Arkadaşlar 1-28'e olan forma numaraları , sakatlık sorunları , ZTK , Süper Kupa'da ki sorunlarla ilgili bir gelişme olacak mı ? Forumdan yetkili , bu konuyla ilgili olan birileri yardımcı olursa çok seviniriz.
Arkadaşlar 1-28'e olan forma numaraları , sakatlık sorunları , ZTK , Süper Kupa'da ki sorunlarla ilgili bir gelişme olacak mı ? Forumdan yetkili , bu konuyla ilgili olan birileri yardımcı olursa çok seviniriz.
15.3.1 oldu benim versiyon degisiklikler ne acaba?
Güncelleme geldi oyuna. ben daha güncellemedimacaba ne gibi düzeltmeler geldi?
ADANA DEMİRSPOR
twitterda cardiff city formalarıyla ilgili notun dışında bişey yazmıyodu.. adamlar bizim koca ligi iplemiyo bi takım için güncelleme çıkartıyo.
Yalnızca bir takım forması için değildir başka açıklama yok mu?
edit: öyleymiş şaka gibi.
Bu son yapılan güncelleme gerçekten sadece bir takımın rengi ( veya başka takımların renk düzeltmesi için yapılmışsa , bence daha önemli sorunlar varken) için yapılmışsa gerçekten çok yazık ve vahim bir durum. Türkiye Süper Liginde yeni yabancı kuralının (büyük ihtimal sitemizdeki görevli arkadaşlar bu konuyla ilgili unutmuşlardır 15.3.0 için düzenleme gönderdiklerinde yeni kuralı Süper Kupa ve Türkiye Kupasına da aktarmayı.) Türkiye Süper Kupasında ve Türkiye Kupasında uygulanmamış olması, kadro numaralarında dile getirilen sıkıntılar vs. düzeltmemiş olması(düzeltildiğine dair not yokmuş) çok manidar ligimize ve Türk futbol menajer oyunculara verdikleri değer(!) ortada. 2012 dahil olmak üzere 4 seridir orijinal alıp destek veriyorum (kendi adıma 4 senedir, daha önceden de alan arkadaşlar olabilir yada yeni yeni almaya başlayan) netice ortada. Merak ettiğim bu sitemizdeki resmi görevli arkadaşlar son ek güncellemenin (15.3.1) içinde ligimizdeki hatalarla ilgili sıkıntıları dile getirdiler mi? , düzenleme yapıp gönderdiler mi ? , merak ediyorum. Bügüne kadar ki emekleri için teşekkürler ama kuralı oyuna aktarılmasında eksikllikleri olduğuda aşikar. Oyunun yetkilileri bizi dikkate(!) almıyorlarsa bile sitemizdeki görevlilerden bir ek yama yapım bizimle paylaşmalarını bekliyorum şahsım adına ve bu konuda muzdarip tüm arkadaşlar adına. Hayra kalın.
Last edited by reisbulut : 09.Mart.2015 at 19:29
steam : aytekin79
8 maç yaptım 15.3.1 den 15.3 de haftada en az 2 sakatlık ve kadromda en az 8-10 sakatlık oyuncu bulunurdu. Bu 8 maçtan yalnızca 3 sakatlık oldu ve 2si 2 hafta birisi 5 gün sakatlık kaldı. Bence sakatlıklara el atılmış.
Lig problemi düzeltilmesini bekliyoruz sayın turksportal yöneticileri.
ADANA DEMİRSPOR
Türk ligiyle ilgili bir gelişme var mı arkadaşlar ?
arkadaşlar 1-28 numaranın manuel bi çözümü var daha önce yazıldı mı bilmiyorum. yorucu ama mağdur etmiyor sizi. güncel save dosyalarını bozma ihtimali nedeniyle transfer kuralı güncellemesi gelmeyeceği söylenmesine rağmen gelmesi bile şu aşamada yeterli bence.
manuel çözüm şu, daha önce yazıldıysa affola:
kadronuzda 28 oyuncuya numara verdiniz diyelim. kupa maçında da kayıtlı olmayan bir oyuncuyu oynatmak istiyorsunuz. kupada kayıt olayı olmadığı için her oyuncu oynayabiliyor malumunuz. maçtan önce kadro genel bakış kadro numaralarından değiştirebiliyorsunuz numaraları, numara verdiğiniz bir oyuncudan alıp vermediğiniz bir oyuncuya aktarabiliyorsunuz. eğer transfer dönemiyse bu işlem maç giriş ekranında da yapılabiliyor ama transfer dönemi değilse malumunuz eğer kadronuzda numarasız bir oyuncu varsa oyun bug'a giriyor. ama dediğim yöntemle kupada kayıtlı olmayan oyuncuları oynatabilirsiniz.
ya da kadroda 28 oyuncu var 8 martta regenler geldi onları oynatmak istiyorsunuz. ligde 20 yaş altı yerli oyuncuların kayıt zorunluluğu yok. bu yöntemle maç öncesi örneğin sakat bir oyuncunuzdan ya da o maç oynatmayacağınız bir oyuncudan numarayı alarak istediğiniz oyuncuya verebilirsiniz.
Arkadaşlar oyunu denedim 15.3.1'de kadro numarası sorun malesef devam ediyor.
Ya abi şu kadro numarası olayını niye sorun ettiniz anlamadım he. 27 tane adam kaydedince oynayamıyor musunuz? O kadar adamı bir sezonda oynatıyor musunuz ki?
Bunlar basit sorunlar. oyunun daha önemli sorunları var. Gereksiz 3d eklentisi ve bu eklentiye verilen emeğin yarısının oyunun genel yapısına verilmesi halinde kusursuz bir oyun olacaktır. Son 4 yıl bu yüzden büyük bir kayıp oldu football manager oyuncuları adına.
Football Manager 2008 sonrası çok büyük bir beklenti vardı, çünkü fm ilgisi aşırı yüksek seviyedeydi o dönem, 3d gibi gereksiz şeylerle oyunu fazla ileri seviyeye taşıyamadılar.
Hayır, 3d gerçekten harika mı oldu o kadar senede? Hayır.[MENTION=40794]aytekin79[/MENTION]'un paylaştığı görüntü ibretlik. ilkokul dönemimizde atari de maç yaparken ki adamların hareketleri ve görüntüsü daha gerçekçi, o derece kötü.
Zamanın ne kadar boşa gittiği ortada 3d sayesinde.
Mesele sadece forma numarası değil. Gerçi en fazla 28 oyuncu kaydedilecek diye kadro numaralarını 1-28 arası yapmak zorunda değiller. Sitemizdeki görevliler yabancı kuralını düzenlemeye eklerken Türkiye Süper Kupasına ve Türkiye Kupasına entegre etmeyi unutmuşlardır büyük ihtimal, ondan dolayı bu konuda var. Sakatlıkların haddinden fazla olduğu bir oyunda ve sıkışık bir fikstürde (Ş.L.-TSL-TK) rotasyona çok gidiyoruz. Bu konularda da düzenleme yapılmasını istemek hakkımız. Yapılıp, yapılmaması yetkililere kalmış. Biz sesimizi duyuralımda gerekli kişilere. Türkiye ligimizide gereken değeri versinler, yetkililer. Onlar yapmiyorsada, sitemizin görevlilerinden rica ediyoruz ek bir düzenleme. Bunları dile getirmekte bir sorun yok bence. Destek vermek gerekir. Saygılarımla.
Yetkili Biri Açıklama Yapmıyacakmı Türksportal FM'nin Türkiyedeki Oyun Kuralları Ve Dil Konusunda Yetlili Değilmi Niye Susuyor Yetkililer.Türkiye Kuralı Uygulanırken Türkiye Kupası Ve Süper Kupada Kuralları Niye Eklenmemiş.Ne Zaman Eklenecek Ne Zaman Güncelleme Çıkar Paramızla Rezil Oluyoruz.Bir Daha Orjinal Almayalımmı Birileri Çıkıp Açıklama Yapsın Lütfen
Ben bu oyundan öyle zevk alıyorum. Bir kanat oyuncusuna 71 numarayı verip o numarayla efsaneleşmesini istiyorum mesela.
Ayrıca şu anda gençler dahil 77 oyuncu var kadromda. Rahat 30-40 tanesi maça çıkıyor. Yabancı sınırı olarak eski sistemde oynuyorum. Yani 5+3 şeklinde 8 yabancı ki önceki yabancı kuralını daha çok arıyorum. 6 yabancı 11'de 2 yabancı yedekte toplamda sınırsız yabancı kaydedilebileni.
Forma numarasinin ne önemi var beyler ya hadi oyuncuya istedigi numarayi verince mutlu olsa yada vermeyince sorun cikartsa tamam da denildigi gibi cok kücük bir detay bu.
Türkiye kupasi sorunu da hallolmayacak gibi degil bence gözden kacmistir olur.
Ben tr kupasi sorununa ragmen gayet keyif aliyorum sakatlik da yok öyle aman aman. Oyun gayet keyifli bunun oyun oldugunu bilip oynamakta fayda var.
Orijinal almak istemeyen de almaz ama bunu diyenlerin cogu yine seneye alacak biz betayi oynarken kafayi yersiniz burda beklemekten.
İşte hocam ben bu oyunu küçük detayları için oynuyorum. Küçük detaylardan zevk alıyorum. 28 oyuncu kaydedebilmekten bahsediyor. Ben aktif olarak 30-40 futbolcu ile oynuyorum. Tabii bunların arasında gençler de var ama kadro kayıtta 70-80 oyuncu kayıt ediyorum. Forma numarası 30 dan fazla veriyorum.
Bir de benim için bazı kült numaralar var. Ön libero oyuncum özellikle istediği bir numara yoksa 50'dir. Sol açık 71, stoper 13, 27 veya 3 gibi.
Bir de mesela oyuncunun istediği numara olayı gerçekçiliği artırıyor. Örneğin kariyerinde 76'dan başka forma giymemiş Servet Çetin, oyunda başka bir takıma transfer olunca tutup 20 numara formayı giymesindense, 76 numarayı giyme geleneğini sürdürmesi daha gerçekçidir. Ya da Hürriyet Güçer, Roberto Carlos örnekler çoğaltılabilir.
Bir de, takımımda bir forma emekli edilmişse, niye ben bunun ceremesini bir oyuncu az kayıt ederek ödeyeyim? Ya da 2 numaraya saygımdan dolayı Milli Takım haricinde hiç bir takımda hiç bir oyuncum 2 numaralı formayı giyemez mesela. Bu da benim prensibim.
Bu oyun NFS gibi düz bir oyun değil ki? Tam bir Rol yapma oyunu. Herkes nasıl davranmak istiyorsa öyle davranmalı. Ben güncellemeden önceki savemi oynuyorum. Güncelleme ile yeni kariyer açarsam Türkiye ligi açmayacağım kesin.
Yazık ya göz göre göre saçma sapan oyun oynatıyor ya bu football manager ekibi yazıklar olsun
Katiliyorum. Turkiye Kupasi sorununu onceden bilmiyordum ama gorunce de kahrolmadim. Oyundaki basit golleri cozseler harika olur. Kalecinin ayagina carpip gol oluyor surekli.
Oyunda yaktigimizi oyun cogu zaman algilamiyor, fakat bu senelerdir boyle. Oyuncularin oyun kurmasi goze cok hos geliyor. Ceza alani onundeki oyuncu topu savunma arasindaki oyuncu yerine ceza alani yanindaki oyuncuya hem de guzel paslarla gondererek oyunu aciyor. Savunma saglam durdugunda oyuncularimiz cok zorlama paslar atmiyorlar. Bunlar guzel gelismeler. Orta sayilari azaltilmis. Oyuncular tam pozisyon almadan gercekci olmayan ortalar acmiyorlar.
Yöneticiler sanırım sadece başlık değiştirmişler, yenilik var yok kimse ses etmemiş.