Originally Posted by
serwan
Mutlaka oyun tarzı ile alakalı. Ben de hiçbir zaman takım değiştirmem mesela. Kovulursam kariyeri bitiririm. Bu yüzden her ligi her takımla süreç içinde domine edebiliyorum. Ancak tr liginde bu çok çabuk ve kolay oluyor. Atıyorum la liga'da gijon ile 3-4 sene içinde şampiyonluk konusunda favori olsanız dahi real ve barca bi şekilde zorluyor sizi. En azından 2.ye çok büyük fark atmak kolay olmuyor. Bizim ligde domine etmeye başlayınca 2. ile çok büyük fark oluyor. Oyun ilk çıktığında öteki başlığa da yazmıştım. Bence bunun yolu üstteki 3-4 takım ile alttakilerin arasını iyice açmaktan geçiyor. Gerçeğe çok uygun olmayabilir ancak oyunda rekabeti sağlamak başka şekilde zor. Bizim ligin gelir paylaşımı eski şampiyonluklara falan endeksli olduğu için editörden sıralama parası ayarlamak mümkün olmuyor hata veriyor. Yoksa ben test amaçlı bi çalışma yapacaktım.
Ayrıca yönetim tercihi ayarlamak da mümkün değil oyunda. Yani iyi teknik adamların gelmesini sağlayacak yönetim ayarı mümkün değil. Bunu seçim aralıklarını 20 yıla çıkarıp başkanlara gerekli tercihleri ayarlayarak çözdüm ben bi nebze. Büyükler hocaları yollayınca hep vasat üstü hocalar getirdiler.
17.3'ü ilk fırsatta deneyeceğim. Onunla ilgili görüşlerimi de yazarım. Ancak oyunun yapay zekası değişmedikçe bazı şeyleri database üzerinde oynayarak çözmek zor. Ancak bi yere kadar.
Benim çözüm önerilerim.
1- Üstteki 3-4 takım ile aşağının arasında maddi makası iyice açmak ve başarılı oldukça bu makasın kapanmasını önleyecek önlemler almak.
2- Başkanların teknik adam ve oyuncu transferinde daha seçici olmalarını sağlayacak gerekli özellikleri ekleyip onların uzun yıllar görevde kalmasını sağlayacak değişiklikler yapmak.
3- Büyük takımların scouting ağlarını genişletmek ve bu takımlarda çalışan scoutların özelliklerini abartarak takımların iyi oyuncu bulma şansını artırmak.
4- Reputation sorununu bi şekilde çözüp takımların iyi oyuncular almasının önünü açmak. Caner mesela sezon sonu kalmak istemiyor Beşiktaş'ta.