Burada bence suçlu tek başına belediye,otobüs şöförü değil.Bizde suçluyuz.Bir deyim vardır "Kafasına vur ekmeğini al".Bu deyim bizim toplum yapımızla örtüşen bir deyimdir.Yıllarca bize yapılan haksızlıklara hiçbir şekilde sesimizi çıkarmadık.Sesini çıkaran olmadımı oldu.Peki bunlara ne oldu.Ya millet kaideye almadı yada "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali" kovuldu gitti.Biz yeterince tepkimizi koyamıyoruz.Fransada öğrenciler 26 yaşından küçüklerin gerekçesiz olarak işten çıkarılmasına olanak tanıyan yasayı yok etmek için tam 1 ay için savaştılar.En sonunda dediklerini yaptırdılar.Bu öğrenciler ne için savaştı.Adil bir düzen için.Ama bu yapı maalesef bizim toplumumuza yerleşemedi bir türlü.Herkes "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşayın" diyor başka bir şey demiyor.
Peki bize insan gibi davranmalarını nasıl sağlayabiliriz.Bunun kolay bir cevabı var.Tepki vermek.Şimdi bazılarınız "Hadi be ordan ben tepki versem ne olacak sanki otobus iş mi yapmayacak" laflarını duyar gibi oluyorum.Belki bir kişiyle olmaz bu işler ama kitleler yapılan haksızlıklara DUR derse o zaman bize karşı insan gibi davranmalaını sağlayabiliriz