Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
Finans problemi olan kulüpler yarışmacılığı geri planda tutup altyapıya önem verirler. Uzun süre bu yönde çalışırlar. Konjonktürel bakmazlar. Bizde öyle değil maalesef. Hele ki kulüp üç büyükten biriyse. İyi seçimlerle pekala genç bir kadro kurulabilirdi. Hem maliyeti az olurdu, hem de uzun süre aynı oyuncular oynardı; ama ülkenin genel durumunda şu var: transfer hastalığı. Senede 1 düzine futbolcu alıp göndermeden kendine gelemiyor takım yöneticileri. İşin içinde rant var, sadakat eksiği (kulüp yöneticilerinin oyunculara) var, senin de bahsettiğin gibi yıldız alma hastalığı var. (Yıldız algısını da bir türlü çözmüş değilim. Yıldız dediğin koca ligde bile 1-2 tane olur. Maşallah bizde herkes yıldız. İyi oyuncu olur, kötü oyuncu olur, efendi oyuncu olur, kasap oyuncu olur vb.) Metin, Ali, Feyyaz döneminde çok küçüktüm. Son dönemlerine yetiştim. Tam anlamıyla bu üçlü hakkında bilgi sahibi değilim; fakat 30 senedir bu üçlünün en azından birini çıkarabildik mi altyapıdan? Altyapıdan çıkıp da sürekli 11 oynayan kaç tane oyuncumuz var? (Mehmet Sedef, Serdar Özkan dışında Necip Uysal var. Ki, Mehmet ve Serdar parlayıp anında söndüler. Muhammed ve Batuhan ise bana göre tam olarak fiyasko...)
Dostum altyapı konusunda zaten gelen de giden de aynı Fikret Orman başkan da çok fazla ilgilenmiyor. Futbol seçmeleri bile buna dahil yönetim için bunu söylüyorum. Torpilli değil hakiki genç oyuncular seçilsin altyapıda oynasın buna bile razıyım. Ben işte yıldız oyuncu alındı da ne oldu ki sanki diyorum aslında Quaresma, Fernandes bu adamlar kaç maç oynadılar ? 34 lig müsabakasının en az 25sinde falan oynayabildiler mi.. üst düzey performans gösterebildiler mi.. 3-5 maç oynayıp maç seçen adamların benim gözümde yeri yok. Ben bunları alanlara çok kızıyorum. Yönetim yada o zamankiler her kimse gidip balkanlardan afrikalardan ucuz yetenekli adamları alıp paralar kazanabilirdik. Hep günü kurtarmalık transfer politikaları taraftara karşı göz boyayıp hataları örtbas etmek gibi.. Altyapıdan şuan Necil Uysal fena değil ama geliştirmesi lazım. Mami ile Atınç ise oynayarak kendilerini mental ve fizik olarak geliştirmeliler. İnşallah öyle olur diyorum. Çünkü Beşiktaşımız için iyi artık düşünmek istiyorum. Eminim sende böyle düşünüyorsun.

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
Fikret Orman,Yıldırım Demirören'den yönetim olarak pek iyi değil malesef.En göze çarpan farkları; YD kadar zengin değil.O yüzden para olmadığı için mecbur tasarruf yoluna gidiyorlar.Bir de çok fazla reklam peşinde.(YD bu kadar kameralara oynamıyordu) Fikret Orman yönetiminde de YD dönemini hatırlatan işler yapılıyor.(bir ton gereksiz adama harcanan bir ton gereksiz para,işi profosyonellere emanet etmek yerine parayı ben veriyorum benim dediğim olur mantalitesi vs.) Bunlar ülke futbolunun artık iyice yerleşmiş genel özellikleri.Bunların değişmesi için tam manasıyla bir zihniyet devrimi olması gerekiyor.Bu da İbrahim Altınsay gibi adamlarla olur.Sistem de böyle adamların başa gelmesine izin vermiyor.Olay bu kadar basit.
Valla arkadaşım o kadar çok iyi değildi o zaman bu yönetimi o kongre üyeleri neden 2 kez seçti? Serdar adalı gelseydi en büyük rakibi oda Y.D. farksız işler yapacaktı. Y.D. kadar zengin olması şart değil ki.. Fikret Orman'ın iyi yönleri Y.D yaptığı iyi yönlerden on kat daha iyi bence sen böyle düşünmüyorsan fikrine saygı duyarım. Ben Fikret Ormanın zaten hatasız kul olmadığını önceki yorumlarda ima ettim. Yani oda hatalar yaptı zaten kabul etti yani.. Önemli olan Tabata olayı gibi olaylarının tekrar olmaması gibi.. zaten kendisi gönüllü olarak bu takımın başkanı olup bu zor günlerden takımı çıkarmaya çalışıyor. Buna cesaret etmesi çok iyi bir şey en azından iyi niyetinden şüphem yok. Y.D. döneminden kalma davalar ile haciz olaylarını kapatması çok iyi.. Enkaz aldı kulübü oda düzlüğe çıkartmaya çalışıyor. Şu stad işi bir olsun, biraz da sportif başarı gelince o zaman her şey yoluna girer diye düşünüyorum. Şuan Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bizlerden önde olması bazı sistemin oturması ve stad gelirlerinin olması zaten yetiyor.. O profesyonel kısımlarda ise taraftar baskı ile kongre üyelerin baskısı kısacası kamuoyu baskını iyi yönlendiremediler. Örnek o Önder Özen'in istifasını.. ben aslında devam etmesinden yanaydım 1 sene daha kalsaydı düşündüğü sistem oturacaktı ama olmadı. Belki bir gün tekrar geri döner. İbrahim Altınsay da aslında çok makul bir aday oda olabilirdi. Ama işte sistem diyorum..