1 ile 22 arası toplam 22 sonuç

Konu: FM 2018 Ön Siparişte...89.25 TL

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by La BruJiTa View Post
    Pekala hocam bakın tekrar söylüyorum fiyat yüksek ben bunu kabul ediyorum zaten. Pekala Fifa'yı yılda kaç saat oynuyorsun? CoD'de multiplayer kaç saat oynuyorsun. Ya da single player kaç kere bitiriyorsun. Bahsini ettiğim oyunlar seri ve neredeyse her yıl çıkan oyunlar. Oyun vardır 40 tl verirsin single player de bitirirsin multide oynarsın oynarsın bir zaman sonra o da sıkacaktır. An itibariyle 826 saat olmuş ki son 1,5 aydır 10 saat belki oynadım. şu an bile günde ortalama 2 saatten fazla oynamışım. Ve bunu yaparken internet bağlantısı,onlive oyuncu derdim falan olmamış hiç. Sadece güncellemeler için gerekli olmuş. Demek istediğim noktayı tekrar belirteyim. Kendi adıma oynadığım süreyi ve aldığım tatmin duygusunu hesaba katarsam bence parası hiç sorun değil.Ha bir rakibi olsa tabi ki fiyatları düşecektir ama o kadar övdüğünüz Fifa da bu işe el attı unutmayalım Fifa Manajer'i. Peki şuan nerede bu oyun. Bir işi iyi yapıyorsan,o işte en tepedeki adamsan fiyatını kendin belirlersin. Messi ya da C.Ronaldo nasıl fiyatını kendi belirliyorsa bu adamlar da bu işte tekel oldukları sürece bize sadece şikayet etmek düşer.Ama bu aldığın zevki düşürmez. Unutmadan Fifa 18 fiyat listesi.Google'a yazıp arartabilirsiniz

[IMG][/IMG]
    Bakış açınız yanlış bence. Atıyorum 2 tane arabanız var. Birini iş için kullanıyorsunuz. Diğerini de işten fırsat bulduğunuz zamanlarda gezmek için. İş için kullandığınız araç doblo, öteki bmw 5.20.. Şimdi doblo'yu daha çok kullanıyorsunuz diye o daha mı pahalı olmalı bmw'den?
    Ya da işte internet gerekmiyor vs. demişsiniz. Doblo daha az yakıyor diye daha mı pahalı olmalı?
    Olay bu değil işte. Kalite önemli. Kullanılan malzeme önemli. Ar-Ge önemli.
    Bu fiyatın tek nedeni sizin de belirttiğiniz gibi SI'ın bu işte tekel olması. Ben oynamıyor muyum saatlerce? Oynuyorum. 30 yaşındayım, evliyim, çocuğum var yine oynuyorum. Ama oynuyor olmam değerli olduğu anlamına gelmez. Çünkü bunu iş yerinde, evde boş zaman bulduğum an açıp istediğim an kapatabiliyorum. Fifa öyle değil mesela. Daha yoğun dikkat gerekiyor. FM oynarken bi taraftan yanımdakiyle muhabbet edebiliyorum, Fifa oynarken oyuna odaklanmam gerekiyor, online maçın ortasında çıkıp gidemiyorum çocuk ağladığında.
    Ama tüm bunlar Fifa'nın FM'den çok daha kaliteli bi yapım olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Burada paylaştığınız fiyatlar da resmi fiyatlar olsa da piyasada çok daha uygun fiyata alınabiliyor. Ben geçen sene 90'a aldım çıkış gününde. Bu sene de 110-120 civarına satılır piyasada.

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Quote Originally Posted by serwan View Post
    Bakış açınız yanlış bence. Atıyorum 2 tane arabanız var. Birini iş için kullanıyorsunuz. Diğerini de işten fırsat bulduğunuz zamanlarda gezmek için. İş için kullandığınız araç doblo, öteki bmw 5.20.. Şimdi doblo'yu daha çok kullanıyorsunuz diye o daha mı pahalı olmalı bmw'den?
    Ya da işte internet gerekmiyor vs. demişsiniz. Doblo daha az yakıyor diye daha mı pahalı olmalı?
    konuyu tam anlamadığınızı düşünüyorum lakin açıklamadan önce yukarıda verdiğiniz örnek ile başlayalım.Doblo ile yapabildiğiniz işi bmw ile yapamayacağınız belli.Aynı şekilde BMW ile yaşadığınız konfor ve sürüş zevkini Doblo ile yaşayamazsınız. İkiside farklı kulvarlarda seyreden farklı amaçlar için üretilmiş materyallerdir.

Olay bu değil işte. Kalite önemli. Kullanılan malzeme önemli. Ar-Ge önemli.
    ne kadar da doğru bir tespit. Kaliteli malzeme kaliteli para. Ferrari aldığınız para ile BMW aldığınız para bir değildir. Kalite = Yüksek Ücret

Bu fiyatın tek nedeni sizin de belirttiğiniz gibi SI'ın bu işte tekel olması. Ben oynamıyor muyum saatlerce? Oynuyorum. 30 yaşındayım, evliyim, çocuğum var yine oynuyorum. Ama oynuyor olmam değerli olduğu anlamına gelmez. Çünkü bunu iş yerinde, evde boş zaman bulduğum an açıp istediğim an kapatabiliyorum. Fifa öyle değil mesela. Daha yoğun dikkat gerekiyor. FM oynarken bi taraftan yanımdakiyle muhabbet edebiliyorum, Fifa oynarken oyuna odaklanmam gerekiyor, online maçın ortasında çıkıp gidemiyorum çocuk ağladığında.
    Ama tüm bunlar Fifa'nın FM'den çok daha kaliteli bi yapım olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Yaklasım çok yanlış. Fifa ile FM arasında ki fark çöller ve kutuplar kadar Öncelikle oynanış ve amaç farklı. Call of Duty ile Age of Empires karşılaştırmak ne kadar abes ise bun yaklaşımda böyle. Benzer format,oynanış ve içerik bulunduran yapımlar arasında Fifa en önde gider tabi ki. Ama strateji hastası bir adama atıyorum Starcraft oyun mu ya Fifa varken dersen kesin kavga çıkar. Fifa yı karşılaştıracağın oyun Pes serisidir ki zaten Fifa'nın kalitesini tartışmıyoruz burada.
    ,
    Burada paylaştığınız fiyatlar da resmi fiyatlar olsa da piyasada çok daha uygun fiyata alınabiliyor. Ben geçen sene 90'a aldım çıkış gününde. Bu sene de 110-120 civarına satılır piyasada.
    klasmanında en iyi olduğunu düşündüğüm Fifa'nın resmi satış fiyatı ortada iken piyasada daha ucuzunu aramak zorundasın çünkü 200 küsurlu fiyatlarda. FM de kendi klasmanının rakipsiz tek oyunu. Karşılaştırma yapabileceğimiz bir oyun bile yok karşısında fiyat pahalı diyorsunuz. Ben aylık olarak böldüm ve dedim ki ben ayda 7.5 TL veririm bu oyuna çünkü bunun yerine oynayabileceğim başka bir oyun yok. Fifa oynamak isteyen arkadaş ta 238/12=19.83 TL aylık ödeyerek oynayabilir. Bu tercih meselesidir size bu oyunları zorla satan yok arkadaşlar.

Ayrıca belirtmeden geçemeceğim. SI sadece tek bir oyun yapan bir grup. Uzmanlaştığı tek bir şey var ve sadece bunu yapıyor.12 yıldır da çizgi hiç bozulmadı.Tabii ki memnun kalmadığımız seriler oldu ama şimdi Fifa 13 mü Pes 13 mü desem burda kavga çıkar. Peki Fifa'yı yapan kim EA Sports. Mirror Edge'ten Titanfall'a,Battlefield 1'den Star War's Battlefront'a onlarca farklı türdeki oyunu gerek yapımcı gerek dağıtımcı olarak kullanan devasa bir firma. peki bu devasa firmanın taban fiyatı 238 tl olan seri oyunu her yıl yeniden karşımıza çıkan Fifa'sı ''ucuzu'' bulunuyor diyerek gözardı edilebilirken yarı fiyatındaki bir oyunu ''Fifa daha kaliteli'' diyerek tu kaka demek doğrumudur.

Tekrar tekrar açıklamak zorundayım ki FM ''bence'' fiyat olarak makul bir seviyede. Her yıl makyajlanıp önümüze sürüyorlar diyorsunuz da Fifa'nın animasyonlar harici yeniliği ne kadar. EA Sport's taki bir tane adam demiyor mu ''yahu tutalım 5 adam. Fm'deki tüm verileri kodlasınlar,makyajlayıp satalım''. düşündüklerine eminim ki zaten Fifa Manajer ile denediler bunu. Ama bu oyundaki algoritmayı oturtmak herkesin harcı değil. ''Sonu olmayan'' bir oyundan bahsediyoruz beyler. Binlerce farklı takım onlarca farklı ligle sadece bir oyunla bile belki 10 yıl boyunca devam edebilirsiniz çünkü seçenekleriniz,takım,lig ve oyuncu sayısı buna müsait.

Çok konuştum belki boş konuştum ama tamamen şahsi fikirlerimdir bunlar.Saygılar....

Mesaj Yetkileri