1 ile 30 arasý toplam 152 sonuç

Konu: FM 2017 - Çýkýþ Günü Veri Tabaný Güncellemesi ve Yardýmcý Araþtýrmacý Alýmý

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    2. ve 3. maddelerdeki yorumlarin tamamen yanlis. Yukarida TFF statusunde yazanlari aktardim.

http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...ren-Sezonu.pdf

Ocak 2015 ile alakali bir durum yok. 2015/16 sezonunun ilk transfer donemi, Haziran-Eylul 2015.

Vatandaslik prosedurunun futbolcular icin hizi konusunda emin degilim. Ancak vatandaslik kanununda basvuru yapabilmek icin 5 yili doldurmak gerektigi yaziyor. Tabii Turk milli takiminda oynatilmak istenilen futbolcu icin bu prosedurun hizlandirilacagi varsayimini yapabiliriz.
    Doðru
    2 de sadece tarih hatasý var ben sezon olarak deðilde 2015 in ilk transfer dönemi diye hatýrlýyordum ancak geri kalan kýsmý hatasýz yani tamamen yanlýþ diyerek kesip atamazsýn
    3 için de dediðimi anlamamýþsýn türk vatandaþý olmakla yerli statüsünde olmak farklý þeyler demek istediðimi tam yansýtamamýþým demek istediðim madde þu idi
    g) Yukarýda b, c, d ve e bentlerinde yer alan Türkiye A Milli Futbol Takýmýnda oynamauygunluðuna sahip futbolcularýn, son listelerin TFF’ye ibrazýndan sonra buuygunluðunu kaybetmesi halinde, takip eden ilk transfer ve tescil döneminin baþýndabu kapsamda(yerli statüsünde sayýlma) oynama uygunluðunu kaybeder. Transfer ve Tescil Dönemleri içerisindeTürkiye A Milli Futbol Takýmýnda oynama uygunluðunu kaybeden futbolcular isederhal listedeki Türkiye A Milli Futbol Takýmýnda oynama uygunluðuna sahipfutbolcu statüsünden çýkarýlýrlar.

sana bir eleþtirim olacak onlarca satýr yazýyoruz, gerek ingilizce gerek türkçe, içinde konuyla ilgili bir yanlýþ olduðu anda tüm mesaj çöpe gidiyor hissi uyandýrýyorsun, geride kalan doðrulardan hiç bahsetmiyorsun "evet bak bu doðru ancak bunlar da hatalý" demiyorsun direk hatalarý söyleyip sonraki mesaja geçiyorsun.

belki zamanýn yok uzun uzun yazmaya o an ancak bu davranýþýn sana mesaj atacak insanlarý etkiliyor insanlarýn hata yapmalarý bir konuyu yanlýþ bilmeleri normal ancak soru sormalarý veya doðru olduðuna inandýklarý þeyi söyleme heveslerini kýrmamalýsýn bu üslüp biraz kýrýcý tamamen iyi niyetle bu konuda eleþtiride bulunmak istedim

Nesil
    2003
    Yaþ
    47

Quote Originally Posted by maliergs View Post
    Doðru
    2 de sadece tarih hatasý var ben sezon olarak deðilde 2015 in ilk transfer dönemi diye hatýrlýyordum ancak geri kalan kýsmý hatasýz yani tamamen yanlýþ diyerek kesip atamazsýn
    Ocak 2015 oncesi Turkiye'de oynamis olmak ile ilgili bir kisitlama da yok statude.
    Statunun soyledigi net. Haziran 2015 oncesi baska milli takimi secmis olanlar yerli statusunde, daha sonra secmis olanlar yabanci statusunde.
    Yani Mesut Ozil ve Ilkay Gundogan yerli statusunde.
    Emre Can yabanci statusunde.

3 için de dediðimi anlamamýþsýn türk vatandaþý olmakla yerli statüsünde olmak farklý þeyler demek istediðimi tam yansýtamamýþým demek istediðim madde þu idi
    g) Yukarýda b, c, d ve e bentlerinde yer alan Türkiye A Milli Futbol Takýmýnda oynamauygunluðuna sahip futbolcularýn, son listelerin TFF’ye ibrazýndan sonra buuygunluðunu kaybetmesi halinde, takip eden ilk transfer ve tescil döneminin baþýndabu kapsamda(yerli statüsünde sayýlma) oynama uygunluðunu kaybeder. Transfer ve Tescil Dönemleri içerisindeTürkiye A Milli Futbol Takýmýnda oynama uygunluðunu kaybeden futbolcular isederhal listedeki Türkiye A Milli Futbol Takýmýnda oynama uygunluðuna sahipfutbolcu statüsünden çýkarýlýrlar.
    Dedigini anladim.
    Ilk olarak bir futbol veritabani/oyunu uzerine calisiyoruz.
    Yani her vatandas olma hakki olanin vatandas olacagini varsaymaya gerek yok. Vatandaslik alarak kendisine bir avantaj saglayacak futbolcularin vatandas olmasi gerekli.

Vatandasligin ne gibi avantaji var?
    Bir milli takimda oynama ve ligde yerli statusunde oynama (bazi ulkelerde vergi avantaji da olabilir ama bu Turkiye icin gecerli degil).
    Baska ulke icin milli olmus ve/veya Turkiye milli takim formasini giyemeyecek birisi icin vatandas olmanin bir nedeni yok cunku bir avantaji yok.

Ayni sekilde, 5 yil PTT 1. Lig'de oynamis ve kalitesi yetmedigi icin hic bir zaman Turkiye milli takim formasi giyemeyecek bir yabanci futbolcunun Turk vatandasligi almasina da gerek yok.

140 CA kisitlamasinin nedeni milli takim teknik direktorlerinin kolay kolay benzer kalitede Turk futbolcular varken yabanci bir futbolcuya milli takim formasi giydirmeyecegi gercegi. Yabancilarin cogunlugunun en erken 22-23 yaslarinda Turkiye'ye gelecegi ve vatandasliga basvurma hakkina en erken 27-28 yasinda ulasacagi goz onunde bulundurulursa, bu yastaki 125-130 CA'lik bir futbolcu yerine 120 CA'lik bir Turk genci her zaman tercih edilecektir. Yani milli takim formasi giydirilecek yabanci bir oyuncunun, alternatiflerinden cok daha ileride olmasi gerekli.

sana bir eleþtirim olacak onlarca satýr yazýyoruz, gerek ingilizce gerek türkçe, içinde konuyla ilgili bir yanlýþ olduðu anda tüm mesaj çöpe gidiyor hissi uyandýrýyorsun, geride kalan doðrulardan hiç bahsetmiyorsun "evet bak bu doðru ancak bunlar da hatalý" demiyorsun direk hatalarý söyleyip sonraki mesaja geçiyorsun.

belki zamanýn yok uzun uzun yazmaya o an ancak bu davranýþýn sana mesaj atacak insanlarý etkiliyor insanlarýn hata yapmalarý bir konuyu yanlýþ bilmeleri normal ancak soru sormalarý veya doðru olduðuna inandýklarý þeyi söyleme heveslerini kýrmamalýsýn bu üslüp biraz kýrýcý tamamen iyi niyetle bu konuda eleþtiride bulunmak istedim
    Amacim uzmek veya kirmak degildi.
    Ancak ben halkla iliskiler uzmani veya pazarlamaci degilim.
    Yani her zaman once insanlarin okumak istediklerini okumalarini saglayip, daha sonra yanlislarini siralayacak bir yapida degilim.
    Bu nedenle bir konuda iddiali bir yazi yazmis kisinin once arastirmasini yapmis olmasini bekliyorum.
    Tabii iddiali bir yazi yazmak yerine soru sorarak da bu gecis yapilabilir.
    Beni, size hizmet etmekle yukumlu bir sirket calisani olarak degil (cunku degilim), sizler gibi FM'i seven ve kendi vaktinden ayirarak cevap vermeye calisan birisi olarak gormeniz cok daha dogru olur.
    Last edited by perpetua : 05.Kasým.2016 at 18:31

Mesaj Yetkileri