@perpetua

Detaylı ve açıklayıcı şekilde anlattığınız için teşekkür ederim. Gayet aydınlatıcı oldu yazdıklarınız fakat sadece şu noktada diyeceğim birkaç şey var. Zannedersem tam net olarak açıklayamadım.

Bu yazdiklarinin maliyeti var (zaman da bir maliyet). Peki getirisi ne?

Bazi siteler bunu yaparak sitelerinin ziyaretci sayisini arttirmayi ve reklam alarak maliyetlerini kapatmayi veya para kazanmayi dusunebilir.
Bazi sitelerin sahipleri ise kendilerini tanitim asamasindadir ve bunu bir is bulmak icin kendi reklamlarini yapmak amaciyla yapiyor olabilir.

Bu sitenin artik boyle bir hedefi yok. Belki ilk baslarda buna benzer amaclarla acildi ancak bu hedefe yillar once ulasildi.

Benim veya Burak'in oturup transfer olan oyuncularin resimlerini twitter'da yayinlamak icin harcayacak vaktim yok cunku bunun bana bir getirisi yok ve arastirma zaten yeterince zamanimizi aliyor. Ayni sekilde Mustafa veya Aydin'in da yok cunku onlar da ceviri ile ugrasiyor.

Yanlis anlama ama bunu yapacak birisini bulun demek yerine, ben bunu yapmaya talibim diyenler gerekli. Yani elini tasin altina koyanlar.
Demek istediğim aslında sizlerin bu konuda bir şeyler yapmanız değil. Bu konuyu hevesli bir şekilde yapan ve yüksek takipçi sayılarına sahip bir çok aktif fan hesapları var. Bu kişilerle iletişime geçip aynı çatı altında toplanıp farklı işler yapılabilir.

Onlar "TR Resmi Sitesi" tanımından yararlanarak daha fazla kişiye ulaşacaklar, sizlerde sadece araştırma işine devam ederek daha fazla geri dönüşe ulaşacaksınız. İki taraf içinde pozitif bir durum ve masrafsız olduğunu düşünüyorum. Sadece belirli bir süre belirlenecek, fan sayfalarıyla bu durum için iletişime geçilecek, en çok güven veren veya en pozitif yaklaşan ekiple bir ortaklık sağlanacak. Aktif bir Facebook grubu, İnstagram hesabı veya Twitter hesabı gibi sosyal medya üzerindeki fan sayfalarını yönetecekler, hatta araştırma başlıklarının dışında forumda da aktif rolleri olabilecek ve bunu Resmi Araştırma Ekibinin Sayfaları olarak yapacaklar. O örneğide o yüzden vermiştim. Mesela yeni gelen bir transferin profilini paylaşanlar zaten var. O profili paylaşıp, o profilin değerlendirilmesi için linkle "Türkiye Resmi Araştırma Ekibi"nin forumuna yönlendirebilecek. İşleri farklı, alanları farklı, kayıpları olmayan ve aynı çatı altında tek bir isimle birbirine yarar sağlayan iki farklı ekip olacak.

Sizde yanlış anlamayın ama bence bu önerilerde bulunarak ve bir üye olarak yeterince taşın altına elimizi koymuş oluyoruz. Bu konu bir marka ve ürün gibi değerlendirilirse hiç bir zaman, "Biz bu kadar reklam yapabiliyoruz sizlerde ürünü tavsiye ederek veya alarak reklamımızı yapın bizim elimizden daha fazlası gelmez." gibi bir yaklaşımla olumlu sonuca varılamaz. Eğer taşın altına elini koyacak insanlar aranıyorsa önce buraların veya açılacak yeni bir platformun hevesli insanlarla dolması lazım. Özellikle sizin gibi epey tecrübeli ve yıllardır bildiğim bir kişiye düşünüp taşındığımda en mantıklı öneri bu gibi geldi.