Quote Originally Posted by kkkmmm View Post
Öncelikle senelerdir açılan bu başlık için teşekkür etmek istiyorum çok faydalı oluyor. Ben de yıllardır maçlarını stadta izlediğim ve oyunda da çalıştırdığım Konyaspor hakkında fikirlerimi yazmak istedim dikkate alırsanız sevinirim.
Milosevic: Takımın en dayanıklı ve çalışkan 2 oyuncusundan biri, bana göre fiziksel değerleri az olmuş güç ve hız artırılabilirdi çalışkanlık da aynı şekilde, asıl mevkisi de AMC olmalı.
Moke: Pası 14 tekniği 12 çok fazla özellikler Moke için, konsantrasyonu da düşürülmeli.
Skubic: Skubic'in en önemli özelliği savunma arkasına yaptığı koşular 2-3 senedir böyle gol ve asistler yapıyor ama topsuz alan özelliği "10"kesinlikle artırılmalı,yine takım oyunu ve tekniği de +1 +2 olmalıydı bence.
Ömer Ali : Teknik değerleri çok az, tenkik bir oyuncu sayılmaz ama 11-12 olabilir en azından bu değerler. Yine ligin topsuz alan özelliği en iyi kanat oyuncularından olmasına rağmen topsuz alan değeri "10", vücut zindeliği de 9 oysa hiç uzun süreli sakatlık yaşadığını hatırlamıyorum.
Ali Turan: Hız ve çeviklik özellikleri düşürülmeli artık yaşı 35 oldu.
Vedat Bora: 2 senedir hocaları onu sağ kanat oynatıyor en önemli özelliği de hızı ve istekli olması. Hızı ve pozisyonu oyuna yansıtılmamış.
Fallou Diagne : Hızı(17)abartı olmuş oyunda en göze batan özelliği hava üstünlüğü ama kafa vuruşu 12.
Filipovic: Oyunda sakatlığı 8-9 ay gözüküyor oysa 1 haftadır takımla antreman yapıyor yani oyunda Temmuzdan başladığımızı düşünürsek 5-6 ay olmalı sakatlık süresi.
Hurtado: Ligin en yetenekli oyuncularında biri olduğunu düşünüyorum çok göze batıyor topu alışı verişi. Özel yetenek(13) ve pas(14) özelliği daha yüksek olmalı bence.Asıl mevkisi AMC olmalı.
Jonsson: Bence en çok hata yapılan oyuncu Konya'da. Çalışkanlığı ve dayanıklılığı en az 16-17 olmalı.Oyun tercihlerinde sık sık öldürücü ve uzun toplar dener yazıyor ama topla ilişkisi zayıf bir oyuncu tamamen bir takım oyuncusu maç boyu soluksuz koşuyor. Pas(13) fazla düşürülmeli. Top kapma markaj konsantrasyon(10) kesinlikle artırılması gereken özellikleri.
Oyuncu profillerimde gözüme çarpan şeyler bunlar özellikle Milosevic,Jonsson ve Skubic hakkında yazdıklarım dikkate alınırsa sevinirim, teşekkürler şimdiden.
Yeni transfer olan oyuncularda dokunuş yapmıyoruz. Bu bir ritüel artık. Senin dediğin değişiklikleri yapmam için öncelikle oyuncuların CA değerlerini arttırmam gerekli. Bunu yaptığım anda da zaten zaman zaman ligi yüksek derecede tamamlayan takım artık ilk 3'ün banko gediklisi haline gelecektir. Sonra da inanılmaz eleştiriler alacağımdan çok eminim. Takımı gerçeğe en uygun şekilde oyuna yansıtmaya çalışıyorum. Diğer kulüplerdeki oyuncularla (mantıklı olanlarla) kıyaslayarak CA değeri vermeye çalışıyorum.

Milosevic: Hızlı bir oyuncu değil, ayaklarına hakim bir oyuncu. Hız değil ama dayanıklılık anlamında değişiklik yapılacak.
Moke: Bu adamın özellikleri geldiğinden beri kademe kademe düşürüldü. Romanyalıların şişirmesi. Haliyle devre arası düşüşe devam edecek.
Skubic: Tekniği arttırılamaz yani arttırmayı düşünmüyorum. Dediğin değişiklikleri yapmam demek 5 CA'lık bir artış demek. Diğer özellikleri devre arasında değerlendireceğim.
Ömer Ali: Ömer Ali dengesiz bir arkadaşımız. Bir sene batırırken diğer sene göze çarpan performans sergiliyor. Ve onunla alakalı sürekli değişiklikler yapmaktan açıkcası sıkıldım. Devre arası geldiğinde durumuna bakar ve değişiklikleri yansıtırız.
Ali Turan: Yaşından dolayı oyun başlar başlamz zaten onun özellikleri düşüşe geçecek. Ben direk daha da düşürürsem oyunda ilerledikten sonra nasıl bir profil oluşur pek emin değilim.
Vedat Bora: Kapalı kutu bir oyuncu. Hocaları güveniyor olabilir ama onun ne verdiği önemli. Bana göre halen daha ondan istenileni verebilmiş değil.
Jonsson: Profiline en fazla özen göstereceğim oyuncu Jonsson. Bu sene şaşırtıcı derecede takımın en iyisi. Normalde bu kadar sivrilen bir oyuncu değildi.
Filipovic: Sakatlığı geçen seneye göre ayarlandı. Uzun görünmesi sıkıntı. Düzelttirmeye çalışacağım.

Diagne ve Hurtado'ya dediğim gibi dokunuş yapılmadı. (Almanya ve Portekiz'den gelen profiller) Bu demek değil ki devre arası da yapılmayacak. O zamana kadar gözlemlemeye devam.

Merak etme arkadaşım bende Konyasporluyum, senesini artık hatırlamadığım yıllardan beri takımı gerek stad, gerek tv, gerekse sanal ortamdan takip ediyorum ve oyunda da kariyer yapıyorum. Eğer o kadar irdelemeye gözüne bu kadar şey çarptıysa bana göre gayet başarılı bir analiz yapmışım diye düşünüyorum. Bana da mantıklı gelen senin önerilerini kendi gözlemlerimle kıyaslar ve oyuna yansıtırım ama devre arasına kadar profillerde oynama yapma imkanım şu an için zor. İlgin ve desteğin için teşekkürler.