Quote Originally Posted by serwan View Post
Ben geçen yıl Fifa'yı çıktığı gün 90 liraya aldım. Öyle 200 falan değil fiyatı. Ve multiplayer'ı var. COD ise her sene makyajlanıp piyasa verilen bi oyun değil. Ciddi emek var. Beğenilir beğenilmez ayrı konu. Ama bi hikayesi senaryosu var, muazzam grafikleri var, multiplayer'ı var. FM neredeyse tamamen metin bazlı bi oyun. Grafik diye koydukları 3d maç motoru 90'lardaki atari grafiklerinden hallice. Multiplayer desen öyle çok kullanılacak bi oyun değil. Fifa'nın son 10 yılda kat ettiği mesafeye bakıyorum bir de FM'ye bakıyorum. Fifa çıkış günü 90 liraya alınabiliyorsa FM'yi şu an bağış toplayan kuruluşlar gibi "gönlünüzden ne koparsa" diye satmaları lazım esasen. Fifa yüzlerce ligin, binlerce kulübün lisansını alıyor, oyun kapağına koyacağı topçuya bile tonla para ödüyor. FM'nin en önemli işi scouting. Onu da gönüllüler yapıyor.

Pekala hocam bakın tekrar söylüyorum fiyat yüksek ben bunu kabul ediyorum zaten. Pekala Fifa'yı yılda kaç saat oynuyorsun? CoD'de multiplayer kaç saat oynuyorsun. Ya da single player kaç kere bitiriyorsun. Bahsini ettiğim oyunlar seri ve neredeyse her yıl çıkan oyunlar. Oyun vardır 40 tl verirsin single player de bitirirsin multide oynarsın oynarsın bir zaman sonra o da sıkacaktır. An itibariyle 826 saat olmuş ki son 1,5 aydır 10 saat belki oynadım. şu an bile günde ortalama 2 saatten fazla oynamışım. Ve bunu yaparken internet bağlantısı,onlive oyuncu derdim falan olmamış hiç. Sadece güncellemeler için gerekli olmuş. Demek istediğim noktayı tekrar belirteyim. Kendi adıma oynadığım süreyi ve aldığım tatmin duygusunu hesaba katarsam bence parası hiç sorun değil.Ha bir rakibi olsa tabi ki fiyatları düşecektir ama o kadar övdüğünüz Fifa da bu işe el attı unutmayalım Fifa Manajer'i. Peki şuan nerede bu oyun. Bir işi iyi yapıyorsan,o işte en tepedeki adamsan fiyatını kendin belirlersin. Messi ya da C.Ronaldo nasıl fiyatını kendi belirliyorsa bu adamlar da bu işte tekel oldukları sürece bize sadece şikayet etmek düşer.Ama bu aldığın zevki düşürmez. Unutmadan Fifa 18 fiyat listesi.Google'a yazıp arartabilirsiniz

[IMG][/IMG]