Sayfa 10 / 14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 405 sonuç

Konu: 4. Geleneksel Football Manager Araştırması Eleştiri Başlığı

Yasin Öztekin'in 16 Flair'ına kimsenin itirazı yok mu gerçekten

Nesil
    2014
    Yer
    Karabük , İstanbul

Kolbein Sigtorsson zıplama 13 'ün mantığını kimse anlatamaz. Random girilmiş değer büyük ihtimalle. Adam hiç zıplamasa bile boyu 190 olduğu için 14 olmalı zaten. Ki bu adamı euro 2016'da ve euro 2016 elemelerinde seyrettim adamın en önemli özelliği hava hakimiyeti ve iyi sıçrıyordu. Cesaret 13 Zıplama 13 ? Çok absürt olmuş. Bu yüzden de yaratıcı forvet olarak gözüküyor oyunda fakat bence sigtorsson'un asıl rolü çalışkan forvet veya pivot santrafor (hedef oyuncu) olmalı.

Sanırım oyunun eski sürümlerinde de zıplaması 13 kesinlikle büyük yanlış bu. Bir kaç kafa golünü seyredip de görebilirsiniz. Ben Türkiye'ye gelmeden önce de bu adamın takibindeydim büyük ihtimalle Galatasaray'da verimli oynamayacak ama zıplama özelliği kesinlikle yanlış. Hatta ligde şu an zıplayarak Sigtorsson'un zıplamasını geçecek bir stoper yok.

Beta bitmeden kesinlikle değiştirilmeli eğer dosyalar gönderilmediyse. Çünkü çok absürd.

Hızlanması 12 den düşebilir.

Last edited by Kdarkig : 31.Ekim.2016 at 16:53

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Bafici View Post
    Yasin Öztekin'in 16 Flair'ına kimsenin itirazı yok mu gerçekten
    Senin neden itiraz ettigini okusak?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Senin neden itiraz ettigini okusak?
    Bunun istatistiksel bir açıklaması olamaz.Futbolcu maç içinde kendini gösterir.Mesela gözümüzün önünden örnek vereyim.Emre Mor yeteneğini belli ediyor. Flair,maç içinde beklenmedik hareketler yapmak denmiş oyun içinde. Tam karşılığına doğuştan gelen yetenek diyebiliriz yani. Yasin'in bu kadar yetenekli olduğuna inanıyor musunuz? Yasin'in beklenmedik bir hareketine örnek gösterebilir misiniz? Yapabildiği tek hareket Ronaldo Chop.

Nesil
    2003

Bunun istatistiksel bir açıklaması olamaz.Futbolcu maç içinde kendini gösterir.Mesela gözümüzün önünden örnek vereyim.Emre Mor yeteneğini belli ediyor. Flair,maç içinde beklenmedik hareketler yapmak denmiş oyun içinde. Tam karşılığına doğuştan gelen yetenek diyebiliriz yani. Yasin'in bu kadar yetenekli olduğuna inanıyor musunuz? Yasin'in beklenmedik bir hareketine örnek gösterebilir misiniz? Yapabildiği tek hareket Ronaldo Chop.
    Ozellik hareketleri yapma becerisi degil, deneme frekansi.
    Hareketleri yapma konusundaki basarisini teknik ve diger zihinsel ozellikler belirliyor.
    Yani mahalle futbolcusunda bile bu ozellik cok yuksek olabilir.

Flair tam olarak neyi ifade ediyor? Bu özellik kafamda bir türlü oturmadı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by IlGiurista View Post
    Flair tam olarak neyi ifade ediyor? Bu özellik kafamda bir türlü oturmadı.
    Bir futbolcunun, rakibin beklemedigi hareketleri deneme egilimi.
    Dusuk deger alan oyuncular daha basit, daha duz oynayan oyuncular. Yuksek deger alan oyuncular rakibi aldatacak hareketleri daha cok deneyen oyuncular.

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Fenerbahçe'de ki antrenör sayısı neden bu kadar az ya ? sıfırdan değiştirince kadroya yetmiyor bile sayısı 5 şuanda bende sayı...

Ayrıca bu eşleştirme sistemi de düzelmiş

Last edited by Burak Akmanoğlu : 31.Ekim.2016 at 23:23

Nesil
    2006
    Yer
    06

Bruma'nın güç 7 sanki az gibi. 2 sezon önce de yanlış hatırlamıyorsam bu değer böyleydi fakat Bruma ilk geldiği gibi değil artık ikili mücadelelerde bunu net gösteriyor. Bence bu değer 10-11 olabilir

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Veritabanı veya araştırma ile ilgili bir konu değil ama Forum'da FM17 Türkçeleştirme çalıştırmaları ile ilgili bir başlık göremedim. Bu nedenle buradan paylaşayım dedim.

Üçüncü Sosyal Ağ mesajında "Giroud'dan hala umudu olan var mı?" yazıyor. Bu mesaj Giroud'nun hattrick yaptığı ve 9.60 ortalamayla oynadığı popüler bir maç sonrasında atıldı. Acaba çeviride bir sıkıntı mı oldu, yoksa girdide anlam eksikliği mi var? İkisi de değil ve yapımcılar Ömer Üründül gibi yorum yapan karakterler eklediyse, bu durumdan gayet memnun kalabilirim.

Edit: Forum'da böyle bir kısım varmış, altlarda kaldığı için dikkatimi çekmemiş. Oraya iletiyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by aytekin79 View Post
    Bruma'nın güç 7 sanki az gibi. 2 sezon önce de yanlış hatırlamıyorsam bu değer böyleydi fakat Bruma ilk geldiği gibi değil artık ikili mücadelelerde bunu net gösteriyor. Bence bu değer 10-11 olabilir
    Bence guc degil, denge.

Nesil
    2014
    Yer
    Karabük , İstanbul

Bence guc degil, denge.
    Bence arkadaş haklı. Fiziği geldiğindeki gibi değil. Çok fark var. Sezon öncesi salondaydı sürekli.

2013 model
    http://i.hizliresim.com/J3oEAn.jpg

2016 model
    http://i.hizliresim.com/OE1dAA.jpg

Kasım ayında yapılacak yeni yayın ihalesi oyuna yansıtılır mı acaba ?

600M $ gibi rakamlarından bahsediliyor,bu veya bunun gibi rakamları şimdiden girmek mümkün mü?

Nesil
    2006
    Yer
    06

Bence guc degil, denge.
    Sadece denge dersek biraz haksızlık etmiş olmaz mıyız ? İkili mücadelelerde düşmüyor olmasını sadece dengeye bağlamamak lazım

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by aytekin79 View Post
    Sadece denge dersek biraz haksızlık etmiş olmaz mıyız ? İkili mücadelelerde düşmüyor olmasını sadece dengeye bağlamamak lazım
    Denge'nin tanimi ikili mucadelelerde yere daha saglam basmak zaten. Guc deyince rakibi guc ile bozmabilmeyi dusunmek daha dogru.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Adana Demirspor View Post
    Kasım ayında yapılacak yeni yayın ihalesi oyuna yansıtılır mı acaba ?

600M $ gibi rakamlarından bahsediliyor,bu veya bunun gibi rakamları şimdiden girmek mümkün mü?
    Ihale yapilmadan mumkun degil.

Bu yıl ki taktik ekranında , takımın hazırlanabileceği kaç farklı kayıtlı format oluşturulabiliyor?

Nesil
    2014
    Yer
    Karabük , İstanbul

* Kastamonu 1966 takımının logosu değişmeli. Kulubün renkleri kırmızı siyah. Logosu da Kırmızı siyah beyaz. Formaları da

1.Forma siyah kırmızı çubuklu .
    2. Forma Beyaz olmalı.

Şuanki logo ve formaların gerçekteki ile ilgisi yok.

https://www.pazar37.com/tr/Kastamonu...ma-c29c59.html

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Kdarkig View Post
    * Kastamonu 1966 takımının logosu değişmeli. Kulubün renkleri kırmızı siyah. Logosu da Kırmızı siyah beyaz. Formaları da

1.Forma siyah kırmızı çubuklu .
    2. Forma Beyaz olmalı.

Şuanki logo ve formaların gerçekteki ile ilgisi yok.

https://www.pazar37.com/tr/Kastamonu...ma-c29c59.html
    Not ettim. Tesekkurler.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by fcgrkm View Post
    Bu yıl ki taktik ekranında , takımın hazırlanabileceği kaç farklı kayıtlı format oluşturulabiliyor?
    Degisiklik yok. Hala 3 tane.

Nesil
    2005
    Yer
    kaybedenler kumsalı

Quote Originally Posted by 3842 View Post
    Veritabanı veya araştırma ile ilgili bir konu değil ama Forum'da FM17 Türkçeleştirme çalıştırmaları ile ilgili bir başlık göremedim. Bu nedenle buradan paylaşayım dedim.

Üçüncü Sosyal Ağ mesajında "Giroud'dan hala umudu olan var mı?" yazıyor. Bu mesaj Giroud'nun hattrick yaptığı ve 9.60 ortalamayla oynadığı popüler bir maç sonrasında atıldı. Acaba çeviride bir sıkıntı mı oldu, yoksa girdide anlam eksikliği mi var? İkisi de değil ve yapımcılar Ömer Üründül gibi yorum yapan karakterler eklediyse, bu durumdan gayet memnun kalabilirim.

Edit: Forum'da böyle bir kısım varmış, altlarda kaldığı için dikkatimi çekmemiş. Oraya iletiyorum.
    ekran goruntusunu gormusken sorayim su sag taraftaki takip edilecek olan klup ve kisileri gizlemek mumkun mu ?

@perpetua, oyunun tam sürümünde oyuncu profillerinde değişiklik olacak mı?

Bir futbolcunun, rakibin beklemedigi hareketleri deneme egilimi.
    Dusuk deger alan oyuncular daha basit, daha duz oynayan oyuncular. Yuksek deger alan oyuncular rakibi aldatacak hareketleri daha cok deneyen oyuncular.
    Bu açıklamaya göre Messi'nin 20 flair ne kadar doğru? Zira Messi düz koşarak adam geçiyor

Nesil
    2006
    Yer
    06

Bu açıklamaya göre Messi'nin 20 flair ne kadar doğru? Zira Messi düz koşarak adam geçiyor
    Evet düz koşarak adam geçiyor ama bunu beklenmedik zamanlarda yaptığı içindir o 20 değeri

Nesil
    2003

Bu yazdigini biraz daha acabilirmisin? Ben anlayamadim.

Benim anladığım kadarıyla mesela Ronaldinho, Ronaldo, Neymar gibi oyuncular daha çok ayak-bilek hareketleriyle adam eksiltiyor, Messi, Maradona, Emre Mor gibi oyuncular, hız, çabukluk çeviklik gibi özellikleriyle adam eksiltiyor.

Her ikisi içinde flair gerekli diye düşünüyorum. Farklı örneklerde vereyim, mesela Emenike'nin topu 10 metre açıp oyuncuyu ekarte etmesi flair değil, İniesta yada Hazard'ın 3 kişinin arasından çıkması flair. Bilek hareketleriyle yada çabukluk-çeviklikle feyk atarak yapması farketmiyor.
    Burak

Flair için oyuncunun beklenmedik hareketleri deneme sıklığı demişsiniz. Messi'nin Flair değeri 20, ki buna kimsenin itiraz edeceğini zannetmiyorum.Ama sizin yaptığınız özellik tanımına göre 20 alması saçma. Messi'nin yaptığı tek hareket Shoulder Feint diye tabir edilen hareket. Mesela Aboubakar'ın da 16+ olması gerekiyor çünkü ne zaman dikine top sürse Brezilyalı Ronaldo zannediyor kendini.Bu özellik sadece top sürerken mi geçerli yoksa pas atarken,şut çekerken de etkili mi? Eğer öyleyse Oğuzhan'ın beklenmedik ters pasları bununla alakalı değil mi?

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Benim anladığım kadarıyla mesela Ronaldinho, Ronaldo, Neymar gibi oyuncular daha çok ayak-bilek hareketleriyle adam eksiltiyor, Messi, Maradona, Emre Mor gibi oyuncular, hız, çabukluk çeviklik gibi özellikleriyle adam eksiltiyor.

Her ikisi içinde flair gerekli diye düşünüyorum. Farklı örneklerde vereyim, mesela Emenike'nin topu 10 metre açıp oyuncuyu ekarte etmesi flair değil, İniesta yada Hazard'ın 3 kişinin arasından çıkması flair. Bilek hareketleriyle yada çabukluk-çeviklikle feyk atarak yapması farketmiyor.
    Aynen bunu kastediyorum.
    Last edited by Bafici : 02.Kasım.2016 at 01:34 Reason: 2.alıntı

Nesil
    2003

Flair için oyuncunun beklenmedik hareketleri deneme sıklığı demişsiniz. Messi'nin Flair değeri 20, ki buna kimsenin itiraz edeceğini zannetmiyorum.Ama sizin yaptığınız özellik tanımına göre 20 alması saçma. Messi'nin yaptığı tek hareket Shoulder Feint diye tabir edilen hareket. Mesela Aboubakar'ın da 16+ olması gerekiyor çünkü ne zaman dikine top sürse Brezilyalı Ronaldo zannediyor kendini.Bu özellik sadece top sürerken mi geçerli yoksa pas atarken,şut çekerken de etkili mi? Eğer öyleyse Oğuzhan'ın beklenmedik ters pasları bununla alakalı değil mi?
    Oyunun her alaninda gecerli.

Ozelligi soyle dusun.
    1-4: Rakibi sasirtacak hareketleri daha az dener
    5-8: Rakibi saistrtacak hareketleri az dener
    9-12: Rakibi sasirtacak hareketleri bazen dener
    13-16: Rakibi sasirtacak hareketleri cok dener
    17-20: Rakibi sasirtacak hareketleri daha cok dener

Mesela Kerim Frei topu her ayagina aldiginda keni basina birseyler yaratmaya calisir. Bunu iyi yapar, kotu yapar, tek bir hareketle yapar ama surekli dener. Bu nedenle 17 almis.
    Ama Andreas Beck basit oynamaya ozen gosterir. Bu nedenle 6 almis.
    Olcay Sahan bu islere bazen kalkisir ama cogunlukla basit oynar. Bu nedenle 12 almis.

Denizlispor'a 2 dönem transfer yasağı gelmişti dün. Bilginize.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Adana Demirspor View Post
    Denizlispor'a 2 dönem transfer yasağı gelmişti dün. Bilginize.
    Ben de okudum ama oyuna yetismesi icin cok gec artik.

Sayfa 10 / 14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri