1 ile 30 arası toplam 384 sonuç

Konu: FM 2014 - Araştırma Hakkında Eleştiri Başlığı

Hybrid View

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Neden artmasi gerektigini tam olarak anlayamadim.

Itibari yukselen kuluplerde artis oluyor. Ligin itibari yukselirse de artis oluyor. Bunlar zaten olmasi gereken.

Ama bunlardan birisi olmadan artis beklemek dogru degil cunku oyunda futbol endustrisinin buyumesi diye bir kavram yok. Boyle bir kavramin olmasi, oyuncu maaslarindan, transfer bedellerine ve diger kulup isletim maliyetlerine kadar herseyin yukselmesi gerekli ki kulupler surekli gelir artisiyla kasalarinda kullanmadiklari bir suru paraya sahip olmasinlar. Yani kisacasi oyunda enflasyon olmamasi gerekli.

Ayrica tabii hep buyume olamaz. Finansal krizler de eklenmesi gerekli ki sadece buyume degil, duraklama ve kuculme de olabilsin. Boyle bir finansal modele de sahip degil oyun. Olmasina gerek var mi emin de degilim. Cunku finansal model boyle olursa, bu sefer siyasi nedenlerle futbolun etkilenmesi de eksik kalacak. Ornegin Ukrayna'da olanlar, Misir'da olanlar vs.

Son olarak da bugun 10 milyon Euro'nun degerinin ne oldugunu biliyoruz. Bu paranin nasil bir oyuncu aldigini, nasil oyuncularin yilda bu kadar paraya sozlesme imzalayacagini biliyoruz. Piyasanin buyumesi veya enflasyon olmasi demek, oyun ilerledikce kullanicinin bu bilgisini guncellemesi gerekli. Bundan 20 yil sonra Sabri Sarioglu kalitesinde bir futbolcunun, yilda 10 milyon euro maas kazanmasini, bizim bugunku deger algimizla yorumlamak pek kolay olmaz.

Halbuki oyunu surekli bugunun degerleriyle oynamak, kullanicinin deger algisinin degismeden yillarca oynamasina izin veriyor.
    O zaman 3-4 sezon sonra C. Ronaldo'nun yıllık 35 MN Euro maaş alması anormal bir durum, bir bug mı? Ben Galatasaray'ı yönetiyordum ve toplam takımın yıllık maaşı 40 MN Euro'ya ulaşmıyordu.

Ek olarak 3 veya 4 sezon sonunda Emre Çolak benden yıllık 3-3.5 MN Euro arası bir maaş istemişti. Takımda en yüksek maaş alan adam zaten senelik 3 MN Euro alıyordu. Emre Çolak'ı da rotasyon oyuncusu olarak oynatıyordum. Pazarlık etsem bile isteklerini azaltamayacağımdan sattım ama malum yabancı sınırı da var ve gittiği takımda(Es-Es) yıllık 1.4 MN Euro alıyor. Örnekler çoğaltılabilir.

Velhasılı kelam ben yıllar geçtikçe bu maaşların artacağını düşünüyordum çünkü öyle bir eğilim oluyor nedense. Bu maaşları normal düzeyde tutmak normal olansa nasıl tutabilirim? Çok uçuk kaçık maaşlar isteniyor garip şekilde. Sözleşme imzaladıktan sonra 1 sene geçmeden yeni sözleşme isteyen oluyor.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    O zaman 3-4 sezon sonra C. Ronaldo'nun yıllık 35 MN Euro maaş alması anormal bir durum, bir bug mı? Ben Galatasaray'ı yönetiyordum ve toplam takımın yıllık maaşı 40 MN Euro'ya ulaşmıyordu.

Ek olarak 3 veya 4 sezon sonunda Emre Çolak benden yıllık 3-3.5 MN Euro arası bir maaş istemişti. Takımda en yüksek maaş alan adam zaten senelik 3 MN Euro alıyordu. Emre Çolak'ı da rotasyon oyuncusu olarak oynatıyordum. Pazarlık etsem bile isteklerini azaltamayacağımdan sattım ama malum yabancı sınırı da var ve gittiği takımda(Es-Es) yıllık 1.4 MN Euro alıyor. Örnekler çoğaltılabilir.

Velhasılı kelam ben yıllar geçtikçe bu maaşların artacağını düşünüyordum çünkü öyle bir eğilim oluyor nedense. Bu maaşları normal düzeyde tutmak normal olansa nasıl tutabilirim? Çok uçuk kaçık maaşlar isteniyor garip şekilde. Sözleşme imzaladıktan sonra 1 sene geçmeden yeni sözleşme isteyen oluyor.
    Normalde yıllar geçtikçe adamların istediği parada artıyor. Ancak bunun yanında maç günü gelirinden tutunda TV gelirine kadar pekçok alanda artma oluyor ve dengeliyorsun. Tabi bunlar Türkiye ligi için geçerli değil. Sen ne yaparsan yap gelirlerin artmıyor yada çok az artıyor. Futbolcuların daha fazla istemesi normal. Türkiyede takımların gelirinin artmaması anormal. Verdiğiniz örnek yine belirtmiş olduğum sorunun bir sonucu olmuş. Anormal olan bence 3m isteyen Emre değil. Anormal olan senin o parayı veremeyecek durumda olman.

Oyuncuların çok uçuk zam istemesi senin başarınla orantılı. Muhtemelen sen büyük başarılar kazandın adamlarda bundan pay almak istedi. Ancak mevcut başarılarını paraya çeviremedin ve küçülmeye gittin mecburen. Çok sıkıntılı bir durum bence.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post

Ronaldo bug degil. Oyunun baslangicinda Ronaldo'nun maasi 35 milyon Euro, gecen sezon imzaladigi sozlesme bu. Bu paranin %52'si vergiye gidiyor. Yani cebine giren 16.8 milyon Euro.

Emre Colak ornegi de muhtemelen oyuncunun surekli oynayamayacagi kulupte kalmak icin daha fazla para istemesi. Bunu ozellikle yapay zeka ve oyunu oynayanlar baska takimlarda banko ilk 11 oynayabilecek oyunculari yedek bekletip koreltmelerini engellemek icin yaptilar. Emre de muhtemelen Galatasaray'da yedek kalacaksam daha fazla para isterim demistir.

Mesaj Yetkileri