve o 5 ayrı görüşmenin kendi içinde montajlanıp montajlanmadığını incelememesi sizde de bir şüphe yaratmıyor mu ?

E zaten ortada apaçık kayıtlar var. Sen benden önünde duran elmanın elma olup olmadığına dair kanıt istiyorsun şuan.Doğru olmadığını iddia eden biri zaten kolaylıkla doğru olmadığını ispatlayabilir. Eden var mı ?

Ayrıca, O raporlarda 4 ayrı geçiş saptanıp, başka geçiş saptanmıyorsa o 5 ses kaydı kendi içlerinde montajsızdır. Bu açıdan da düşünebilirsiniz.
    Biraz önce Erbakan'ın videosunu atmıştım onu hatırlatayım. Ek olarak bir çok konuşmanın doğru olduğunu Başbakan kendi de söyledi zaten. Hem bu kadar dinlenildiği bile bile hala telefondan direktif vermesi mantıklı mı?

Yine başa döneceğim bu olayların başı yolsuzluk mu hükümeti yıkmak mı? Bunları düşünen her türlü komployu kurarlar. Daha nasıl yalanlar, iftiralar olduğunu anlatmaya gerek yok.

Ya o raporları da manipüle ederse?
    Edemez işte, o raporlar tek yerde tutulmuyor. Onlarıda manipüle edebiliyorsa yaşamayalım zaten bu ülkede. Tek elden kendine bağlı olanları manipüle edebilir sadece. Gazete, tv, sosyalmedya vs. Bu kadar kuşkucusun madem neden montaj olduğuna bukadar inanıyorsun.
    Burak

Biraz önce Erbakan'ın videosunu atmıştım onu hatırlatayım. Ek olarak bir çok konuşmanın doğru olduğunu Başbakan kendi de söyledi zaten. Hem bu kadar dinlenildiği bile bile hala telefondan direktif vermesi mantıklı mı?

Yine başa döneceğim bu olayların başı yolsuzluk mu hükümeti yıkmak mı? Bunları düşünen her türlü komployu kurarlar. Daha nasıl yalanlar, iftiralar olduğunu anlatmaya gerek yok.
    Bunların hepsinin yalan olduğu ispatlansın, kendisi,bütün bakan çocukları Rıza Sarraf, Ali Ağaoğlu vs. temiz çıksın genel seçimlerde gidip oyumu akpye basacam.
    Burak

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Ben JMM'in açıklama neden açıklama yapma gereği duyduğunu açıkladım. Devamını da kendim getiriyim. J Ou Production diye bir ses şirketi hatta bu isimle herhangi bir şirket bulamadım ben. Ayrıca Haber 7'nin yaptığı haberi referans alarak "Jou Production firmasının da sahibi olan ve Harry Poter, Life of Pi gibi Hollywood yapımlarının seslendirme aşamasında imzası bulunan Robin Lai"nin imdb'de adının geçmemesi de üstteki mesajda söylediklerime ek olarak belgeyi yalanlamak için yeterli bir açıklama yani en azından bana yetiyor ancak siz inanmaya devam edebilirsiniz.

Edit: Sen mesajı editlemişsin bende editliyim. Alıntı yaptığın mesajda paylaştığım linke dikkatli bak istiyorsan Ali. Haber 7'nin paylaştığı resim, gayette yazıyor J Ou Production diye.
    haber7'de bana gösterdiğin resmi göremiyorum. Şimdi kontrol ettim, benim buraya ilk attığım resim var orada da. Üstüne haber7 yazısını yapıştırmak zor olmamalı.

Benim demek istediğim senin paylaştığın resimde o kısmı editlemeyi unutmuşlar. J Ou Production yazan bir yere üstüne JMM Production kartviziti yapıştırmak olmaz bundan bahsediyorum. Zaman da bunu farketmiş.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

İlk kısma cevabımı "teknoloji" olarak vermiştim. Artık 34 sene öncesinden 64 sene öncesinden bahsetmek bana mantıklı gelmiyor. Çünkü devir değişiyor. Başbakan dinlenildiğini biliyor ve direktifleri çaktırmadan vermeye çalışıyor. Zaten sorun o değil. Ele veren Bilal oluyor.

İkinci kısım için cevabım bir soru ile olacak; eğer ortada yolsuzluk var ise yapılma amacı neyi değiştirir ? Bana hiçbir şey. Ya sana göre ?

Son bir ek soru : J ou production' ın sitesini bulabilir misin bana Ali? Ben bulamadım da

sakary Ali Misafir

İlk kısma cevabımı "teknoloji" olarak vermiştim. Artık 34 sene öncesinden 64 sene öncesinden bahsetmek bana mantıklı gelmiyor. Çünkü devir değişiyor. Başbakan dinlenildiğini biliyor ve direktifleri çaktırmadan vermeye çalışıyor. Zaten sorun o değil. Ele veren Bilal oluyor.

İkinci kısım için cevabım bir soru ile olacak; eğer ortada yolsuzluk var ise yapılma amacı neyi değiştirir ? Bana hiçbir şey. Ya sana göre ?
    Ya üstte o kadar okuduğumuz rapor ne diyordu? Bilimsel olarak kanıtlanamaz demiyor mu?

Bana göre de.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

haber7'de bana gösterdiğin resmi göremiyorum. Şimdi kontrol ettim, benim buraya ilk attığım resim var orada da. Üstüne haber7 yazısını yapıştırmak zor olmamalı.

Benim demek istediğim senin paylaştığın resimde o kısmı editlemeyi unutmuşlar. J Ou Production yazan bir yere üstüne JMM Production kartviziti yapıştırmak olmaz bundan bahsediyorum. Zaman da bunu farketmiş.
    Link atmıştım ama bir de böyle yapıştırıyım. Yalnız es geçtiğin bir şey var düzenlenmiş olan senin paylaştığın resim. Ayrıca bir şirket tarafından gönderilen mail, fax vb şeylerde sol üst tarafta o şirketin bilgilerini içeren bir bölüm olur. Senin paylaştığında onun olmaması bile inanmamak için yeterli bir nedenken ben ekstra şeyler de koydum ortaya zaten.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ya üstte o kadar okuduğumuz rapor ne diyordu? Bilimsel olarak kanıtlanamaz demiyor mu?

Bana göre de.

Koyulaştırdığım cevap benim için yeterli.

Sayfa 10 / 30 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon

Mesaj Yetkileri