-
26.Ağustos.2014, 19:18
Yasin Öztekin ve Veysel'in günahı yok. Yokları oynayan Sneijder'i neden elestirmiyoruz? Bu onu kötü bir oyuncu mu yapar? Keza selçuk ve melo. Özellikle de selçuk çok kötüydü.
Bu takımın forvetinde veya stoperlerinde sorun yok. Sorun orta sahada. Takımda oyun kurmak için yaklaşıp top alan veya bos alanlara hareketlenen, kaçan bir Olcan var. Bunu azıcık da Burak yapmaya çalışıyor takımın geri kalanı statik oynuyor, ne oyun kurma çabası var ne pas almak için boşa kaçma. Bu şekilde topu defanstan çıkarmada aynı sıkıntıları her mac yaşarız.
Melo ve Selçuk 5 yas daha genç olsaydı bu takimin orta sahasını taşırlardı. Ama su halde mümkün değil. Yine en mantiklisi Sneijder'i sol açık gibi oynatmak ve sol beke Sabri'yi koymak herhalde. Boylece orta bolgeyi ucleyebiliriz ve selçuk ve melo daha rahat oynayabilir. Tabi bunu en mantıklı şekilde prandelli düşünecek ayarlayacaktır. Fakat su bir gerçek ki selçuk melo ile 4-2-3-1 oynanmaz, bruma olcan ile falan da 4-4-1-1 oynanmaz. Orta sahada bir tane dinamik, kuvvetli, seri bir oyuncumuz olsaydı çok ise yarardi. Belki Furkan bir mac Selçuk yerine denenebilir. Bu durumu çözmek kolay değil. Mancini'nin neler yapmaya çalıştığını simdi daha iyi anlıyorum. Elinde ayni kadro olsa muhtemelen on liberoda melo, sol iç olcan sağ iç selçuk, sol açık Sneijder sağ açık bruma yapardı büyük ihtimalle ve bence mantıklı da olurdu. Zamanla göreceğiz.
Ayrıca bu Telles'un hucumunun aslında iyi olmadığını, Sneijder'un onu oynattigini, defansinin ise kotu olmadığını düşünüyordum. Hazırlık maçları ve bu maçtan sonra anladım ki defansı rezalet. Sabri veya Hakan sol bekte oynamali. Sabri bu takıma geri kazandirilmali zira Telles'ten iyi sol bek.
Mesaj Yetkileri