Hala "analar artık ağlamıyor" geyiğinde misiniz?

Basit bir örnek verdim: Deprem oldu ve Van'a yardım yapamadı devlet. Neden?

Bu sorunun cevabından sonra bana "terör bitti artık, analar ağlamıyor" demek komik geliyor.

Bir de gelmiş buraya türbanlılara laf edenleri koyup "allah bunların iktidarından korusun" diyor. Tam başbakanınızın istediği gibisiniz. Adam yaptığı veya yapmadığı yolsuzlukların araştırılmasının önüne öyle geçti ki "çıksın aklansın" diyemiyorsunuz hiçbiriniz? Neden? Çünkü dinle alakalı iki çift laf etti mi dünyalar sizin oluyor.

Ben sizin korkunuzu biliyorum. bir zamanlar yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen adamların milleti yalanla dolanla içeri tıktığını, yıllarca hapislerde çürüttüğünü, çocuklarının cenazesine bile gitmesine izin verilemdiğini biliyorum. O zamanlar başbakanınızın bu savcıların nasıl da arkasında olduğunu biliyorum. Ergenekonun avukatı olan başbakanınız hani.

Şimdi ise aynı savcılar ona karşı bir iddianame hazırlarken, hop yerleri değişti. yolcu da buraya gelmiş "iddia makamı suçu ispatlamak zorundadır." e senin başbakanın adamları bitlis'e sürdü. yerine getirdikleri mi devam ettirecek soruşturmayı?

Yaptığınız şey kötü bir şey. Normalde bu tür şeylere bile karşı olmalıydık ama körlüğünüz o kadar arttı ki olay artık particilikten çıktı. İnsan olmaya geldi. Ve bir zamanlar nefretinizi besleyenlerin yaptığı gibi şimdi de siz bizim nefretimizi besliyorsunuz.

Del Piero, merak etme. O korktuğun kişiler, kendilerinden olmayanları yakmazlar. Ama senin başbakanın o yakanları savunanların avukatlarını hemen yanına çekti.

Sonra da bana "bunların zihniyeti böyle" diyorsun