Quote Originally Posted by Barak View Post
İlk defa böyle bir şey duydum genç oyuncunun çıkması kadro kalitesi ile bence hiç bir alakası yok. Büyük takımların alt yapıları genç yıldızlar kaynıyor.

Alt yapıdan oyuncu şu şekillerde iyi çıkar

CA'nın yüksek çıkması personeller ile alakaldır. Alt yapı personellerin ne kadar iyi ve yeterli sayıdaysa, oyuncunun başlangıç değeri o kadar yüksektir.

PA'nın yüksek çıkması ise tesis ile orantılı genç takım tesisleri ne kadar iyiyse yeni çıkan oyuncuların potansiyelde o kadar artıyor.

Bunun yanında kültürel etkiler ve ülkesel etkilerde mevcut
Barak yanlış anlamışsın ,kadro kaliteli olursa kötü oyuncu çıkar demek istemedim . Demek istediğim şu , senin CA sı düşük oyuncularının yanında altyapıdan çıkan vasat oyuncu bile 5 yıldız alabilir demek istiyorum .Örnek verecek olursak bu şeye benziyor iki kulüp düşün biri Antepspor biri Real Madrid aynı gözlemciyi aynı oyuncuya yollasınlar. Gözlemci Antepspor'a 5 yıldızlı oyuncu diye rapor verirken, Real'e ise 3 yıldızlı topçudur diye rapor verir.Kadrosuna kıyasla veriliyor yani o yıldızlar. Senin raporu veren antrenörün de altyapıdan çıkan oyuncuları o yüzden çok yetenekliymiş gibi gösteriyor. Umarım anlaşılmışımdır Velhasıl kadron çok kalitesiz