Quote Originally Posted by lufy33 View Post
Benim için pas oyunun anlamı öncelikle paslaşma oranı nitelikli pas olması gerek tabi, nitelikli pres uygulanması gerekiyor
Quote Originally Posted by hknshr View Post
Bendeki temel mantıkta şu. Top bende kaldığı sürece rakip bana gol atamaz, ben bir şekilde gol bulurum. Arkadaşında dediği gibi preste en az paslaşma kadar önemli.
Bana göre de pas oyununun en kritik yeri pres zaten. Top sende kalacak , he bu arada top sende kalırken bir taraftan da pası verecek oyuncunun önünde alternatifler olacak ve bu pası aktaracak belirli bir zamanı olacak - üst düzey zekada oynayan oyuncularda bu süre çok da önemli değil - Tüm bu mantığı oturttuk, geçiyorum , nihayetinde sizin yapmış olduğunuz bir de pas sayısı var . Örneğin bu seride ben +500 üzeri başarılı pas yapabiliyorum. Rakibe pozisyon vermeden -rakibin defansta pas hatalarını maksimuma çıkartıyorum , ayrıca %60-65 arası topa sahip olma oranını yakalayıp- pas sayısı olarak 600'ü çok nadir , 700'ü neredeyse hiç görmedim . Sizlerin yapmış olduğu pas oyunlarında ortalama sayı nedir bunu merak ediyorum