En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Abi dur o zaman zihnimi yoklayayım, süper lig ile haşır neşir olduğum için malum.![]()
Ortada oynuyor ama, Onur Bayramoğlu yine Eskişehirspor'dan kiralanabilir mi? Çünkü Es Es'e pek tutunamıyordu. Forvet olarak Andaç Güleryüz geliyor aklıma. Cüneyt Köz kaliteli bir kumaşı vardı, Bayern Münich altyapısından çıkmıştı. Ama gelmiyorsa zorlamamak lazım.![]()
Başka kim olabilir, Sezer Öztürk kiralanabilir mi? Duyulmamış istedin biliyorum da, Urfa bonservis alıyorsa, sen de kiralarsın diye düşündüm. İhsak Topçu vardı Eskişehirspor'da bi 10 sene önce oynuyordu. O ne haldedir bi bakabilirsin istersen.
Sadece Onur ve Andaç Yüzümüze Baktı. Onur'u Bonservis Ödemeden Teklifimizi Yaptık Andaç'da 25.000 Bonservis ile Teklifimizi Yaptık Bekliyoruz. Bunlar Olursa Süper Olur Teşekkür Ederim
Diğerleri Hiç Umursamıyor.
Onur hakikaten profili falan gayet iyi aslında. Eskişehirspor'da bile ilk 11 olmasa da rotasyonda iş yapıyordu. Ha yine de tutunamıyordu o ayrı.6 maç oynattım, öyle çok sırıtmadı ama genelde forma bulamadığı için gitmek istedi bende. Bir aksilik olmazsa güzel performans gösterecektir. Andaç da profili en azından 3. lig için bence gayet gayet iyi.
Rica ederim abi ne demek. Umarım yüzümüzü kara çıkartmazlar.![]()
Malesef İkisi de Bizim Kulübe Katılmak İstemiyormuşYalan Oldu Boşyere Heyecanlandık İyi mi
![]()
Ben de çok heyecanlanmıştım.İkna da olmuyorlar galiba?
Eskişehirspor'un alt kadrolarına bak hocam orada çok iyi cevherler var aslında.
Hiç bir şey bilemedin Messi'ye transfer teklifi yap hocam.![]()
President suspended over bid for Barcelona's Lionel Messi - ESPN FC
Şimdi evde olsam, bizim kadroya bakıp bir şeyler söylerdim ama, 5 saat daha nöbetteyim.![]()
Ligde liderlik koltuğuna oturduk. Daim olması dileği ile.
Kerem Bulut profil olarak bir gelişme göstermedi desem yeridir. Ancak performansı harikaydı.
Bu da rakip kaleyi domine ettiğimizin resmidir:
![]()
Grupta zayıf rakibimize karşı gençlere forma vermeye çalışacağım.
Yedekte bekleyen sarı yıldızlı elemanların ikisi de 2. yarıda oyuna girecekler.
Gene gençler oyuna girince açıldık. Yalnız Hendrik Bonmann beni yanıltmaya devam ediyor. Güvenim sarsılmaya başlıyor.
![]()
Lige dönersek karşımızda zayıf Kayseri var. Samet hoca burada çıktı bu sefer karşımıza.![]()
Gençleri sahalarda görelim.
Gençlerle rotasyon yapalım derken kazaya kurban gidiyorduk. Golleri erken bulsak da, diken üstünde bitirdik maçı.![]()
Grubun son maçı. Gençler eğlensinler biraz. Sonra çok zorlu bir fikstür var önümüzde. Federasyon bize gıcık mıdır nedir en zor maçları Avrupa kupası ile denk getiriyor 2 sezondur.
90+4'de gelen golle yenilmeseydik daha iyiydi ancak gençler umut verdi.
Zorlu Galatasaray maçına, Vira Bismillah diyelim. Şansımızın pek tutmadığı Cimbom'a karşı tam kadro ancak düşük tempo oynayacağız. Takımı yormayalım, enerjiyi PSV'ye saklayalım.
Yine öne geçtik, yine koruyamadık. Gereksiz çok faul yaptık ancak olsun. Bu zorlu deplasmandan 1 puanla ayrılmak da önemliydi. Önümüzde PSV maçı var, o maçı ne yapıp ne edip en az 1 puanla sonuçlandırmalıyız.
İlk maç deplase, amaç gollü beraberlik ya da galibiyet. Maç zor olacak ama neden olmasın? Belki bir 5'te PSV'ye atarız?
Şampiyonluk Tükenmiş nefeslere
Sinan'a Ediz'lere
Hediyemiz olacak.
İnan Es-Es
İşte o büyük gece
Şampiyonluk gelince
Bu şehir yıkılacak...
Rapor bu. Kazanamayacağımız bir maç değil aslında.
Yine de gençleri sürebileceğim kadar cüretkar değilim. Bir de rakip kaleci tanıdık çıktı.![]()
Olmadı. Öne geçtik, skoru korumak için iyi işler de yaptık ama 3 dakika içerisinde kendi kendimizi geriye düşürdük resmen. İki duran topta iki hata ve 2-1 oldu. Sonra yine 2 dakika içinde Efe Halil Özarslan 2 penaltı yaptırdı. Tekini kurtarsak da skor 3-1'e geldi. Efe Halil'i bundan sonra bu çapta maçlarda oynatmayı düşünmüyorum. Rapora göre önemli maçları sevse de, Avrupa'da 2. defa bizi böyle perişan ediyor. Her şey Eskişehir'e kaldı.
Moral bozmak yok, işin iyi tarafına bakalım. Deplasmanda 1 gol atmışız![]()
Aynen hocam. Şimdi zorlu bir BJK maçı ondan da sonra PSV Rövanşı var. Bu arada bir şey var dikkatimi çekti, antrenörler genç oyuncuya 1 yıldız potansiyel bile verse, kararlılığı yüksekse iyi gelişiyor, biraz gelişince de antrenörlerin potansiyel yıldızı artıyor. Az önce oldu bu olay.
Zorlu bir PSV maçını, ligin önemli ve güçlü rakipleri ile oynayacağımız haftanın arasında oynayacak olmak, ligde zaten puan almamızın zor olduğu bu iki takıma karşı ligi boşlama, "Ne de olsa yeniliriz" deme şansını vermiyordu bize. Biz Eskişehirspor olarak her maça yüreğimizi koymalı, göğsümüzde taşıdığımız armanın hakkını vermeli, her maça "Eskişehirspor" gibi çıkmalıyız. Hollanda'da maç yaptıktan 3 gün sonra liderliğe oynayan Beşiktaş ile maç yapıyor olmak, Eskişehirspor gibi oynamamak için asla geçerli bir bahane olamaz. Eğer o formayı sırtımıza geçirip o sahaya çıkıyorsak ve bize inanmış o taraftarları o sahada temsil ediyorsak, kötü oynamak gibi bir lüksümüz yok. Yorgun olabilirsiniz ancak, bu da kötü oynamak için geçerli bir bahane değil. Size inanıyorum. O sahaya çıkın ve Eskişehirspor gibi oynayın.
Beşiktaş ligde domine olduğumuz, puan kaybettiğimiz takımlardan birisi. Kendilerine karşı bir türlü istediğimiz oyunu oynayamıyoruz. Bilic dönemi de böyleydi, Halilhodzic dönemi de böyle. Yine de bu maça asılacağız.
Sahaya az biraz rotasyon ile çıksak da, pek genç oyuncu sürmüyoruz. Bu maçlar önemli. Treni kaçırmamamız lazım.
İlk yarı gerçekten çok kötü oynadık. Sahada yok gibiydik. İlk yarı sonunda sadece tek bir topumuz kaleyi tutmuştu ve oyun olarak Beşiktaş bizi forse etmişti. Ancak devre arasında, bu mesajın başında gördüğünüz konuşmayı yaptım. İkinci yarıda takım sahaya çıkarken, tüm oyuncuların yüzlerinde aynı inanmış ifade vardı. Hepsi "Eskişehirspor gibi oynamak" amacıyla çıkıyordu sahaya. Nitekim 3-0'dan 3-3'ü yakaladık, 4-3'ü de iki kere kaçırdık. Top tam iki kere direkten geri geldi. Ancak sahada oynayan takım "Eskişehirspor" takımıydı. Eskişehirspor takımı gibi oynadılar. Özellikle Emre Kılınç'ın çabası takdire şayandı. Ancak bu başarı tüm takımın başarısıydı.
![]()
"Ula bu Eskişehir size ne etti?"
![]()
Ben bu maçta bu takıma güveniyorum. Olmayacak bir şey değil.
Haydi şimşekler, söz sizde.
Ahh ahh ahh olmadı olmadı olmadı... Golü yememeyi başarsaydık, bu iş olurdu. Skor 2-1'e gelince "Acaba" dedik ama, hevesimiz kursağımızda kaldı. Olsun, seneye inşallah. Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkıp üst turlara devam edebilmek şu an bizim için çok güzel tecrübeler. Tüm oyuncularımı kutluyorum ve artık hedefimiz lig diyorum. Bu sene de böyle olsun.
![]()
Çok yaklaşmışız, neyse sağlık olsun. Bu sezon iyi gidiyoruz , önümüzdeki sezon bomba transferlerle çok daha iyi olacağız inşallah![]()
Transferden önce Lawal ve Akaminko'nun gitmesini umuyorum. Çok maaş alıyorlar. Hem de yerlerine genç arkadaşlar kazandırmak istiyorum.![]()
Ama şu anki kadrom dahi baş edebiliyor bu takımlarla. Bir de gençleri adapte edebilirsek...
Rakibimiz Mersin her ne kadar zaman zaman bize çelme takabilmiş olsa da, şu anki durumları pek iç açıcı değil. Ligde 9. sırada olmalarına rağmen maddi sıkıntıları var. Bu maçta yorgun olan as oyuncularımı saha kenarına çekip, gençlerin neler yapabileceğine göz atacağım.
Gulbetin ve Kenan'ı da ilk 11 sürerdim ancak, gençleri izleyeceğim derken kazaya kurban gitmek istemiyorum. İkinci yarıda bu iki genci de dahil edebilirim.
Gelelim maçın sonucuna; genç oyuncular gayet güzel oynadılar. Enver Elmas'ın bir asisti var. Gulbetin de 2. yarıda bir asist yaptı. Furkan Çelik ise kariyerinin ilk lig golünü kaydetmeyi başardı. Maçın 2. yarısında savunmada kalan tek tecrübeli isim Efe Halil Özarslan'dı. Gerisi hep genç oyunculardan oluşuyordu. Nitekim gollerin 2'si kornerden diğer gol ise Penaltıdan. Yani savunmamız aslında o kadar da kötü değildi. Balıkesir maçında da benzer kadroyu sürmeyi düşünüyorum sahaya.
![]()
Rakip ligde kötü giden Fenerbahçe. Nasıl bir maç olacağını tahmin edemiyorum şahsen. Çıkıp oyunumuzu oynamaktan başka çaremiz yok.
Bu maça gene aslar çıkacak. Gençleri Balıkesir'e saklıyorum. Enver var şu an ilk 11'de sadece.
Her şey vardı bu maçta. Enver Elmas harikulade bir gol attı. Hani Volkan Demirel değil, hangi kaleciyi getirirseniz getirin o vuruşa çaresiz kalırdı. Öyle bir şişirdi ki topu son çizgiden, öyle bir gitti ki top, gidebileceği en güzel yoldan gitti ve gol oldu. Sezgin ise çok kötü oynuyordu. Bu kötü oyununu bir Penaltı bir de sarı kartla süsleyince oyundan aldım. Penaltı ile 1-1'i yakaladılar. 87'de Aytaç köşedeki örümcek ağını alan harikulade bir vuruş yaptı ki, rahat 30 metreden vurmuştur, maçı aldık diye sevindim. Ancak kazın ayağı öyle değildi, Mathew Leckie son dakikada yapacağını yaptı golü buldu. Uzatmalarda ise, Dirk Kuyt sakatlanınca rakibimiz 10 kişi kaldı. Eleştirdiğim bir husustur, rakibin yapacağı faulün cezasını niye siz çekesiniz ki? Biz de yorgunluk etkisi ile ister istemez çok faul yaptık. Faul sayılarına hususi dikkat eder, asgari düzeyde tutmak isterim. Ancak Kuyt çıktıktan sonra işler kolaylaştı, golü bulduk. Sonra bir de Penaltı kazandık. Okay da bunu gol yaptı ve 4-2 ile biz kazandık. Birer gol ve birer asiste imza atan Enver Elmas ve Emre Kılınç'ı ayrıca tebrik ediyorum.
![]()
Andac'ın Profilini Atsana Hocam Beğeniyorum O Çocuğu...
Andaç derken hocam? Andaç falan kalmadı bende![]()
PSV turu hak ederek geçmiş hocam yapacak bişey yok GS'de gelecek adına Iancu'yu alarak iyi transfer yapmış
Hocam gerçekten önemli maçlar öncesi böyle fikstür sorunun olması kötü olmuş.
Gençlerinde çok iş var. Onların üstüne elinden geldiğince düşmen gerekiyor.
Transferler konusunda sana katılıyorum. Gelen oyuncuyu kendin gözlemleyip almak daha iyi oluyor. En azından başarılıda olsa başarısız da olsa ben yaptım diyebiliyorsun. Ama başka bir arkadaşın önerdiği oyuncu başarılı olunca içinde az da olsa burukluk kalıyor.
PSV hak etti hocam ona bir şey dediğim yok. Biz gerekeni yapamadık.GS iyi transferler yaptı da bu sezon onlar da yokları oynuyorlar.
Aynen fikstürde zor maçlar bir araya toplanmış, rotasyon oyuncularına güvenemiyorsun.
Gençlerde hakikaten çok iş var. Ligin zayıf takımlarına karşı 6 tane gençle çıktığım oluyor. Oynasınlar keratalar.
Transfer konusunda, ben fikir isteyen kişilere seve seve fikir veririm. Sonuçta profiline göre oyuncu öneriyorum. Ancak kendi penceremden bakınca, oyun dünyası dışından yardım almayı (Hazır taktik, oyuncu tavsiyesi v.b) uygun bulmuyorum. Editörü de sadece görsel zevk uğruna forma değiştirmeye kullanırım. Onu da henüz kullanmadım daha.