1 ile 30 arası toplam 95 sonuç

Konu: İST takımları ve küme düşme

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

@perpetua

Türkiye ligi o kadar da düşük yapılmaz. GS BJK FB her zaman avrupanın en büyük 50 takımı arasındadır. Bunların itibarlarıda her zaman yüksektir. Borcu ne olursa olsun.

Ayrıca GS de Sneijder maaş olarak 5,5 milyon alıyor değer 1,6 milyon euro
    Muslera 6,5 milyon Bruma 4,4 milyon sizce bu değerler ne kadar doğru. Musleranın ölüsü 15 milyon brumanın ölüsü 15 eder. Bruma oyunda trasfer oluyor adamın değer 30 milyon oluyor. Sizce ligler arasında bu kadar fark mı var. Adamlar türkiyede 1 ken ingilterede 5 oluyor. Bu kadar mı fark var

Beşiktaş ta oğuzhan 6 milyon ingiltereye transfer oluyor 25 milyon oluyur. Bu kadar fark olurmu sizce.

Fenerbahçe Van persi 7,75 milyon maaş veriyor adamın değeri 650 bin euro, sizce bu ne kadar doğru

Yani türkiye liginde adamların değerleri çok düşük. Kesinlikler piyasa değerleri oyuna yansıtılmıyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by bologna View Post
    @perpetua

Türkiye ligi o kadar da düşük yapılmaz. GS BJK FB her zaman avrupanın en büyük 50 takımı arasındadır. Bunların itibarlarıda her zaman yüksektir. Borcu ne olursa olsun.

Ayrıca GS de Sneijder maaş olarak 5,5 milyon alıyor değer 1,6 milyon euro
    Muslera 6,5 milyon Bruma 4,4 milyon sizce bu değerler ne kadar doğru. Musleranın ölüsü 15 milyon brumanın ölüsü 15 eder. Bruma oyunda trasfer oluyor adamın değer 30 milyon oluyor. Sizce ligler arasında bu kadar fark mı var. Adamlar türkiyede 1 ken ingilterede 5 oluyor. Bu kadar mı fark var

Beşiktaş ta oğuzhan 6 milyon ingiltereye transfer oluyor 25 milyon oluyur. Bu kadar fark olurmu sizce.

Fenerbahçe Van persi 7,75 milyon maaş veriyor adamın değeri 650 bin euro, sizce bu ne kadar doğru

Yani türkiye liginde adamların değerleri çok düşük. Kesinlikler piyasa değerleri oyuna yansıtılmıyor.
    Bahsettigin eger itibarsa, boyle bir itibarimiz yok.
    Oyunda lig itibari UEFA siralamasina gore belirleniyor.
    Lig (ve kupa) itibarlari da kulup itibarlarini belirliyor (kuluplerin son 5 yilda liglerinde ne kadar puan topladigi, ne kupa kazandigi ve avrupa'da ne kadar ileri gittigine gore biz bir formul urettik ve onu kullaniyoruz).
    Zaten oyunun mantigi da kulupler kazandiklari kupalar kadar itibar sahibi olabilir.

Futbolcularin oyunda gorunen degerleri satis degerleri degil. Degerlerin cok da onemi yok cunku kuluplerin futbolcuya gelecek tekliflere karsi isteyecegi rakamlar daha yuksek olacaktir.

Futbolcularin degerlerinin transfer olduktan sonra yukselmesi de cok dogal. Daha zengin bir kulubun elinden futbolcu almak daha pahali olacaktir mutlaka.

Buna ragmen evet futbolcu degerleri biraz dusuk gorunuyor. Bunu cozeriz.

Beyler bence transfer olayı kesinlike FFP kadar yapay zeka ile de alakalı. Oyunun maç motoru son zamanların en iyisi deyip duruyorum eyvallah ama yapay zekası da en kötüsü. Bir sürü saçmalığa denk geldim. Sadece Türk kulüpleri değil Bundesliga'da da efsane saçma transferler var.

Yukarıdaki arkadaşın dediği şey mesela. 33 yaşında 6 golü geçememiş adam Beşiktaş as forveti olmuş. İzahı yok.

Şenol Fidan ve Şenol Çorlu'nun 3 büyük takımla sürekli adlarının geçmesi. Cidden bir ara acaba Şenol Güneş yüzünden falan kaynaklanan bir bug mı var diye düşündüm bu hocaların sürekli istenmesi için.

FFP oyuna yansıdığı için transfer zorlaşmış olabilir ama Galatasaray bende ikinci sezon hiç transfer yapmadı. Ne kadar gerçekçi?

Küme düşme olaylarına hele hiçbir şey diyemeyiz. İzahı yok.

Bu konuda bizim araştırmacıların da yapabileceği bir şey yok. Yapay zeka oyunda çok sıkıntılı olmuş.

Hadi son bir örnek vereyim. Schalke 04'e Carlos Vela'yı aldım. Bir sezon idare etti beni. Sonra Leverkusen'deki Julien Brandt'ın büyük bir takıma gitme durumu oldu. Leverkusen de gözünü Vela'ya dikti. Buraya kadar süper. Sonra Brandt Leverkusen'de kaldı ve adamlar Vela'yı unuttu gibi. Hala süper. Şimdi çıldırdığım kısım geliyor. Vela niye benim kariyerime engel oluyorsun dedi. Ben de sana gelen teklif yok nasıl satayım dedim. Ertesi gün takımın yarısı bana gelip sitem etti. Vela'ya sebep bana hesap soruyorlar. Vela'ya mı ne oldu? En son gittiği Bordeaux'da Ligue 1'de küme düşmemeye oynuyor. Başka teklif gelmedi. O kadar uğraştım sözleşme yenilesin diye. Kabul de etmedi.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bahsettigin eger itibarsa, boyle bir itibarimiz yok.
    Oyunda lig itibari UEFA siralamasina gore belirleniyor.
    Lig (ve kupa) itibarlari da kulup itibarlarini belirliyor (kuluplerin son 5 yilda liglerinde ne kadar puan topladigi, ne kupa kazandigi ve avrupa'da ne kadar ileri gittigine gore biz bir formul urettik ve onu kullaniyoruz).
    Zaten oyunun mantigi da kulupler kazandiklari kupalar kadar itibar sahibi olabilir.

Futbolcularin oyunda gorunen degerleri satis degerleri degil. Degerlerin cok da onemi yok cunku kuluplerin futbolcuya gelecek tekliflere karsi isteyecegi rakamlar daha yuksek olacaktir.

Futbolcularin degerlerinin transfer olduktan sonra yukselmesi de cok dogal. Daha zengin bir kulubun elinden futbolcu almak daha pahali olacaktir mutlaka.

Buna ragmen evet futbolcu degerleri biraz dusuk gorunuyor. Bunu cozeriz.
    @perpetua

oyunda öylü diyorsun ama almanya liginde adamın adı sanı duyulmamış değeri 2,5 milyon van persi 650 bin eoru
    şu an bu adamın değeri bu olamaz. fener satmaya kalksa en az 5 milyona satar.

Şimdi itibar demek istediğim o değil. Bizim 3 büyükler her zaman avrupa çapında ve popülerliği olan takımlar. Bunlar her zaman iyi futbolcu alacak durumdalar. Ama yapay zeka oyunda aptalca adamlara para harcıyor nedense. Adı sanı duyulmamış kişileri transder ediyor.

Şimdi sana bir soru soracağım. Vede açıklamanı bekliyorum.

Lens kiralık olarak fenerde adamın değeri 14,5. Çünkü bu adam ingiltere araştırmacıları tarafından yapılmış. Değerinide onlar vermişler.

Diyelim ki fener bu adamın bonservisiyle aldığını varsayalım ve bunu türkiye araştırmacıları yapacaktı bu adamın değeri
    4 milyon olacaktı. Sence aradaki fark nedir?

Nesil
    2003

@perpetua

oyunda öylü diyorsun ama almanya liginde adamın adı sanı duyulmamış değeri 2,5 milyon van persi 650 bin eoru
    şu an bu adamın değeri bu olamaz. fener satmaya kalksa en az 5 milyona satar.

Şimdi itibar demek istediğim o değil. Bizim 3 büyükler her zaman avrupa çapında ve popülerliği olan takımlar. Bunlar her zaman iyi futbolcu alacak durumdalar. Ama yapay zeka oyunda aptalca adamlara para harcıyor nedense. Adı sanı duyulmamış kişileri transder ediyor.

Şimdi sana bir soru soracağım. Vede açıklamanı bekliyorum.

Lens kiralık olarak fenerde adamın değeri 14,5. Çünkü bu adam ingiltere araştırmacıları tarafından yapılmış. Değerinide onlar vermişler.

Diyelim ki fener bu adamın bonservisiyle aldığını varsayalım ve bunu türkiye araştırmacıları yapacaktı bu adamın değeri
    Futbolcunun degerinin sadece bir parcasi onun taninmisligi.

Futbolcu fiyatlari birer birer futbolculara verilmiyor. Bu futbolcunun yasi, itibari, sozlesme suresi, mevkisi ve oynadigi lige gore oyunun yaptigi otomatik bir hesap. Lig degerlerini biraz dusuk birakmis olabiliriz yazmistim.

Degisiklikler yapsak bile Van Persie'nin degerinin cok daha yuksek hesaplanma ihtimali cok dusuk. Nedeni de 2 sezonluk sozlesmeye sahip, kucuk bir ligde oynayan, 33 yasinda bir forvet olmasi. Onu alacak takim, ancak 1-2 sezon icin satin alacak. Bu da degerini dusuruyor.

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Bu sorumu cevaplarmısın lütfen.

Nesil
    2007
    Yer
    Manisa

Sadece oyuncunun kalitesine değil ligin kalitesine göre de değerler yükselir kardeşim.
    malatyAdana!

Nesil
    2003

Papi44'un yazdigi, benim de yazdigim gibi.

Futbolcularin fiyatlarini birer birer girmiyoruz veritabanina. Oyun kendisi hesapliyor.

Oyun hesaplarken yukarida yazdigim faktorlere gore belirliyor. Lens halen Ingiliz kulubunun futbolcusu oldugu icin degeri yuksek.

Yoksa veritabaninda kalite olarak van Persie, Lens'in ustunde zaten.

Mesaj Yetkileri