Quote Originally Posted by afumetsu View Post
Merhaba,

Taktiğimin defansif olarak sonuçları gayet güzel ancak ofansif yönden istediğim verimi alamıyorum. Kanat oyuncularımın ve orta saha oyuncularımın hücuma katkısı istediğim düzeyde değil. Ayrıca ST olarak oynattığım (Osvaldo Dani ile oynuyorsam Yaratıcı Forvet/att ; Rickie Lambert ile oynuyorsam Pivot St/Destek) oyunculardan da aynı şekilde istediğim verimi alamıyorum. Maçları kazanıyorum evet ama daha çok duran toplardan kazandığım gollerden oluyor bu. Organize hücumla kazandığım gol çok az.

Ayrıca AMR/L olarak oynattığım oyunculara "dar alanda oyna" ve "daha çok hücuma çık" komutları verdim.

Oyun anlayışı: Kontra
Akıcılık: Akıcı
Takım Direktifleri: Savunmayı orta sahaya yaklaştır, rakibi rahatsız et, rakip ceza alanına paslaşarak gir
Sistem: 4-dm-mc-mc-aml-amr-sc

WB/ATT
CD/SAV
CD/SAV
WB/ATT
HB/DEF
BBM/SUP
AP/ATT
IF/SUP
IF/SUP
TM/SUP YADA (CF/ATT)

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Hem kontra, hem de rakibi rahatsiz et komutlarini kullanmak muhtemelen oyununu kisirlastiriyor.

Kontra oynamanin amaci rakibi ustune cekip, arkada biraktigi bos alandan faydalanarak hizli hucum etmek. Ama onde baski yaparak hucumdaki kontra atak planini da bozuyorsun ve muhtemelen takimin set oynamak zorunda kaliyor. Oyuncularin da bu durumda yaratamiyor.

Ayrica eger kontra oynayacaksan, neden HB kullandigini da cok cozemedim. Bu rol daha cok takimin toplu halde hucuma cikmasina destek olan ve geride stoperlerin pas ile cikmasina yardimci olan bir rol.

Son olarak da iki tane IF kullanmissin. Ve bir de bu oyuncularin iceriye girmesini istemissin. Yani AMC'nin yerine. Ustune, iki MC'ye verdigin gorevler AP(A) ve B2B(S). Bu rolleri alan oyuncular da AMC alanina girecek oyuncular. Kisacasi 4 tane oyuncuyu ayni bolgeye sokup merkezi doldurmussun. Muhtemelen bu nedenle hucumda genislik yaratamiyorsun.

Bekler cikinca biraz ise yariyordur ama onlari takip edecek olan rakip kanat oyunculari zaten. Iki IF iceriye girdiginde, rakip bekler de onlarla beraber iceriye girecek ve rakibin dar bir 4'lu savunma yapabilecek. Bir de iki MC'ni buraya sokunca muhtemelen top dolastiramiyorsundur.

Ya iki MC'ni daha geride birak (mesela CM (S) ve CM (D) gorevleriyle) ve onlar pas trafigi yonlendirsin. Yani ilerideki IF'ler gidecek yer bulamadiklarinda MC'lere pas verebilsin.

Veya IF'leri iceriye giren oyuncu yapmak yerine hucuma genislik katan oyuncular yapip rakibi savunmayi daha genis kurmaya zorla. Boylece senin AP(A) ve B2B ileriye ciktiklarinda genis duran savunmanin icine sizabilsin.