1 ile 29 arası toplam 29 sonuç

Konu: Spor Toto Süper Lig Takımlarının Finansal Durumları

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    galatasaray batma noktasina geldi finansal durumu yine fnerden iyi yapilmis... arastirma sefine kac kere dedik galatasaray batti batacak oyunda sürekli fenerden iyi finansal duruma sahip olmasi gercekcilikten ve objektiflikten epey uzak....
    Bana bu futbol sirketlerinin detayli bir finansal analizini cikartirmisin? Senin "dediklerini" dinlemem icin once bu konuda yeterli donanima sahip olduguna inanmam gerekli. Sadece senin "demenle" kendi bildiklerimi ve arastirdiklarimi terk etmem.

Ayrica yukaridaki tabloda kuluplerin "finansal durumunu" gosteren sadece bir rakam var. O da borc. Sadece borc da bir kulubun finansal durumunu gostermez. Ornegin Sariyer icin 50 milyon Euro odenmesi cok zor, kulubu iflasa goturecek bir borc olabilir. Ancak Fenerbahce icin bu borc onemli bir borc degildir cunku cok daha fazla geliri vardir.

Yukaridaki tabloda gordugun rakamlara bakarak yaptigin yorum bile ne kadar donanima sahip oldugunu yeterince gosteriyor. Esasinda mesajini daha once okudum ve cevap yazacak kadar degerli gormedim. Ancak bu konunun bir Fenerbahce-Galatasaray tartismasi haline gelmemesi icin bu provokatif yazina cevap yazmak istedim.

cimbomlueyup: Agizdan dolma bilgilerle provokatif cevap vermeye de gerek yok.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bana bu futbol sirketlerinin detayli bir finansal analizini cikartirmisin? Senin "dediklerini" dinlemem icin once bu konuda yeterli donanima sahip olduguna inanmam gerekli. Sadece senin "demenle" kendi bildiklerimi ve arastirdiklarimi terk etmem.

Ayrica yukaridaki tabloda kuluplerin "finansal durumunu" gosteren sadece bir rakam var. O da borc. Sadece borc da bir kulubun finansal durumunu gostermez. Ornegin Sariyer icin 50 milyon Euro odenmesi cok zor, kulubu iflasa goturecek bir borc olabilir. Ancak Fenerbahce icin bu borc onemli bir borc degildir cunku cok daha fazla geliri vardir.

Yukaridaki tabloda gordugun rakamlara bakarak yaptigin yorum bile ne kadar donanima sahip oldugunu yeterince gosteriyor. Esasinda mesajini daha once okudum ve cevap yazacak kadar degerli gormedim. Ancak bu konunun bir Fenerbahce-Galatasaray tartismasi haline gelmemesi icin bu provokatif yazina cevap yazmak istedim.

cimbomlueyup: Agizdan dolma bilgilerle provokatif cevap vermeye de gerek yok.
    arastirma sefi olduguna göre senin bu tabloyu cikartman lazim objektif olduguna dair bizi ikna etmek icin benim amacim provake etmek tartisma yaratmak degil sadece artik yeter diyorum galatasarayi bu kadar kayirmayin her versiyon da gercek neyse onu yansitin.. bana böyle igneleyici cevaplar vererek beni kücük görmeye calisarak biryere varamazsin.. arastirma sefiysen senin görevin bize bu durumu aciklamak öyle degilmi?
    Last edited by KanaKe : 08.Kasım.2014 at 13:41

Nesil
    2003

arastirma sefi olduguna göre senin bu tabloyu cikartman lazim objektif olduguna dair bizi ikna etmek icin benim amacim provake etmek tartisma yaratmak degil sadece artik yeter diyorum galatasarayi bu kadar kayirmayin her versiyon da gercek neyse onu yansitin.. bana böyle igneleyici cevaplar vererek beni kücük görmeye calisarak biryere varamazsin.. arastirma sefiysen senin görevin bize bu durumu aciklamak öyle degilmi?
    Iddia sahibi, kaniti sunmakla yukumludur.

Senin istedigin ruyanda gordugun (!) bir sey ile baskasini suclamak ve ondan savunma beklemek.

Son zamanlarda meshur olan deyimle "Hadi oradan!"

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Senin istedigin ruyanda gordugun (!) bir sey ile baskasini suclamak ve ondan savunma beklemek.

Bir iki seneye bu yazını hatırlatırım sana. Daha şimdiden gsnin finansal fairplaydan çakacağı konuşuluyor. Şimdiden futbolcuların paraları ödenmiyor.Bir iki seneye devlet tekrar işe el atmazsa çöküş yakındır.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Bir iki seneye bu yazını hatırlatırım sana. Daha şimdiden gsnin finansal fairplaydan çakacağı konuşuluyor. Şimdiden futbolcuların paraları ödenmiyor.
    Oyunda boyle olmadigini gosterebilirmisin? Gosteremezsen neden bahsediyoruz?

Bir iki seneye devlet tekrar işe el atmazsa çöküş yakındır.
    Spekulasyon. Ben de esas tam tersini dusunuyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Oyunda boyle olmadigini gosterebilirmisin? Gosteremezsen neden bahsediyoruz?

Spekulasyon. Ben de esas tam tersini dusunuyorum.

Zamanı gelince gösteririrm. Daha önce pek çok sefer gösterdiğim gibi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Zamanı gelince gösteririrm. Daha önce pek çok sefer gösterdiğim gibi.
    Tabii tabii.

Besiktas'in stadinin insaati ile ilgili koydugun resim icin senden hala ozur bekliyorum ben. Once o isi hallet, sonra guncele gelirsin bir gun.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

benim kanit sunmama gerek yok hersey ortada basini biraz takip eden bilir galatasarayin mali durumunun ne halde oldugunu.. yalniz üslubun hic hos degil cok itici ve bu forumda üst düzey yönetici olan birine yakismiyor.. galatasarayi kayirdiginiz yalan mi kac senedir? neyse ben burada gereksiz yere tartisma ciksin istemiyorum beni yanlis anlamasin kimse yaptiginiz ise ve foruma saygim sonsuz... sadece biraz objektiflik ve gercekcilik bekliyorum hepsi bu.

Nesil
    2003

benim kanit sunmama gerek yok hersey ortada basini biraz takip eden bilir galatasarayin mali durumunun ne halde oldugunu.. yalniz üslubun hic hos degil cok itici ve bu forumda üst düzey yönetici olan birine yakismiyor.. galatasarayi kayirdiginiz yalan mi kac senedir? neyse ben burada gereksiz yere tartisma ciksin istemiyorum beni yanlis anlamasin kimse yaptiginiz ise ve foruma saygim sonsuz... sadece biraz objektiflik ve gercekcilik bekliyorum hepsi bu.
    Ortaya koymus oldugun bir dirhem veri yok.

Kuluplerin finansal durumlari ile ilgili yapilacak her elestiriye de cevabim, kanitim ve varsayim yapilmasi gerken konularda yaptigim varsayimlarin mantiki aciklamasi mevcut.

Yeter ki sen yanlis bulmak icin biraz efor sarf et. Bunu yapamiyorsan, yani kanit sunamiyorsan, yeterli bilgin olmayan bir konuda elestiri hakkini kendinde gormemeni tavsiye ederim.

Itici uslubuma gelince. Arastirmada yanlis yapildigini gosteren kisilere simdiye kadar hep tesekkur ettim ve hatanin veritabaninda duzeltildigini yazdim. Takindigim uslubun kaynagini da biraz kendinde aramani tavsiye ederim. Zira yaptigin, daha once de yazdigim gibi:

Öncelikle ilk olarak Galatasaray yönetiminin birinci ağızdan avrupa kupalarına katılamayabiliriz gibi bir açıklama yaptığını belirtmek istiyorum. Gs yönetiminin kabul ettiği birşeyi sen nasıl kabul etmiyorsun onu anlamıyorum ben. Gs yönetiminin bilmediği ne biliyorsun sen ? Oyuna yansıtırsın yansıtmassın bu size kalmış birşey. Sizin gibi egolarının kurbanı olup tuttuğu takımları kayıran insanlar yüzünden biz bu oyunu sadece ''gerçekçilikten uzak'' oynayabiliyoruz.

Benzer bir konuya denk gelmiştim Burak Yılmazın bitiriciliği ile ilgili. Her maç sayısız net gol pozisyonunu değerlendiremeyen bir oyuncunun nasıl olurda bitiriciliği üst seviyede olur diye. Bunları bir araya getirdiğimizde ortaya ciddi anlamda kayırılan bir takım olduğu çıkıyor.

Yukarıda yazmışın şu kadar muhasebe bilgim var vs. diye. Git o zaman muhasebeci ol arkadaşım. Bunu bile yazarken ne kadar egolu bir insan olduğunu ele veriyorsun. Herkesin araştırdığı yanlış sadece seninki doğru öylemi ? Aferin sana.

Evet senin kadar bilgi sahibi olamayabiliriz. Ancak bu oyunu yada oyunda olanları eleştime hakkını elimizden alamaz. Sana futbolun içinden gelmeyip ''f'' sinden anlamayan ancak yorumculuk yapan bir sürü insan sayabilirim. Bişeyleri bilmek görmek için o işin içinden gelmeye gerek yok. Konuyu şuraya bağlayacağım ;

Sen istediğin kadar araştırdım de. Kendi çapında kabullenmemeye çalış ama şu gerçek : Galatasaray batma noktasındadır. Seçim bu yüzden yapıldı. Devre arası büyük ihtimal Muslera ve wesley satılacak. Çünkü parası yok ve avrupadada havlu attı. Ciddi bir geliri kalmadı. Bunu herkes görürken sen araştırmalarına devam et dostum. İnsanlarıda küçümseme hakkını sana kimse vermiyor. Burda klavye başında insanları ezmeye kalkmayın lütfen. Şuan en iyi vakit geçirdiğim forum burası ancak böyle yöneticiler yakışmıyor. Elinize bir yetki vermişler onuda iyi şeklide kullanın. İyi geceler , iyi forumlar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by gfblugano35 View Post
    Öncelikle ilk olarak Galatasaray yönetiminin birinci ağızdan avrupa kupalarına katılamayabiliriz gibi bir açıklama yaptığını belirtmek istiyorum. Gs yönetiminin kabul ettiği birşeyi sen nasıl kabul etmiyorsun onu anlamıyorum ben. Gs yönetiminin bilmediği ne biliyorsun sen ? Oyuna yansıtırsın yansıtmassın bu size kalmış birşey. Sizin gibi egolarının kurbanı olup tuttuğu takımları kayıran insanlar yüzünden biz bu oyunu sadece ''gerçekçilikten uzak'' oynayabiliyoruz.
    Bir saniye.

Ben nerede bunu kabul etmedigimi yazdim?

Bu risk tabii ki var. Ancak akillica bir kac hamle ile cozulemeyecek bir durum da degil.

Galatasaray'i takip ettigim 20 kusur yildir bu haberler yapilir, yoneticiler bu tip seyleri soyler. Bu aciklamalar ikaz amaclidir. Yonetimler ikaz edilir ve yonetimler genelde gerekli hamleleri yaparak bu ikazlari degerlendirir.

Galatsaray'in giderleri fazla mi? Evet fazla. Ilk mesajdaki tabloda da goruluyor zaten. Futbolculara en fazla maas odeyen kulup Galatasaray (current wages sutunu). Sadece nu maliyeti bir sekilde dusurerek bile Galatasaray buyuk bir rahatlik saglayabilir.

Esas benim merak ettigim, Fenerbahce'nin CL gelirleri olmamasina, stat gelirleri GS'dan dusuk olmasina ragmen neden kadro masrafi Galatasaray'a bu kadar yakin? Fenerbahce gectigimiz yil cok buyuk zarar etmesine ragmen neden her sey sut limanmis gibi dusunuluyor? Aziz Yildirim bu yaz Egemen sakatlandiktan sonra bile bir stoper takviyesi yapacak para yok demedi mi? Diego'nun bu yillik maliyeti, Salih'in kirasi/satisiyla karsilanmadi mi?

Benzer bir konuya denk gelmiştim Burak Yılmazın bitiriciliği ile ilgili. Her maç sayısız net gol pozisyonunu değerlendiremeyen bir oyuncunun nasıl olurda bitiriciliği üst seviyede olur diye. Bunları bir araya getirdiğimizde ortaya ciddi anlamda kayırılan bir takım olduğu çıkıyor.
    Burak vurusu kotu yaptigi icin mi golu kaciriyor? Yoksa vurus yapacak pozisyonu hazirlayamadigi icin mi golu kaciriyor? Ornegin Karabuk macinda butun kacirdigi gol pozisyonlari top tekniginin kotu olmasindan. Ya ayagindan topu cok acar, ya yeterince acmaz ve sut atabilecek pozisyonu kendisine hazirlayamaz Burak. Bunu becerdigi zaman ise ne kadar iyi bir bitirici oldugunu gosterebilir sadece. Bu cok onemli defolarina ragmen Burak'in gercekte bu kadar gol atabilen bir oyuncu olmasi ise ya mucize veya iyi bitiricilik becerisi. Mucize ozelligi olmadigi icin bitiricilige yaziyoruz.

Yukarıda yazmışın şu kadar muhasebe bilgim var vs. diye. Git o zaman muhasebeci ol arkadaşım. Bunu bile yazarken ne kadar egolu bir insan olduğunu ele veriyorsun. Herkesin araştırdığı yanlış sadece seninki doğru öylemi ? Aferin sana.
    Zaten meslegim muhasebe.

Evet senin kadar bilgi sahibi olamayabiliriz. Ancak bu oyunu yada oyunda olanları eleştime hakkını elimizden alamaz. Sana futbolun içinden gelmeyip ''f'' sinden anlamayan ancak yorumculuk yapan bir sürü insan sayabilirim. Bişeyleri bilmek görmek için o işin içinden gelmeye gerek yok. Konuyu şuraya bağlayacağım ;

Sen istediğin kadar araştırdım de. Kendi çapında kabullenmemeye çalış ama şu gerçek : Galatasaray batma noktasındadır. Seçim bu yüzden yapıldı. Devre arası büyük ihtimal Muslera ve wesley satılacak. Çünkü parası yok ve avrupadada havlu attı. Ciddi bir geliri kalmadı. Bunu herkes görürken sen araştırmalarına devam et dostum. İnsanlarıda küçümseme hakkını sana kimse vermiyor. Burda klavye başında insanları ezmeye kalkmayın lütfen. Şuan en iyi vakit geçirdiğim forum burası ancak böyle yöneticiler yakışmıyor. Elinize bir yetki vermişler onuda iyi şeklide kullanın. İyi geceler , iyi forumlar.
    Secimin yapilis nedenini ogrenmek istiyorsan Galatasaray'in divan toplantisinda olman gerekliydi. Veya en azindan divanda nelerin konusuldugunu tutanaklardan gormen gerekirdi.

Kisaca soyle soyleyeyim. Galatasaray'da bir kesim buyumek, diger kesim ise kucuk kalmak istiyordu. Kucuk kalmak isteyenler, buyumek isteyen Unal Aysal'in sundugu projelere izin vermedi. Unal Aysal da o zaman ne haliniz varsa gorun dedi ve istifa etti. Bu mesajin basinda yazdiklarimla da kisaca ilintili bu son yazdigim. Galatasaray son 3 yilda oldugu gibi ya gelirlerini yukseltmeye devam edecek. Veya giderlerini yani malietleri kisacak. Divan, sadece maliyetleri kisarak devam edelim dedi. Unal Aysal da o zaman ben yokum dedi.

Elestiriye de pekala saygiliyim. Yapilan elestiri oldugu surece.

Quote Originally Posted by TDK
    Bir insanı, bir eseri, bir konuyu doğru ve yanlış yanlarını bulup göstermek amacıyla inceleme işi, tenkit
    Takimlarin finansal durumlarinin yanlis hangi yonunu buldunuz ve gosterdiniz de bu yazilanlara elestiri ismini verme hakkini kendinizde goruyorsunuz?

Bastan beri yazdigim belli. Analiz yapin, hata bulun duzeltelim. Bu analizi yapmadan laf sallamayi da ben elestiri olarak nitelendirmiyorum.
    Last edited by perpetua : 09.Kasım.2014 at 15:31

Mesaj Yetkileri