Sayfa 477 / 483 İlkİlk ... 377427467475476477478479 ... SonSon
14,281 ile 14,310 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Neden bize ceza verirken bu kulüplere veremediler de aradan bilmem kaç zaman süre geçtikten sonra verdiler, ben bu sorunun cevabını istiyorum.
    O dönem bu kulüplerin Avrupa'ya katılım hakkı yoktu. Veremediler değil, vermediler. Bu soruşturmada adı geçen ve bu sene katılım hakkı kazanamayan takımlar seneye bu hakkı kazanırlarsa yine aynı şekilde işleyecek süreç. Aynı şey FFP için de geçerli mesela, organizasyona katılım hakkı kazanmayan takımlar bu denetleme sürecinden de geçmiyor. Kazandığı zaman geçmişe dönük bir inceleme olduğu takdirde e madem bu vardı neden önce söylemediniz mi diyecekler?

Hem ne olursa olsun sonuç değişmiyor ki, örneğin Sivasspor takımı ceza alacağını bilse de bilmese de değişen bir şey olmayacaktı. Hak kazanacak olmasına rağmen gidemeyeceğini bilmesiyle, hak kazanıp gidememesi arasında fark yok. Sonuçta her türlü gidemiyor Avrupa Ligine.

Daha önce bu tarz durumlar için farklı ülke takımlarına farklı uygulama varsa yani onlara X-Y-Z takımlarını men ediyorum, X takımı şimdi Y ve Z takımları da hak kazanınca men edilecektir denildiyse şayet o zaman işin içinde bir bit yeniği aramak lazım, yoksa UEFA'nın sistemi ve tercihinin bu yönde olduğunu kabul etmekten başka bir seçenek yok.

Fenerbahçe kiminle şike yaptı sorusu şimdi şekil değiştirdi, bu takımlara neden şimdi ceza veriliyor, bunda kasıt vara döndü. Sana söylemiyorum bunu yanlış anlaşılma olmasın ama şöyle bir teori var ortada, UEFA Fenerbahçe'ye haksız verdiği cezaya kılıf uydurmak için bu takımlara da ceza veriyor deniyor. Gerçekler ile bahaneler arasında ince bir çizgi var. Platini Galatasaray'lı, Infantino da Trabzonspor'lu demek gibi bir şey bu bana göre.

İnsanları yanlış yönlendiren de basın ve bir kısım yöneticiler. Umut satıyorlar resmen. Çok iyi savunma, UEFA'nın açığı bulundu, çatırdadı, çatırdıyor, bu sefer fena köşeye sıkıştılar, tazminatlar, Şampiyonlar Ligini oynatmamalar vs vs, bitmiyor. 35 ay geçti üzerinden, bu algı yaratma çabası bitmedi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe şikeyi kimle yaptı derken, UEFA başka kimseye ceza vermedi diye mi diyorlar sandı herkes bilmiyorum ama alakası yok.

"Cemaatin Fenerle ne işi olur." daha iyi argüman.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Mahkeme ve Yargıtay kararları zaten bu soruya cevaptı ama onlar bile manipüle edildi. Geçmiş sayfalarda yolcu nickli üye sormuştu, cevaplanmıştı ayrıca şikeyi kimle yaptık sorusu.

Hükümetin ne işi olur esas, bence bu daha iyi. Gerçi o başlarda vardı, hükümet & cemaat el eleydi, sonra o da değişti elde cemaat kaldı. Rüzgar nereden eserse.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

UEFA böyle bir kararı bize ceza verdiğinde açıklaması lazımdı. xxx takımlar ilk kupaya katılım hakkı aldıklarında şu şu gerekçelerle kupadan men edilecektir diye. Mesela Fenerbahçeye ilk ceza verildiğinde bu takımlarında men edileceği duyurulabilirdi. Şuanda kimse niye şimdi açıkladılar falan diyemezdi. Yarın 3 yıl sonra bir başka kulüp daha kupaya hak kazanacak sonra onu men edecekler. Ne farkeder dememek gerek. Çok şey farkeder. Sonuçta adamlar bir sezon bunun hayalini kuruyorlar sonra men ediyorsun bütün her şey boşa gidiyor. Baştan açıklamaları lazımdı.

Quote Originally Posted by doomsdoor View Post
    yahu bu soru ciddi mi dalga mı geçiyorsun ? adamın cezası sen şike yaptın ben kirli seni kupama almam cezası, e bunlar katılamıyorken bu cezayı nasıl vericek ? bunu da mı göremiyorsunuz artık. bin kere dendi sadece fb nie ceza alıyor die sorulurken diğer takımlar kupaya katılmaya hak kazanmadı, kazansınlar onlar da alıcak diye.
    Malesef ciddi sordum ama bu cevabın üzerine malesef yanlış yapmışım diyorum, dalga geçmek gerekirdi.

O işler öyle yürümez, cezasını verirsin hak kazandığında gidemez. Adam diyelim 10 sene avrupa kupalarına katılım hakkı kazanamadı, 10 sene bu adamın cezası verilmeyecek 10 sene sonra katılım hakkı kazanacaklar, hoop dur mu diyecekler. Uefa'nın yaptığı bize değil kendilerine bile mantıksız geldi de o yüzden ceza verdiler.
    Burak

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Fenerbahçe'de 1 yıl men almıştı tedbir amaçlı sonra bir kez daha ceza aldı. Bu 2 takımda da bu durum yaşanabilir mi?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Malesef ciddi sordum ama bu cevabın üzerine malesef yanlış yapmışım diyorum, dalga geçmek gerekirdi.

O işler öyle yürümez, cezasını verirsin hak kazandığında gidemez. Adam diyelim 10 sene avrupa kupalarına katılım hakkı kazanamadı, 10 sene bu adamın cezası verilmeyecek 10 sene sonra katılım hakkı kazanacaklar, hoop dur mu diyecekler. Uefa'nın yaptığı bize değil kendilerine bile mantıksız geldi de o yüzden ceza verdiler.
    Aynen bende onu diyorum başka adı geçen kulüplerden birisi 3-4 yıl sonra kupaya katılım hakkı kazanınca ne olacak? Sizin adınız şike dosyasında vardı şimdi sizi men ediyoruz mu denecek? Bunun geçerliliği ne kadar olacak. Yani atıyorum İBB şu yıllar içerisinde avrupa kupalarına katılım hakkı elde ederse men edilecektir denmesi gerek. UEFA çizgileri iyi belirleyemedi. Yanlış kararlar verdi. Fenerbahçe'ye verilen cezalardan yola çıkarak yine türlü türlü cezalar vermeye devam ediyor. Cezanın veriliş yöntemi çok saçma.

Şuanki duruma göre şöyle de bir tablo çıkıyor:

6-Kasımpaşa (Lisans alamadı)
    7-Karabükspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
    8-Bursaspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
    9-Gençlerbirliği (Şike soruşturmasında adı geçti)
    10-Akhisar Belediye
    11-Torku Konyaspor (Lisans alamadı)
    13-Çaykur Rizespor
    Last edited by SAİT71 : 07.Haziran.2014 at 03:01

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Mahkeme ve Yargıtay kararları zaten bu soruya cevaptı ama onlar bile manipüle edildi. Geçmiş sayfalarda yolcu nickli üye sormuştu, cevaplanmıştı ayrıca şikeyi kimle yaptık sorusu.

Hükümetin ne işi olur esas, bence bu daha iyi. Gerçi o başlarda vardı, hükümet & cemaat el eleydi, sonra o da değişti elde cemaat kaldı. Rüzgar nereden eserse.
    Valla ikinci paragrafın cevabı çok açık net. Ama nedense anlaşılmak istemiyor. Ben 3 sene önce de yazdım bu konu hakkında, hala da aynı düşünüyorum. Önce bir argüman yok sanılıyor, argüman sunulunca da içi boşaltılıyor zaten.

Fenerbahçe kiminle şike yaptı sorusu hala geçerli. 13 maçta yapıldığı iddia edildi, ceza verilen 4 futbolcu, 1 hoca var. Hakem falan yok. Eskişehir daha önce katıldı Avrupa kupalarına çünkü önceden açılmış soruşturma yok bildiğim kadarıyla. (Fenerbahçe de oynadı ama soruşturma sürüyordu) falan filan.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Valla ikinci paragrafın cevabı çok açık net. Ama nedense anlaşılmak istemiyor. Ben 3 sene önce de yazdım bu konu hakkında, hala da aynı düşünüyorum. Önce bir argüman yok sanılıyor, argüman sunulunca da içi boşaltılıyor zaten.

Fenerbahçe kiminle şike yaptı sorusu hala geçerli. 13 maçta yapıldığı iddia edildi, ceza verilen 4 futbolcu, 1 hoca var. Hakem falan yok. Eskişehir daha önce katıldı Avrupa kupalarına çünkü önceden açılmış soruşturma yok bildiğim kadarıyla. (Fenerbahçe de oynadı ama soruşturma sürüyordu) falan filan.
    Şike, şikeye teşebbüs, teşvik. Bu 3 dalda kesinleşen yargı kararlarına göre oscar kazananlar;

Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Serkan Acar, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Kenan Yaralı, Ali Kıratlı, Yusuf Turanlı, İbrahim Akın, İskender Alın, Şekip Mosturoğlu, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Zafer Önder İpek, Serdar Kulbilge, Ali Yıldırım, Vederson, Ümit Karan, Şükrü Ongan, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, İbrahim İşcen, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız, Mecnun Odyakmaz...

Eksik isimler olabilir, örgüt oldukça geniş çünkü.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Şike, şikeye teşebbüs, teşvik. Bu 3 dalda kesinleşen yargı kararlarına göre oscar kazananlar;

Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Serkan Acar, Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Kenan Yaralı, Ali Kıratlı, Yusuf Turanlı, İbrahim Akın, İskender Alın, Şekip Mosturoğlu, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Zafer Önder İpek, Serdar Kulbilge, Ali Yıldırım, Vederson, Ümit Karan, Şükrü Ongan, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, İbrahim İşcen, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız, Mecnun Odyakmaz...

Eksik isimler olabilir, örgüt oldukça geniş çünkü.
    Yahu ben hiç yönetici ceza almadı demedim ki.

2 futbolcu eksik yazmışım herhalde. Ne demek istediğim çok açık uzatmayacağım.

Bu arada örgüt esprisi güzel de bana ÖYM güzellemesi gibi geldi. Kimsenin görüşüne karışılmaz ama tanrı örgütleri ortaya çıkaran ÖYM'den razı olsun.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Acınası ülkemde ÖYM'lerin verdiği kesinleşen yargı kararları ve bunlara sorgulamadan işine geldiği için tapanlar.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Yahu ben hiç yönetici ceza almadı demedim ki.

2 futbolcu eksik yazmışım herhalde. Ne demek istediğim çok açık uzatmayacağım.

Bu arada örgüt esprisi güzel de bana ÖYM güzellemesi gibi geldi. Kimsenin görüşüne karışılmaz ama tanrı örgütleri ortaya çıkaran ÖYM'den razı olsun.
    Espri değil, gerçek bu. Bir amaç uğruna bir araya gelmiş kişi ve kurumlardan oluşan topluluğa örgüt deniyor.

Şike için illa ki hakem lazım değil ayrıca. Futbolcu ve teknik adamlar gerçekleşmesi için yeterli. Şikeye teşebbüs ve teşvik için de yöneticilerin ceza alması yeterli. Bu 3 ana dal da suç zaten. Sahaya yansıyıp yansımadığına sadece bizim ülkemizde bakılıyor. Aradaki tezatı oluşturan faktör de bu zaten.

ÖYM öncesi DGM vardı, o da hep tartışıldı. Terör örgütü lideri, bebek katili de çıkıp bana cezayı DGM verdi, kaldırdınız demeli o zaman. Yeniden yargılanmalı...

Nesil
    2007

Suç yine başkasında yani!

UEFA'nın ne yapmasını bekliyorsunuz ki? Adamlar bizim federasyonun ceza vermesini bekliyor bence ama sağ olsun federasyon 3 maymunu oynuyor. İtalya şike davasını hatırlarsanız hiç UEFA'ya gerek kalmamıştı çünkü İtalya federasyonu anında gereken cezaları verdi. Bizde 3 yıl oldu ortada hiç bir şey yok. Daha da komik olanı şike yok da diyemiyoruz aynı ülkede mahkemeler şike var demiş ama federasyon şike var ama sahaya yansımamış diyor Adamlar da ne yapacağını şaşırmıştır muhtemelen. Ben UEFA'nın yerinde olsam zaten hiç uğraşmaz Türkiye'yi direk men ederdim. Adamlar yine iyi uğraşıyor.

Kendi yaptıklarımızın/yapamadıklarımızın cezasını çekiyoruz boşuna başkasını suçlamayın.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Birlikte suç işlenmiş olması örgüt demek için yeterli değil. Birlikte suç işlemek; suça iştirak haline denk geliyor. Örgüt halinde çalıştıklarına dair emarelerin olması gerekiyor. Ama bu tip davaları ÖYM'de gördürmek için örgüte sokmak zorundaydılar. İştirak denilen müessese gözardı edilip tüm davalar örgüt olarak görüldü. Türkiyenin önemli cezacıları zaten şike davasını örgüte sokmanın hukuka aykırı olduğu konusunda hemfikir.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

gsliler bilir baris cenk akkayayi bugune kadar ne dediyse cikti , bu takimlar duscekmis hadi bakalim bekliyoruz...

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

evet arif abi aynen adam uefa hakkında verilecek kararı 1 hafta önceden söylüyor hep çıkıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Uefa bu saatten sonra hiç bir takımı küme düşüremez. Onların bu yaptığı sadece kendi yargılaması ve kendi organizasyonları üzerinde düzenlemedir. Zaten bir çok defa TFF'nin aldığı kararlar olumlu ya da olumsuz kendilerini bağlar biz kendi yargılamamızı yapıyoruz dediler.

Aynı suçtan 2 defa ceza olmaz. Futbolun Anayasa Mahkemesi Tahkim Kurulu kararları kesindir. Suçlu gördükleri kişilere cezaları vermiş ve yargılamasını bitirmişler. Şöyle bir algı var. Sanki TFF hala yargılama yapmadı. Süreç hala devam ediyor. Kimse ceza almadı vs. TFF için süreç bitti. Uefa'da kendisine gelen dosyada suçlu olarak gördüğü takımları kendi iç hukukuna göre cezalandırması bittiğinde süreç bitecek.

Twitter'da yazan hayali kahraman çok. Yok Beşiktaş şike yüzünden bu senede Avrupa'da olmayacak, yok Fenerbahçe 5 sene daha Avrupa yüzü görmeyecek, yok bu takımların hepsi yeniden yargılanıp tekrar cezalandırılacak vs. Bunlar bir şeyle mümkün aslında, Tahkim Kurulunu ortadan kaldır ve aldığı kararları yok say. O zaman belki bir umut. Tabi bu ne kadar mümkün? Mevcut halde beklentiler sadece kişisel rahatlama (:
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe hukuken artık küme düşürülemez. UEFA küme düşerecekmiş iddiası boş laf. Infantino da bunun bildiğinden Fenerbahçe davası artık kapandı dedi.

Yalnız adı soruşturmada geçen diğer takımların da Avrupa Ligi'ne katılım için isimleri yazdırılırsa, onlar da tedbiren 1 yıl men cezası ile karşı karşıya kalabilirler.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Polisin hazırladığı fezlekeye göre oluşturulan etik kurulu raporunun yansımaları, UEFA'nın bunu uygulayacağı kesindi ama tüm takımların cezasını aynı anda açıklamalıydı, şimdi İBB kulübü de ortadan kalktı gibi bir durum oldu, 5 sene sonra Avrupa'da oynamaya hak kazanırlarsa ne olacak?

Küme düşme olayı zaten geçti, yok öyle bir olay. Tahkim Kurulu kararları kesindir, ancak yeniden yargılama olursa ki ÖYM'lerin nasıl adil yargılamama, savunma hakkının yeterli verilmemesi durumları ortadayken, bu mahkemelerin verdiği kararlar şaibelidir, vicdanları rahatsız etmektedir.

Yargıtay durumu bunu değiştirmez, Ergenekon yeniden yargılanma olabilir denirken, Balyoz'u yargıtay onayladı diye onlar cezasını çekecek, Ergenkoncular yeniden mi yargılacak?

Bu işin sonu ne olur bilmiyorum ama bu davalar mutlaka yeniden görülmeli, spor suçlarına kim bakıyorsa orada adil yargılama yeniden yapılmalı, kurulduğu ilk günden adaleti değil, kafasına koyduğunu uygulayan mahkemeden çıkan kararlar kabul görmemeli.

UEFA zaten aksi karar veremez, elindeki dosya ortada, orada hatta polis Aziz Yıldırım'n adresine Metris yazmıştı hatırlarsanız, daha polis sorgusu bile yapılmamışken.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Küme düşme ve puan silme olması gerekiyordu ama o tren çoktan kaçtı. Ortaya atılan iddialar 3 senedir dile getiriliyor, artık inandırıcılığı kalmadı. Bir dayanağı yok. İşin üzeri çok güzel kapatıldı.

Fb ve Bjk için hala yurt dışı cezası diyenleri de anlamıyorum, CAS süreci ile kapandı o konu. Bu sene Bjk seneye de katılım hakkı kazanacak pozisyonda olursa Fb mücadele eder Avrupada. Esas sıkıntı adı geçen diğer takımlar için, sırası gelen cezasını çekecek.

Öym vicdanı rahatsız ederken tapeler etkisiz eleman konumunda kalıyor ya, hakikaten çok acayip. Aslında yeniden yargılanma olsa keşke, akıl ve mantıkla olduğu sürece cezalar hemen hemen aynı olacaktır. En azından bahane kalmaz, kabullenme sürecine geçilir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Savcı denilene göre yeniden yargılama yönünde mütalaa vermiş. Eğer doğruysa yeniden yargılama çıkabilir belki.

Telefon dinlenmesi ve kayda alınması şike suçunda mümkün değil. Ceza Muhakemesi Kanununda sayılan katolog suçlarda telefon dinlenebiliyor. Şike suçu oraya girmiyor ama örgüt giriyor. Örgüt kalkarsa eğer o dinlemeler de hükümsüz olacak.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Büyük ihtimalle yeniden yargılama olacak. Bakalım süreç nasıl işleyecek? Olur da savunma verirsek, biz espri yapıyorduk aramızda şakalaşıyorduk diyelim bari, beraat garanti.
    ...

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

yeniden yargilanma olmucak , olmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Karabuk ardindan Bursada ayni aciklamayi yapti neden acaba

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Gerçekten çok garip halbuki normalde böyle bir şeyin dedikodusu çıksa 18. sıradaki kulüp bile olası bir men durumunda kupaya katılmak için başvururdu şimdi ise biz haketmedik deniyor. Bana samimi gelmiyor.

Bkz:

Fenerbahçe'nin yerine hangi takım gidecek?

Fenerbahçe'nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men eidlmesinin ardından Bursaspor harekete geçti.

Fenerbahçe'nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından Bursaspor harekete geçti. Yeşil beyazlılar, UEFA'ya başvurarak sarı lacivertlilerin yerine UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı istedi. Bu talebi ve kararı UEFA yarın yapacağı olağanüstü toplantıda verecek.

Talimatlarda yazan detay ise şöyle. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı bulunmuyor. Sarı lacivertli takımın cezası ise bu sezon başlıyor. UEFA yarın yapacağı toplantının ardından Bursaspor'un veya hangi takımın katılacağı kararı da verilecek. Büyük bir aksilik olmazsa Fenerbahçe'nin yerine Bursaspor Avrupa kupalarına katılacak.

Daha önce Salzburg, hem UEFA hem de CAS'a Avrupa kupalarında yoluna devam etmek için başvurmuş, ancak bu talep reddedilmişti. Salzburg'un yeniden başvuruda bulunması bekleniyor. Ancak bir aksilik çıkmaz ve UEFA yarın yapacağı toplantıda karar açıklanırsa Bursaspor Avrupa Ligi'ne giden Türk temsilcisi olacak.

Kararın ayrıntılarında ise şu detay gizli. UEFA, Avrupa kupalarına katılma haklarını ülkelere, yerel federasyonlar ise o sezon sıralamaya göre hak edenlere verir. Ancak hak eden takımlar bu şansı kullanamaz veya men edilirse o ülkeden yeni bir takım Avrupa kupalarına davet edilir. (eurosport)

http://spor.mynet.com/fenerbahce/562...mapp=1&start=0

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bursa ve Karabük'ün yaptığı cezadan yırtmak. Ama yaptıkları 2 durumdan ötürü tehlikeli ve yanlış.

1.si: Eğer bir ceza alacaklarsa bunu bu sene de alabilirler, sonraki katılımlarında da. En mantıklısı bu sene almak ve tamamlamak. Zaten normal şartlarda katılamıyorlardı en azından cezaları aradan çıkar.

2.si: Bir takım katılmaya hak kazanmasına rağmen kendi isteğiyle turnuvalara katılmak istemezse yerine takım çağrılmaz. Kısacası Türkiye'nin 2 kontenjanıda erimiş olur.
    ...

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Yeniden yargılanma yolu açıldı,haydi bakalım.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

UEFA'nın Sivas ve Eskişehir'e verdiği cezalar mantıklı ama şimdi vermesi absürt oldu. Fenerbahçe'ye ceza verirken adı geçen bütün takımlara verseydi ve olay kapansaydı. Her seferinde aynı geyikler dönmezdi.

Eğer UEFA 3 takım üzerinden puan hesaplayacaksa bu sene ceza alan takımların yerine takım göndermemek daha mantıklı. Zaten 2 kere puanlarımız haksız yere bölündü belki bu sene telafi ederiz. Hatta TFF bizim kontenjanların başka ülkeye verilmesini falan talep etsin.

Aziz Yıldırım da yeniden yargılanacak gibi duruyor. Hemen yargılansa ve bitse keşke, hepimiz de kurtulsak.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

bence kontenjan konusunda sikinti olmaz, gecen seneki tedbirler elemeler basladiktan ve takimlar maclarini oynadiktan sonraydi. simdi kriterlere uygun takimlar gonderilecektir. gonderilmese de kac takimla katildiysak ona gore hesap yapilir. en azindan sezon baslamadan bu tedbirlerin aciklanmasi teselli oldu. tabi bu klupler haklarini devretmez ve katilim icin sartlari zorlarsa gecen sene fener ve bjk nin yaptigi gibi dedigin puan hesabi olabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence iş yapamayacak takımların gidip elenmesindense, hiç bir takımın gitmemesi daha faydalı olacaktır. Sırf eleme maçı veya grup maçı oynamak amacıyla katılmaları saçma olur. Zaten gitmek isteğinde olan takımda yok gibi, şaşılacak bir durumdayız.

Mesaj Yetkileri