Originally Posted by
bjk_melo_151
Finans problemi olan kulüpler yarışmacılığı geri planda tutup altyapıya önem verirler. Uzun süre bu yönde çalışırlar. Konjonktürel bakmazlar. Bizde öyle değil maalesef. Hele ki kulüp üç büyükten biriyse. İyi seçimlerle pekala genç bir kadro kurulabilirdi. Hem maliyeti az olurdu, hem de uzun süre aynı oyuncular oynardı; ama ülkenin genel durumunda şu var: transfer hastalığı. Senede 1 düzine futbolcu alıp göndermeden kendine gelemiyor takım yöneticileri. İşin içinde rant var, sadakat eksiği (kulüp yöneticilerinin oyunculara) var, senin de bahsettiğin gibi yıldız alma hastalığı var. (Yıldız algısını da bir türlü çözmüş değilim. Yıldız dediğin koca ligde bile 1-2 tane olur. Maşallah bizde herkes yıldız. İyi oyuncu olur, kötü oyuncu olur, efendi oyuncu olur, kasap oyuncu olur vb.) Metin, Ali, Feyyaz döneminde çok küçüktüm. Son dönemlerine yetiştim. Tam anlamıyla bu üçlü hakkında bilgi sahibi değilim; fakat 30 senedir bu üçlünün en azından birini çıkarabildik mi altyapıdan? Altyapıdan çıkıp da sürekli 11 oynayan kaç tane oyuncumuz var? (Mehmet Sedef, Serdar Özkan dışında Necip Uysal var. Ki, Mehmet ve Serdar parlayıp anında söndüler. Muhammed ve Batuhan ise bana göre tam olarak fiyasko...)