Aslında 30 Mart'tan sonrasını daha çok merak ediyorum ben. Şöyle güçlü bir parti tekrar atak yapsa keşke. Küçükken 99 2002 zamanları falan seçimler baya zevkliydi , her görüşten parti vardı. Şu an ise 4 parti kaldı sadece.
Aslında 30 Mart'tan sonrasını daha çok merak ediyorum ben. Şöyle güçlü bir parti tekrar atak yapsa keşke. Küçükken 99 2002 zamanları falan seçimler baya zevkliydi , her görüşten parti vardı. Şu an ise 4 parti kaldı sadece.
Aynen. Ha bir de başbakanın o riske gireceğine hiç ihtimal bile vermiyorum ama seçim barajı kalksa , diğer köklü partiler de atağa geçebilir bence. Ama tahminimce düşürürse de %5e düşürür o da çok bir işe yarar mı bilemem. Mantıklı olarak düşünüldüğünde 4 parti yerine bir çok farklı görüşün yer aldığı bir meclis olsa çok daha iyi olabilirdi. Tek başına iktidar sisteminde diğer görüşlerin hiç bir şey yapamaması çok kötü oluyor.
Ya zaten siyasette artık biri mitingde hata yapsa da caps yapsak , birinin dili sürçse birinin konuşmaları dinlense peşinde herkesAKP yönetimi yeterince hırpalıyor zevk te olmazsa siyaset hiç çekilmez
![]()
Mersin'i Macit Özcan 2-3 puan farkla da olsa alacaktır bence. Nitekim baktığım son oylamada 33-31 üstünlüğü vardı. Adana'yı da MHP'nin alacağını düşünüyorum. Ankara, çok kritik. Mansur Yavaş da kazanamazsa bir daha çok zor alır Ankara'yı, CHP ya da Akp dışındaki diğer partilerden biri. Ek olarak, ben de İstanbul'u çok merak ediyorum.
Açıkçası ben mersinde Kocamaz'ı favori görüyorum çünkü Macit Özcan'ı kime sorsam şikayetçi ve Tarsus'un Mersin'den daha iyi olduğunu söylüyorlar ki ben de öyle düşünüyorum detaylı gezmemiş olsam da. Ha şikayetçi olanlardan yine de ona verecek olan fazla tabi orası ayrı ama ilçelerin de katılımıyla MHP geçebilir diye düşünüyorum. Fark max. 2-3 puan olur ama kim kazanırsa kazansın. Adana'da MHP favori ama çok küçük ihtimal olsa da AKP aradan sıyrılır diye korkmuyor değilim. Ankara çok kritik , ne desek boş. İstanbuldan da 45 akp 40 chp gibi bir şey çıkar bence. Oylar yakın olmasına rağmen İstanbul'da AKPyi kesin gibi görüyorum.
Kocamaz'ı da gel bir de, benden dinle. Daha bugün maç sonrası arkadaşla bir tantuniciye gidelim dedik, açık yer bulamadık. En son çorbacıya gidip çorba içmek zorunda kaldık. Oysa Mersin'de gecenin 2'sinde çık, yine de açık bir yer bulursun. Sosyal hayat bitmiş durumda burada, gençler işsiz, insanlar mutlu değil vs. vs. vs. Bunlar sadece küçük birer örnek. Çok fazla detaylara inmek istemiyorum. Macit'ten şikayetçi olanlar 1 ise, Kocamaz'dan 3, buna emin ol. Tarsus'un Mersin'den iyi olması mümkün değil kısaca. Macit Özcan'dan şikayetçi olunsa da Kocamaz'ın Tarsus referansından ötürü Mersin'i alabileceğini sanmıyorum.
Diğer iller konusunda söylediklerine genel olarak katılıyorum. Ankara ve İstanbul belirleyici iki il, bakalım ne olacak?
...
Koalisyon hükümetinin başarısız olması Ecevit'ten kaynaklı bir durumdur ve Bahçeli o koalisyonda istediği hiç bir şey yapamamıştır. Koalisyon olduğu için hep azınlıkta kalan Bahçeli en sonunda Ecevit'in , Mesut Yılmaz'ın ve diğerlerinin dediklerini kabul etmek zorunda kalmıştır ve başarısızlığın sebebi de budur. İnsanlara balık hafızalı diyeceğine biraz düşün de öyle konuş. Düne bakıyorsun ve Kur'an'ı yakanların , namaz kılmayı yasaklayanların partisine oy veriyorsun ? Bahçeli Apo'yu asamadıysa başörtüyü getiremediyse bu Ecevit ve diğerleri yüzündendir. Gidip CHP zihniyeti ecevitten farklı demeyeceksin herhalde ? Bence tam tersine bu kadar az oy alması insanların düşünememesinden kaynaklı.
Last edited by omersal : 29.Mart.2014 at 13:31