Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
Herkes için doğru olanlar ile kendi düşüncelerimi tek bir postta toplamış olmam hepsini subjektif yapmaz. Varsa yazdığım maddelerden birine itirazın net olarak yazarsın. Bu şekilde bir eleştiri ile oyunun geliştirilmesine katkı sağlayamazsın, eğer katkı için buradaysan tabi.

19 senedir FM oynuyorum ben bu kadar bariz eksiklikler/hatalar ilk defa görüyorum. Dolayısıyla bir şeyler yanlış gidiyor demek ki.
Yazdığım mesajı farklı algılayıp, kullandığın üsluba paralel devam etmişsin. Senin yaptığın gibi subjektif değerlendirme içeren, emeğe saygıdan uzak mesajlara yanıt vermek için bu siteye 12 sene önce üye oldum.

Yazmış olduğun yorumlara gerekli cevaplar daha önce verildi. Yeniden okumak istersen:

• Denys Boyko'nun transferi oyuna yansıtılmamış.

Boyko transferi bizim veri tabanini yollamamizdan sonra gerceklesti, raporlamamiza ragmen SI tarafindan transferi yapilmamis. Maalesef benzer durumda bir cok futbolcu var.

• 4-2-3-1 DM Wide formasyonuna uyması için Tolgay hatta Oğuzhan gibi 8 numara adamlar Defensive Midfielder olmuş. Ayrıca BJK'nin 2 DM'li bir formasyonla oynadığını da düşünmüyorum.

Bu dizilis Oguzhan veya Tolgay'in oyunu yonetmek icin daha fazla alan bulmasi, ozellikle Talisca'ya cok yakin oynayip rakip savunmanin markajina cok fazla girerek pas tercihlerinin azalmasi ve Besiktas'i surekli uzaktan sutlarla gol aramasini engellemek icin tercih edildi. Oguzhan/Tolgay'in one kirilarak oynamasini saglamak icin Senol Gunes'e Regista rolunu tercih ettirdik. Boylece Oguzhan/Tolgay hucumda tipki 8 numara gibi top suruyor, oyun kuruyor hucuma destek veriyor ve hatta ceza sahasinin icine giriyor ama bunu daha geriden baslayarak yapiyor. MC'li dizilisi kullandiginda Tolgay veya Oguzhan'a verilen gorev Advanced Playmaker ve bu nedenle pozisyon aldiklari yer Talisca'nin hemen yani. Yani topu, sirtlari rakip kaleye donuk sekilde almak zorunda kaliyorlar.
Oyun, 433 veya 4141 dizilisindeki 2 MC'nin oyunu ile 4231'deki 2 MC'nin saha icindeki oyunu arasindaki gerekli farkliligi yaratmadigi surece 2 MC'li 4231 dizilisinin mac motoruna yansimasi gercekcilikten uzak kalacak ve bu dizilisin basarisi, rakip takimlarin bu dizilisin sahaya yanlis yansimasina gerekli cevabi ne kadar dogru verdigine bagli kalacak.

• Beşiktaş'ın stadının adı İnönü Spor Kompleksi yerine Vodafone ismi kullanılamadığına göre uefa resmi sitesindeki gibi "Besiktas Park" olmalı.

Stadyumun ismi kanunen Besiktas Inonu Spor Kompleksi Vodafone Arena (sonra Park). UEFA sitesi bunu kisaltarak yazabilir fakat biz boyle yapmayi tercih etmiyoruz. Ayrica editor ile kendi istedigin sekile cevirmen mumkun.

• Medel'in passingi 10 bence çok az.

Geri kalani ise oyuncu degerlendirme konusunda gorus farkliliklari. Bu yorumlarini arastirma bolumunde yazdigin surece her etap degerlendiriyoruz.

• Vida, Hırvat milli takımında da D.Kiev'de de sol stoper oynuyordu. Sağ stoper tercihi kaldırılmalı.

Geri kalani ise oyuncu degerlendirme konusunda gorus farkliliklari. Bu yorumlarini arastirma bolumunde yazdigin surece her etap degerlendiriyoruz.

• Gökhan Töre bence çift ayaklı değil. En fazla "Left" olmalı hatta "avoids using weaker foot" eklenebilir.

*Oyunu 21 yıldır oynayan biri olarak, hemen hemen her sene benzer şeyler olduğunu da gördüm, bilgine.