1 ile 30 arası toplam 598 sonuç

Konu: Taktik Yaratma Rehberi ve İpuçları

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by afumetsu View Post
    Merhaba,

Taktiğimin defansif olarak sonuçları gayet güzel ancak ofansif yönden istediğim verimi alamıyorum. Kanat oyuncularımın ve orta saha oyuncularımın hücuma katkısı istediğim düzeyde değil. Ayrıca ST olarak oynattığım (Osvaldo Dani ile oynuyorsam Yaratıcı Forvet/att ; Rickie Lambert ile oynuyorsam Pivot St/Destek) oyunculardan da aynı şekilde istediğim verimi alamıyorum. Maçları kazanıyorum evet ama daha çok duran toplardan kazandığım gollerden oluyor bu. Organize hücumla kazandığım gol çok az.

Ayrıca AMR/L olarak oynattığım oyunculara "dar alanda oyna" ve "daha çok hücuma çık" komutları verdim.

Oyun anlayışı: Kontra
    Akıcılık: Akıcı
    Takım Direktifleri: Savunmayı orta sahaya yaklaştır, rakibi rahatsız et, rakip ceza alanına paslaşarak gir
    Sistem: 4-dm-mc-mc-aml-amr-sc

WB/ATT
    CD/SAV
    CD/SAV
    WB/ATT
    HB/DEF
    BBM/SUP
    AP/ATT
    IF/SUP
    IF/SUP
    TM/SUP YADA (CF/ATT)

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
    Hem kontra, hem de rakibi rahatsiz et komutlarini kullanmak muhtemelen oyununu kisirlastiriyor.

Kontra oynamanin amaci rakibi ustune cekip, arkada biraktigi bos alandan faydalanarak hizli hucum etmek. Ama onde baski yaparak hucumdaki kontra atak planini da bozuyorsun ve muhtemelen takimin set oynamak zorunda kaliyor. Oyuncularin da bu durumda yaratamiyor.

Ayrica eger kontra oynayacaksan, neden HB kullandigini da cok cozemedim. Bu rol daha cok takimin toplu halde hucuma cikmasina destek olan ve geride stoperlerin pas ile cikmasina yardimci olan bir rol.

Son olarak da iki tane IF kullanmissin. Ve bir de bu oyuncularin iceriye girmesini istemissin. Yani AMC'nin yerine. Ustune, iki MC'ye verdigin gorevler AP(A) ve B2B(S). Bu rolleri alan oyuncular da AMC alanina girecek oyuncular. Kisacasi 4 tane oyuncuyu ayni bolgeye sokup merkezi doldurmussun. Muhtemelen bu nedenle hucumda genislik yaratamiyorsun.

Bekler cikinca biraz ise yariyordur ama onlari takip edecek olan rakip kanat oyunculari zaten. Iki IF iceriye girdiginde, rakip bekler de onlarla beraber iceriye girecek ve rakibin dar bir 4'lu savunma yapabilecek. Bir de iki MC'ni buraya sokunca muhtemelen top dolastiramiyorsundur.

Ya iki MC'ni daha geride birak (mesela CM (S) ve CM (D) gorevleriyle) ve onlar pas trafigi yonlendirsin. Yani ilerideki IF'ler gidecek yer bulamadiklarinda MC'lere pas verebilsin.

Veya IF'leri iceriye giren oyuncu yapmak yerine hucuma genislik katan oyuncular yapip rakibi savunmayi daha genis kurmaya zorla. Boylece senin AP(A) ve B2B ileriye ciktiklarinda genis duran savunmanin icine sizabilsin.

Nesil
    2006
    Yer
    Adıyaman

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Hem kontra, hem de rakibi rahatsiz et komutlarini kullanmak muhtemelen oyununu kisirlastiriyor.

Kontra oynamanin amaci rakibi ustune cekip, arkada biraktigi bos alandan faydalanarak hizli hucum etmek. Ama onde baski yaparak hucumdaki kontra atak planini da bozuyorsun ve muhtemelen takimin set oynamak zorunda kaliyor. Oyuncularin da bu durumda yaratamiyor.

Ayrica eger kontra oynayacaksan, neden HB kullandigini da cok cozemedim. Bu rol daha cok takimin toplu halde hucuma cikmasina destek olan ve geride stoperlerin pas ile cikmasina yardimci olan bir rol.

Son olarak da iki tane IF kullanmissin. Ve bir de bu oyuncularin iceriye girmesini istemissin. Yani AMC'nin yerine. Ustune, iki MC'ye verdigin gorevler AP(A) ve B2B(S). Bu rolleri alan oyuncular da AMC alanina girecek oyuncular. Kisacasi 4 tane oyuncuyu ayni bolgeye sokup merkezi doldurmussun. Muhtemelen bu nedenle hucumda genislik yaratamiyorsun.

Bekler cikinca biraz ise yariyordur ama onlari takip edecek olan rakip kanat oyunculari zaten. Iki IF iceriye girdiginde, rakip bekler de onlarla beraber iceriye girecek ve rakibin dar bir 4'lu savunma yapabilecek. Bir de iki MC'ni buraya sokunca muhtemelen top dolastiramiyorsundur.

Ya iki MC'ni daha geride birak (mesela CM (S) ve CM (D) gorevleriyle) ve onlar pas trafigi yonlendirsin. Yani ilerideki IF'ler gidecek yer bulamadiklarinda MC'lere pas verebilsin.

Veya IF'leri iceriye giren oyuncu yapmak yerine hucuma genislik katan oyuncular yapip rakibi savunmayi daha genis kurmaya zorla. Boylece senin AP(A) ve B2B ileriye ciktiklarinda genis duran savunmanin icine sizabilsin.
    İlginiz için teşekkür ederim. HB kullanmamın sebebi iki DC arasından cok fazla pozisyon veriyordum ve bunların çoğunluğu gol ile sonuçlanıyordu. HB kullanınca bu sorunumu çözdüm ve açıkçası çok fazla da kurcalamadım ama ofansif yönden kısırlaştırdığı doğru.(Bu mevkiideki oyuncuyu hangi görevle oynatmalıyım peki?)

Savunmayı önde kurduğum için rakibi rahatsız et görevini kullandım. Ama dediklerinizi uygulayacağım.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Kontra oynamanin amaci rakibi ustune cekip, arkada biraktigi bos alandan faydalanarak hizli hucum etmek. Ama onde baski yaparak hucumdaki kontra atak planini da bozuyorsun ve muhtemelen takimin set oynamak zorunda kaliyor.
    Abi kontra atak oynarken tempoyu yüksek tutarsanız uygun takımla daha fazla kontra atak şansı bulabilirsiniz yazmıştın rehberin başlarında bunu tam açıklayabilir misin? Birde orijinal rehber sayfasında rakip kendi sahasına çok gömüldüğünde rakibi önde presle boğmak için savunmayı öne çıkar / rakibi rahatsız et komutlarıyla agresif ama olgun atak yapan bir görüntü sergileyebilirsiniz yazmışsın. Burada dediğin kontra planının bozulması maça başlarken seçtiğimiz takım komutlarından dolayı sakıncalı değil mi? Yani maç içinde geçerli değil.
    Birde abi kontraya en uygun felsefe hangisi. Sahip olunan oyuncu grubuna ve oyuncu özelliklerine bağlı biliyorum ama genel taktik mantığında en uygun felsefe katı galiba.
    Abi birde contra oynarken time wasting yüksek oluyor bildiğim kadarıyla. Düşürmek için tempoyu yükseltmek iyi bir çözüm olabilir mi?
    Last edited by hknshr : 02.Nisan.2014 at 17:59 Reason: Eksik olduğum konularda soru veya sorular sorarak bilgi almak istiyorum.

Mesaj Yetkileri