Quote Originally Posted by perpetua View Post
Kendim de test ettim. Muslera vatandas olur olmaz yerli olarak kadro listesine yazilabildi.

SI'dan istediklerim:
1. Vatandaslik hakki 5 yilda kazaniliyor ama bunun ardindan prosedur 6 ay ila 1 yilda tamamlandiktan sonra vatandasliga gecis olmasi gerekli.

2. Baska milli takimda oynamis veya baska milli takimi secmis kisilerin vatandaslik almalari icin bir neden yok.

3. Futbolcu ancak milli takima secildikten sonra vatandas olabilecegine gore, ancak 140+ CA sahibi olan ve baska ulke milli takimlarinda oynamamis kisiler vatandaslik basvurusu yapmali. Geri kalani milli takima secilemeyecegine gore (en azindan oyun icin) bu prosedurden gecmelerine gerek yok.
1-Futbolcularda bu prosedür çok hýzlý iþliyor oyundaki hýz normal musleranýn zaten geçirdiði gün sayýsý 5 yýldan fazla o yüzden bir hafta içinde alýyor vatandaþlýðý

2-Ocak 2015 ten önce/beri Türkiye'de oynamýþ/oynamaya devam eden veya Türk milli takýmýný seçme þansý olan ancak seçmemiþ (Türkiye'de hiç oynamamýþ) kiþilerde yerli oyuncu statüsünde oluyorlar örnek: Veli Kavlak, Eren Derdiyok vs.

3- Vatandaþlýk kazanmadan milli takýmlarda oynayamazsýn o yüzden önce vatandaþ olman gerekiyor ancak bir oyuncunun yerli statüsünde sayýlmasý için milli takýma seçilme zorunluluðu yok o teknik direktör(örnekteki isim fatih terim) tercihidir, milli takýmda oynayabilme ihtimali oyuncunun yerli sayýlmasýna yetiyor

sonuç olarak senin yaptýðýn 5 yýl kuralý doðru ancak yapýmcýlar bu konuyu üþenmeden yukarýda anlattýðým þekilde yaparlar mý onu bilmiyorum. ayrýca CA olayýna girilmemeli diye düþünüyorum 4 5 Türk oyuncu dýþýnda zaten o CA ya gelebilen yok