Günaydın... Ben yıllardır bunu dile getiriyorum ama duyan yok

Top rakipteyken ve bizdeyken diye 2 taktik yapmaya izin verilmediği sürece aklınızdaki sistemi sahaya tam olarak yansıtamazsınız. Aslına bakılırsa gerçekçilik bozulabilir dediğimiz olay gelirse.Böylesi belki de zevk katıyordur...
Yukarda yazılanları okudum ve naçizane bazı fikir ve önerilerimi yazmak istedim. Öncelikle şunu belirteyim,oyunun iki yönünü de mükemmele yakın oynayan bir kadro yapınız (DC'den SC'ye kadar ) yok ise önde pres yapan, hızlı hücuma çıkan ve aynı zamanda da topa hakim olan bir sistem KURAMAZSINIZ... Futbolcuların bu tempoya ayak uydurması da zaten zor. Hem tempo yapacaksın hem de top rakipteyken pres yapacaksın

Böyle sistem kurduğunuzda bir sürü pozisyona girdiğinizi (10-15 tane mutlak ve yarı şans) fakat maçlarda sürekli gollerin kaçtığınız izlersiniz. Ayrıca önde bastığınız için arkada boş alanlar da kalabilir ve rakip 2 kez gelip 2 tane sallar gider...
@
serwan DMC'lerin bek gibi davranması zaten zor.Fakat "geniş alanda oyna" komutuyla biraz daha kaymalarını sağlayabilirsin.
Takım komutlarından "Mevkinizi terketmeyin" komutu da savunmada fazla yer kaybetmeden oynamanızı sağlar.
Şahsi görüşüm en etkili pres oyuncu sayınızın en fazla olduğu bölgede yaptığınız prestir ve bu da genelde orta alanda olur. Rakibin savunma arkasına top attığı maçlar dışında tüm organizasyonların orta alandan başladığı düşünülürse rakibi de bozmuş olursunuz. Bir de eğer tempolu ve dikine futbol oynayacaksanız oyuncularınızı top rakipteyken biraz dinlendirmek adına presi azaltmanızda fayda var. Bu seride maalesef dikine ve tempolu oynatmaya çalışyığınız taktiklerin savunma zaafı kaçınılmaz gibi duruyor. O yüzden yavaş tempo (pas hatasını azaltır ama rakibi hazırlıksız yakalama şansınız da azalır) , kalabalık orta saha ile yoğun pres , destek rollü santraforlar (orta alan ile hücum hattının bağlantısı olmadığı sürece hücumda etkinlik sağlanmıyor) , hücum rollü bek oyuncuları (hücumlarda rakip alanda müthiş faydalılar ) kullanmanızı tavsiye ederim