Bu sezon da kiralıklarla geçecek ha ?![]()
Bu sezon da kiralıklarla geçecek ha ?![]()
Sparta Rotterdam Yaz Transfer Dönemi
Adam Hlousek - Bedelsiz
Dirk Marcellis - Bedelsiz
Thomas Mangani - Bedelsiz
Erwin Mulder - Bedelsiz
Benjamin Stambouli - Bedelsiz
Bilal Başacıkoğlu - Bedelsiz
Andrew Surman - Bedelsiz
Darryl Lachman - Bedelsiz
Jacques Faty - Bedelsiz
Miquel Nelom - Bedelsiz
Pascal Groß - Bedelsiz
Kardeş Kulübümüz Monaco'dan Kiraladıklarımız
Gaetano Monachello
Marcel Tisserand
Elderson Echiejile
Abdou Diallo
Geçen yıl yarım sezon NAC Breda'da kiralık oynayan alt yapımızdan çıkan genç yıldız adayımızı A takıma aldım.
Finn Stokker
Transfer Özeti
TariboWest
Baya kar etmişiz güzel olmuş.Hepsi klup kasasına girsede.
Sparta'da Büyük Hayal Kırıklığı !
İlk Yarı Sonunda Oluşan Puan Durumu
Hollanda Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri
İlk Yarı Değerlendirmesi
Nasıl bir ilk yarı geçirdik bilmiyorum açıkçası.Taktikte sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Devre arasını fırsat bilip kadroya göre yeni bir taktik hazırlamayı planlıyorum. Genel olarak performansımıza bakacak olursa istikrarsız bir görüntü çizdik diyebilirim. Kötü oynadığımız maçta berabere kaldık. İyi oynadığımız maçı kaybettik. Yani hiçbir zaman ortamız olmadı. İlk yarı böyle geçti.
TariboWest
Diğer takımların etkisi büyük,skorlara rağmen kümeden uzaksın.Ayrıca taktiği düzelticeğini düşünüyorum.Kupa'dada yarı final görürsün gibime geliyor.
Bunun nedeni takviyelerin fazla olmasından dolayı uyum sorunu yaşamandır diye düşünüyorum. İkinci yarı çıkışa geçersin.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Yeni bir taktik hazırladım. Sparta düzeyinde bir takım ile oyunu domine eden bir futbol anlayışı sergilemek zor olacağı için yaratıcılık serbestliğini minimuma indirdim. Bunda amacım hem sistem takımı olmak hem de oyuncuların tuhaf hareketlerden kaçınması. Gördüğünüz gibi sistemdeki amaç topun bizde kalması. Ayrıca top rakipteyken pres yapıp savunmayı da orta sahaya yaklaştırarak alanı daraltacak ve rakibin topla rahat oynamasını engellemeye çalışacağız. Normalde de kısa pas oyunu oynadığımız için takım taktiğe aşina.
Kadronun kalitesi bunu kaldırabilecek mi göreceğiz ama benim bu taktiği yapmamdaki etken takımın sisteme alışması ve önümüzdeki senelerde yapılacak takviyelerle sistemi maksimum seviyede işleyecek hale getirmek.
Ayrıca maçın gidişatına göre hazırladığım iki taktik var.
Seri Futbol
Kontra
TariboWest
Sertlik ne düzeyde?
Cagliari kariyerimde topa dal komutunu kullandığım çogu macı kendi lehime çevirmiştim. Kırmızı kart'lar problem olabiliyor ama genelde yarar/risk oranına baktığımızda yararı daha fazla olur.
Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem;Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem..
Çok transfer yapıyon hacı takım taktiğe alışana kadar zaman geçiyor![]()
Presin sonuca ulaşması için topa dal komutunun faydalı olacağını düşünsem de fazla kart olacağı için ayakta savun kullanıyorum.
Geçen sezon ilk senemizdi ve takımı komple değiştirmiştik. Takım kaybederken bile en azından iyi top oynuyorduk. Bu sezon eksik olan bu.
Bu arada hazırlık maçlarında savunmada çok açıklar verdiğimiz için ofsayt taktiğini ve savunmayı orta sahaya yaklaştır komutlarını iptal ettim.
TariboWest
Kenneth Vermeer Sparta'da !
Bonservisi elinde bulunan Kenneth Sparta'daki ilk maçını yetiştiği Ajax'a karşı oynayacak. Kaderin cilvesi.
Forma satışlarında patlama !
TariboWest
Transfer hayırlı olsun.
20. Hafta
Sparta 1-1 Ajax
Gol : Rajiv van La Parra
Spoiler: Maç Verileri
21. Hafta
Sparta 4-1 Heracles
Goller : Gaetano Monachello, Adam Hlousek, Konstantin Vassiljev, Bilal Başacıkoğlu
22. Hafta
Zwolle 0-4 Sparta
Goller : Finn Stokkers ( 2 ), Bilal Başacıkoğlu, Rajiv van La Parra
23. Hafta
Roda 2-0 Sparta
24. Hafta
Sparta 1-1 Heerenveen
Gol : Finn Stokkers
Puan Durumu
Oyuncu Verileri
Rajiv van La Parra ve Finn Stokkers çarpıcı istatistikleriyle göze çarpıyor.
TariboWest
Vermeer bomba olmuş.
Bir türlü içerdeki maçlarda önemli 3 puanları alamadık ve playoffdan uzakta kaldık.
Puan Durumu
Hollanda Kupası Çeyrek Final
Geçen sezon yarı finalde veda ettiğimiz Hollanda Kupası'na bu sezon çeyrek finalde veda ettik. ( Bu maç bayağı önceden oynandı koymayı unutmuşum. )
TariboWest
Bu sezon klübün verdiği transfer yüzdesine bakmadan transfer yapma derim. İlk yılında ligde kalman önemli olmuş. Gelecek sezon iyi adam bulursan AL ye gidebilirsin.
Play-offlari kacirmisiz. Yavas yavas yukarilara yukseliyoruz, seneye en kotu play-off oynariz diye dusunuyorum.
Transfer Çıkmazı !
Yeni sezon hazırlıklarını en erken açan takım olan Sparta'da mali sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Taraftarın Avrupa hayali kurması ve yönetimin kısıtlamaları nedeniyle oldukça sıkıntılı olduğu gözlenen Ümit Boğa'nın taraftarların yeni transfer isteklerine rağmen mevcut kadro ile devam etmek istediği biliniyor. Monaco oyuncuları Tisserand, Echiejile ve Diallo'nun kiralık sözleşmelerini 1 yıl daha uzatan Sparta yönetiminin başka transfer için kaynak ayırmaması Ümit Boğa'yı zor durumda bırakmışa benziyor. Yönetimin mevcut transfer tekliflerini değerlendirip yerlerine takviye yapalım teklifini de kabul etmeyen Ümit Boğa'nın yakın çevresine dert yandığı, 2 senedir aynı şeylerle uğraşmaktan sıkıldığını her an istifasını verebileceğini söylediği konuşuluyor...
TariboWest
Dur bir yere gitme. Yavaştan herşey düzelir. Bir yıl daha sabret. Birde bulabildiğin bedelsizlerden para edecekleri kap seneyede satıp para kazan. Ben öyle yapıyorum. Tabi bu sene satacağım hepsini. Bu da riskli bir durum satamayıp elde kalması boşa maaş vermekde var ama deniyorum şansımı![]()
Sorun orda zaten. Benim kullanılabilir maaş bütçem yok.Bir de bunun üzerine başarı istiyorlar. Bütçe yetersiz deyince de bütçe yeterli diyorlar. Madem öyle dedim ben de 5 kiralık oyuncu ile yoluma devam etme kararı aldım. Bu yönetimin gittiği ve paralı başkanın geldiği gün benim en mutlu günüm.
TariboWest