1 ile 29 arası toplam 29 sonuç

Konu: Spor Toto Süper Lig Takımlarının Finansal Durumları

Hybrid View

1. Default

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kendisinin yazdiklarini ilk baska cok okudum. Manipulatif yorum yapar sadece kendisi.

http://hanoglu1907.blogspot.com.tr/2...-lk-bomba.html

Bu yazisi tam da Fenerbahce gelirleri zaten AS'de olan stadi Dernek'ten, AS'ye satarak Dernegin, AS'ye olan borcunu kapatmaya calisirken cikmisti. Nerede isim sponsorlugu?

SPK bu satisa izin veremedi cunku Dernek, AS'ye gelirleri zaten AS'de olan ve ayrica Dernegin de sahibi olmadigi bir mali satmaya kalkiyordu. Ama Hanoglu bunu susleyip susleyip manipulatif haber yaparak satmaya calisti.

Yani ben bir dukkan kiralamisim, bir sozlesme ile bu dukkani sana devrediyorum ve sen bana kiraladigimiz anda belirli bir miktar kira oduyorsun ve bu dukkani kullanma hakkini 30 yilligina aliyorsun. Ertesi gun sana geliyorum ve diyorum ki simdi bana toplu bir para ver ve ben sana baskasindan kiralamis oldugum dukkani satayim. Tabii SPK izin veremedi.

Sonra? Benim 6 ay oncesinden ongordugum Fenerium satisi gerceklesti.

Neyse. Tavsiye icin tesekkurler ama acikcasi en az Hanoglu kadar muhasebe ve finans egitimim var (hatta daha fazlasi da var). Hatta o kadar iyi biliyorum ki para kazanabilecegim bir durum varsa cikip kimseye nasil yapilacagini anlatip, kendi kazanabilecegim parayi dusurmem. Bu acidan bakinca da Hanoglu'nun neden yazdigi tam olarak ortaya cikiyor zaten. Finansal piyasalarda birileri gudulecek ki baskalari para kazansin.

Öncelikle ifşa olma riskini göze alarak söylüyorum Ü.Aysal'ı tanıyan birisiyim ve kendisi borsa uzmanıdır manipülasyon sayesinde yürüdü zaten bunu kendisi de itiraf ediyor borcu bitirme şansı varken o reklam peşindeydi ve şuan başkanlığı bırakmasının sebebi kredi çekme şansı kalmaması kendi işlerinde kullandığı GS kredileri artık bitti ve ekonomi çöküşe geçti kendisini sevmeme rağmen kendisi klübü bırakıp kaçtı desek yeridir.

Yeni gelen başkanın tek amacı ekonomik çöküşü minumum seviyede tutup FFP ye takılmamak kendisi bunu hedefliyor başarabilir mi bence başarı şansı %49

Ayrıca Hanoğlu madem bu işleri çıkarı için yapıyor neden kongrelerde Fenerbahçe'de öne çıkan isim olamıyor ? Çıkar yok ama objektif değil derseniz inanırım hiç bir Fenerbahçe'li Galatasaray'a hiç bir Galatasaray taraftarıda Fenerbahçe'ye objektif gelemez ben inanmıyorum bu duruma ama lütfen oyuncu değerleri finansal değerler klüp itibarında artık Galatasaray kayırılmasın...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by apache0990 View Post
    Öncelikle ifşa olma riskini göze alarak söylüyorum Ü.Aysal'ı tanıyan birisiyim ve kendisi borsa uzmanıdır manipülasyon sayesinde yürüdü zaten bunu kendisi de itiraf ediyor borcu bitirme şansı varken o reklam peşindeydi ve şuan başkanlığı bırakmasının sebebi kredi çekme şansı kalmaması kendi işlerinde kullandığı GS kredileri artık bitti ve ekonomi çöküşe geçti kendisini sevmeme rağmen kendisi klübü bırakıp kaçtı desek yeridir.
    Peki. O zaman bosu bosuna hic GYO projesini sunmasaymis Divan'a. Ben yoruldum deyip biraksaymis. Malum supheliler bu kadar elestirip ustune gitmezdi.

Manipulasyon senin yorumun mu? Unal Aysal'in soyledigi bir sey mi?

Tahmin ediyorum ki senin yorumun. Eger oyleyse bence Unal Aysal'a yaptiklarinin manipulasyon olup olmadigini sormalisin. Ozellikle Adnan Polat donemindeki sirket birlesmesi sirasinda hisse fiyatinin neden yuksek oldugunu anlatirsa, Unal Aysal'in finansal anlamda ne kadar dogru hamleler yaptigina da konu gelir muhtemelen.

Borclari kapatmak yerine yarattigi kaynagi sampiyonluklar icin harcamasi hatamiydi? Bir acidan evet, bir acidan hayir. Galatasaray'in ustundeki olu topragini atmasina yardimci oldu mu bu harcamalar? Evet, gelirlerin artmasini sagladi. Borclari kapatarak daha saglam bir model oturtabilirmiydi? Ona da evet.

Stratejinin dogrulugu veya yanlisligini ancak bundan sonraki hamleler gosterebilir bence.

Ancak Unal Aysal'in en buyuk hatasi yabanci kur riskini finansal enstrumanlarla hedge etmemesiydi. Bunu yapmis olsa, Galatasaray su anda finansal acidan cok daha guclu bir konumda olurdu.

Yeni gelen başkanın tek amacı ekonomik çöküşü minumum seviyede tutup FFP ye takılmamak kendisi bunu hedefliyor başarabilir mi bence başarı şansı %49
    Neye gore bu yuzde? Ekonomik cokus dedigin sadece Galatasaray'a ait degil bu arada. Statlarin dolmamasi hem GS hem de FB'yi cok kotu vuruyor cunku bu iki kulup de ligin geri kalaniyla farki stat gelirleri sayesinde aciyor.

Ayrıca Hanoğlu madem bu işleri çıkarı için yapıyor neden kongrelerde Fenerbahçe'de öne çıkan isim olamıyor ? Çıkar yok ama objektif değil derseniz inanırım hiç bir Fenerbahçe'li Galatasaray'a hiç bir Galatasaray taraftarıda Fenerbahçe'ye objektif gelemez ben inanmıyorum bu duruma ama lütfen oyuncu değerleri finansal değerler klüp itibarında artık Galatasaray kayırılmasın...
    Hanoglu bunu neden yapiyor bilemem. Ancak ben kendi mesleki ahlakim acisindan finansal meselelere tarafli bakamam. Bu ister Galatasaray olsun ister Fenerbahce ister Arcelik ister Beko. Finansal konulara gelince benim icin hic birisinin digerinden farki yok. Hepsinin finansal durumlari da KAP aciklamalarinda sabit.

Itibar konusunu biraz daha acabilirmisin?
    Last edited by perpetua : 09.Kasım.2014 at 16:25

Mesaj Yetkileri