Teşekkür ederim.
---------------------
Tarih 15.06.2014
Yer Bandırmaspor Kulüp Binası
Kulüp yöneticileri bir bir binaya girerken toplantı odasının dışında oturan genç bir adam dikkatlerini çekiyordu.
Tüm yöneticiler odaya girdikten sonra başkan ilk sözü aldı.
B - Arkadaşlar geçtiğimiz hafta Yaşar bey bana teknik adamlık için bir isim önerdi. Kendisiyle ben bir kez görüştüm. Kendisi hakkında söyleyebileceğim tek şey
farklı biri. Hedefli, kararlı, idealist ve ufak ta olsa başarıları var. Bu başarılarını büyütmek istiyor olmasından daha önemli olan bu başarıları bu kulübün
çatısı altında büyütmek istemesi.
Bu sözlerin ardından bütün yöneticilerde bir merak oluştu. Başkan sözüne devam etti. " Birazdan kendisini tanımanız için buraya davet edeceğim. Eğer tanımazsanız
tıpkı benim ilk duyduğumda dediğim gibi bu iş olmaz tepkisini verirsiniz. Ancak fikrinizin kısa sürede değişeceğinden eminim. Şimdi izninizle çağırıyorum. "
İçeriye giren kişi dışarıda gördükleri genç adamdı. Yöneticilerden biri söz aldı;
Başkan ve Yaşar bey senden çok olumlu bahsetti. Ancak biz senin kim olduğunu dahi bilmiyoruz. Sadece biraz gözümüz ısırıyor.
Başkan; Bu bey Halık İsmailov'dur. Kendisi Azeri olmasına rağmen Türk vatandaşlığına da kabul edilmiştir. Ben sözü kendisine bırakıyorum.
Halık ; Saygıdeğer prezidentimize teşekkür edirem. Men 21 Agustos 1980'de Azerbaycan'ın Ordubad şehrinde doğdum. Burada 7 yıl yaşadıktan sonra Karabağ'a taşındık.
Ancak 1988deki Karabağ dövüşünde çok ağrılar çektik. Bu dövüşte atamı (babam) kaybettim. Annemle beraber 1990da Türkiya'ya köç ettik. Önce İstanbul ardından da
Bandırma'ya geldik. Yaklaşık 12 yıldır burada yaşıyoruz.
Bandırma'ya geldiğimde ilk olarak 21 yaşında Bandırmaspor kamandasıyla sezon öncesi meşklere(antrenman) çıkmışam. Ancak meşkçi (antrenör) tarafından beğenilmeyip
yollanmışam.Daha sonra sırasıyla 600Evlerspor, Erdekspor, Edincikspor ve Bandırma Sanayispor kamandalarında oynayıp 28 yaşında futbolu bırakip işin kulübe kısmına
odaklanmak istedim. Balıkesir BESYO Meşkçilik bölümünü bitirdikten sonra 2 sene Edincikspor, 2 sene de Balıkesir Belediyespor takımlarını çalıştırdım.
Edincik'te 2. Amatör ve 1. Amatör şampiyonlukları, Balıkesir Belediye'de Süper Amatör şampiyonluğum var.
Yöneticilerden biri söze girdi; Öncelikle zor bir hayat yaşamışsın. Buna rağmen kendini yetiştirmişsin. Bu takdire şayan ancak henüz 3.Lig'de bile takım
çalıştırmamışken 2. Lig'de takım çalıştırman ne kadar doğru?
Halık ; Sayın idareci; yıllardır bu tarz meşkçilerle çalıştınız. En fazla ulaşılan nokta playoff oldu. Ben amatörde çalışmışam ama bu şehirde 12 yıldır yaşirem.
Bu şehrin dinamiklerini en az sizin kadar bilirem. En ehhemiyetlisi bu kamandanın taraftarıyam. 12 yıl önce sahaya çıktığımda başlamamış bir işim vardı. Bu işe
başlayıp bu kamandayı böyütmek istiyorum.
Başkan teşekkür edip beni bekleme odasına kadar uğurladı. Bekleme odasına gittiğimde saat 16:00'dı. Ben söylenebilecek her şeyi söylemiştim. Artık her şey içerideki
10 yönetici ve 1 başkanın kararıyla gerçekleşecekti.
Dakikalar geçmek bilmiyor, içeride yükselen sesler genç antrenörün gerginliğine gerginlik katıyordu. Saat tam 19.00 olmuştu. Karar vermek bu kadar zor olmamalı diyordu
Halık.
19.15te kapı açılıp içeri davet edildi. İçeride bir kaç kişinin mutsuz olduğu gözüne çarpmıştı. Başkan kararı herkesin önünde bildirdi. Bandırmaspor'un yeni teknik
direktörü Azeri asıllı, futbolculuk ve antrenörlük tecrübesi zayıf bir genç olan Halık olacaktı. Genç antrenör masadaki herkesin elini sıktı. Başarıları dileklerini
aldı ve yöneticiler teker teker odayı terketmeye başladı. Çıkarken yöneticilerden biri diğerine Allah yardımcımız olsun dedi ve diğeri sadece kafa salladı. Başkan odadan çıkmadan en kısa zamanda yeniden toplanmamız gerektiğini söyledim. Kendisi de merak etmememi. Bu toplantının gerçekleşeceğini söyledi ve odadan ayrıldı.
İçeride sadece Yaşar bey ve ben kalmıştık.
Halık Yaşar beye ; Abi bir şey sorabilirem mi?
Yaşar bey ; Evet. Buyur Hocam
Halık; Oylama sonucu neydi?
Yaşar bey ; Sana onay verdiler işte. Neyi kurcalıyorsun?
Halık ; Kaç kişi onayladı?
Yaşar bey ; Doğruyu söyleyeceğim. Başkanla çok zor ikna ettik. 6ya 5le onaylandın..
Genç antrenörü bu cevap bile baskı altına almıştı. İkna etmesi gereken 5 kişinin dışında koca bir şehir vardı. Acaba bu işin sonu ne olacaktı?
Hedefler hikayenin anlatımına uygun bir biçimde şampiyonluk olarak ayarlanmıştır
Tarih 17.06.2014
Yer Bandırmaspor Kulüp Binası
Artık imzalar atılmış, Bandırmaspor'un teknik direktörlüğüne getirilmiştim.
Başkan söz verdiği gibi yönetimi tekrardan toplamış, kararlarımı öğrenmek istiyordu.
Antrenör yönetime genç oyuncuları oynatarak geliştirmek istediğimi ve altyapıyı işler hale getirmek istediğimi belirttim. Bu görüş başkanı sevindirse de bir kaç kişi yine mutsuzdu. Yine de başkan ve yöneticiler bu kararları kabul etmişti. Asıl sevindirici olan ise bu kararı 7ye 4lük bir çoğunlukla alınmasıydı. Daha fazla insan kendisine güvenmeye başlamıştı bile..
Aynı zamanda altyapı antrenörlük bütçesi de başkan tarafından arttırıldı
![]()