Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 74 sonuç

Konu: İlhan'ın Yeri (Yeni makale 9 Mayıs 2007'de eklenmiştir. Yorumlarınız bekleniyor...)

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Default İlhan'ın Yeri (Yeni makale 9 Mayıs 2007'de eklenmiştir. Yorumlarınız bekleniyor...)

Evet arkadaşlar. Ben sitemizin yöneticilerinden İlhan. Hepimiz forumda bir şeyleri tartışıp paylaşıyoruz. Ben etrafımdaki olaylara bakıp yorum yapabilen bir insanım. Ne solcuyum, ne sağcı. Tabulardan nefret ederim. Herkesin bir görüşü vardır. Beni asla sen şöylesin veya sen böylesin diye eleştirmeyin.

Sizinle yazılarımı paylaşacağım. Kimseden fikir almadım bunları yazarken. Kimseye sormadım.

Siz de benimle yorumlarızı paylaşacaksınız.

Sakın yorumlarınız geçiştirici yorumlar olmasın. Siyasi içeriği yüksek olmasın. Burada amaç, yorum yeteneğimizi geliştirmek.

Saçma ve kırıcı yorumlar silinecektir. İlk yazım birazdan geliyor.

Arkadaşlar, yeni yazı linki aşağıda:

http://forum.turksportal.net/vb/show...133#post635133

Burdan devam ederek yorumlarınızı yazınız...
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Default Ben ve Yaşlı Teyzeler

Ben ve Yaşlı Teyzeler

Bakıyorum etrafıma. İnsanlar… İnsanlar… Her yer insan kaynıyor. Herkes kendi derdinde. Alışveriş yapanlar. İnsanlar… Onlar da etraflarına bakıyorlardır kesin.

Düşünüyorum… Acaba düşünen var mı benim ülkemde… Herkesin suratı asık… Mutsuzlar insanlar. Yürürken bakıyorum yüzlere. Herkesin suratında genel bir asıklık. Halinden kimse memnun değil. İtiraz edemiyor benim insanım. Yüce devletim ya onu aç ve susuz bırakırsa… Parasızlık, yoksulluk, açlık kol gezerken insanlar niye gülsün ki. Ağlar tabi herkes. Bu genel surat asıklığı ile ilgili bir şey anlatmak istiyorum sizlere.

Ankara’dan Bursa’ya bayram tatili için geliyorum. Şehrin içi artık kazılmaktan, deşilmekten, ancak bir türlü bulunamayan çözümlerden dolayı berbat halde. Eskisi gibi değil benim Bursam. Bakıyorum. Her yer yeraltı treni için kazılmış. Belediye biraz daha emecek kanımızı. Belediye otobüsü ile 10 dakikalık yol için 2 ytl para veriyorsunuz. Binmedim otobüse hiç bu gidişimde. Ancak o son gün. Ankara’ya döneceğim gün. Şehir içi servisleri halkın canını ve kanını biraz daha emmek için kaldırmış olan belediyemiz, terminal otobüsü diye 80 model bir şeyi gezdiriyor. Bizim oradan terminal normal otomobille 10 dakika falan sürerken terminal otobüsü ile tam 1 saat 15 dakika. Otobüsün kapasitesi 40 kişi. Ancak otobüse 130 kişi doluşmuş durumda. Ne oluyor belli değil. Kadının biri diğer bir kadına çarpıyor. Pardon demeyip önüne baksana diyor. Ve söz dalaşına giriyorlar. Tam bir sinir harbi. İçimden koltuğunda rahatça oturan ve ismini bilmediğim belediye başkanına neler diyorum? Biz sana ne yaptık? Bir ben mi diyorum bunu? Otobüste tam 130 kişi var. Benim yanımda başka bir grup daha var. Onlar yaşlı teyzelerim benim. Hayattan bir beklentisi kalmayan, çoğunluğu çocuklarını evlendirip muratlarına erişen, artık ölümü bekleyen teyzeler. Teyzelerden biri artık içi dolduğundan insan alamayan otobüsün içinde bağırır:

“Yeter artık biz de insanız!!!”

Sessiz çığlığım bu benim… Biz insanız. Bunu bilin artık. Bizi emmeyin. Emmeyin. İnsanlar… Sizler, hayattan bir beklentiniz olduğu için sindiriyorsunuz, ama benim gibilerin artık sabredecek gücü kalmadı. Benim de hayattan beklentim var. Ama konuşmazsam, yazmazsam, iletişim olmazsa, ülkem bir yere gelemez ki…

Şu anlık sadece teyzeler ve ben varız… Ama ilerde düşünen insanlar, tabuları olmayan insanlar, artık sorunları söylesinler. Ben ve yaşlı teyzelerim varız şimdilik.

Ben artık yüzü gülen bir toplum istiyorum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

abi güzel bi yazı olmuş klasik otobüs sorunumuzu ve otobüsteki beni anlatıyor...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by nekop View Post
    abi güzel bi yazı olmuş klasik otobüs sorunumuzu ve otobüsteki beni anlatıyor...
    Bu konudaki fikrin nedir peki? Yani sen ne düşünüyorsun?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bencede güzel bir yazı fikrimi söyleyim hemen nerde o eski günler diyor yaşlılarımız herkesin saygılı olduğu herkesin yolda birbirini görüp hiç tanışmadığı kişilere selam veriyor şimdi bi adama baksa yan göz adamı öldürüyorlar o kadar değişti belediyeler işini yapmıyor aynısı istanbul da da öyle 100 kişi falan artık gençler bile yaşlılara yer vermiyor belediyeler uyuyor hanginiz görmüşsünüzdür avrupada bi otobüse yüzlerce kişinin akın ettiğini hanginiz görmüşsünüzdür avrupada kazı çalışmalarını asfalt yenilemeyi ve trafiği felç etmeyi herkes işini yapmıyor değişik bir çağda yaşıyoruz bende anlamıyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

abi yazdığın yazıda tamamen haklısın ama bu bi bakış açısı örneğin benim babam kahveci 7gün çalışıyor tatili yok sabah giriyor kahveye gece 11-12 de eve geliyor bu insandan gülmesini bekleyemeyiz.Tabiki babam bi örnekti babam gibi olan milyonlarca kişi var türkiyede

herkesin bi amacı var.bu amaç için uğraşıyolar ve bu amaçlar için zorluklara göğüs geriyorlar ama gülemiyorlar...çünkü hak ettiklerini alamadıklarını düşünüyorlar doğru mudur derseniz doğrudur.artık herkes geçim derdinde ve toplum olarak gülmeyi unutmuş durumdayız.ve yozlaşmaya başlıyoruz kültürümüze yabancılarşıyoruz engel olmak istiyoruz ama olamıyoruz.belediyelerde artık uyuyor bizim burda bi kanalizasyon taştı geçenlerde tam 1 ay biz o kokuda yaşadık çağırıyoruz belediyeyi günde 2 kez telefon ediyoruz ama gelen giden yok ayrıca bizim mahalledeki yollara 6-7 yıldır asfalt dökülmedi ama her yıl 1-2 kez kırıldı ve gittikçe bozuldu yollarımız.sadece yol değil hayat şartlarımızda gittikçe bozuluyor ve suç oranı artıyor ama belediyelerimiz uyuyor...
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

Yazı dilbilgisi yönünden güzel.Ama eleştiri yönüm fazla akıcı olmamış.Yani yazı biraz uzun olsaydı yarıda bırakacaktım okumayı.Biraz daha akıcı bir dil kullanırsan çok iyi olur

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by sherryy View Post
    Yazı dilbilgisi yönünden güzel.Ama eleştiri yönüm fazla akıcı olmamış.Yani yazı biraz uzun olsaydı yarıda bırakacaktım okumayı.Biraz daha akıcı bir dil kullanırsan çok iyi olur
    Yazıyı akıcı olması için yazmadım zaten. Edebiyatçı değil makina mühendisiyim.

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

Evet edebiyatçı olmaya bilirsin ama uzun yazı yazarsan içinde akıcılık olmazsa okunmaz.Benim belirtmek istediğim buydu

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Evet edebiyatçı olmaya bilirsin ama uzun yazı yazarsan içinde akıcılık olmazsa okunmaz.Benim belirtmek istediğim buydu
    Fikriniz nedir bu konuda?

Ne düşünüyorsunuz?

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

Burada bence suçlu tek başına belediye,otobüs şöförü değil.Bizde suçluyuz.Bir deyim vardır "Kafasına vur ekmeğini al".Bu deyim bizim toplum yapımızla örtüşen bir deyimdir.Yıllarca bize yapılan haksızlıklara hiçbir şekilde sesimizi çıkarmadık.Sesini çıkaran olmadımı oldu.Peki bunlara ne oldu.Ya millet kaideye almadı yada "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali" kovuldu gitti.Biz yeterince tepkimizi koyamıyoruz.Fransada öğrenciler 26 yaşından küçüklerin gerekçesiz olarak işten çıkarılmasına olanak tanıyan yasayı yok etmek için tam 1 ay için savaştılar.En sonunda dediklerini yaptırdılar.Bu öğrenciler ne için savaştı.Adil bir düzen için.Ama bu yapı maalesef bizim toplumumuza yerleşemedi bir türlü.Herkes "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşayın" diyor başka bir şey demiyor.
    Peki bize insan gibi davranmalarını nasıl sağlayabiliriz.Bunun kolay bir cevabı var.Tepki vermek.Şimdi bazılarınız "Hadi be ordan ben tepki versem ne olacak sanki otobus iş mi yapmayacak" laflarını duyar gibi oluyorum.Belki bir kişiyle olmaz bu işler ama kitleler yapılan haksızlıklara DUR derse o zaman bize karşı insan gibi davranmalaını sağlayabiliriz

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Burada bence suçlu tek başına belediye,otobüs şöförü değil.Bizde suçluyuz.Bir deyim vardır "Kafasına vur ekmeğini al".Bu deyim bizim toplum yapımızla örtüşen bir deyimdir.Yıllarca bize yapılan haksızlıklara hiçbir şekilde sesimizi çıkarmadık.Sesini çıkaran olmadımı oldu.Peki bunlara ne oldu.Ya millet kaideye almadı yada "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali" kovuldu gitti.Biz yeterince tepkimizi koyamıyoruz.Fransada öğrenciler 26 yaşından küçüklerin gerekçesiz olarak işten çıkarılmasına olanak tanıyan yasayı yok etmek için tam 1 ay için savaştılar.En sonunda dediklerini yaptırdılar.Bu öğrenciler ne için savaştı.Adil bir düzen için.Ama bu yapı maalesef bizim toplumumuza yerleşemedi bir türlü.Herkes "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşayın" diyor başka bir şey demiyor.
    Peki bize insan gibi davranmalarını nasıl sağlayabiliriz.Bunun kolay bir cevabı var.Tepki vermek.Şimdi bazılarınız "Hadi be ordan ben tepki versem ne olacak sanki otobus iş mi yapmayacak" laflarını duyar gibi oluyorum.Belki bir kişiyle olmaz bu işler ama kitleler yapılan haksızlıklara DUR derse o zaman bize karşı insan gibi davranmalaını sağlayabiliriz

Tamamen hak verdiğim bir yorum.

Bugün NTV'de bu konu işlendi.

Keşke sesimizi çıkarabilsek...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Öncelikle çok güzel bir yazı yazdığını belirtmek istiyorum. Gayet akıcı, severek okudum.

Bizleri hiçbir büyük makam kaide almıyor. Bu tür olaylara artık alıştık. Kimse bizi bu konuda dinlemiyor, değişikliğe gitmiyor. Otobüsün yolcu kapasitesi niye fazla deyince; otobüs şöförü sanki bana git başka otobüse bin diyor. Ben açık sözlüyümdür; bunu hep dile getiriyorumdur. Bu durum hiç hoşuma gitmiyor. Bir tarafta yaşanan kargaşalık, bir tarafta ise otobüsün içindeki o kötü koku adeta tiksindiriyor beni. Bunları Türk halkı dile getirse ne olacak? 1 gün, 2 gün normal yolcu seviyesinde olacak fakat sonralarında eskisi gibi. Aynı hamam aynı tas misali.. Bu şey sadece otobüs içinde geçerli değil. Trenler için de, metro için de vs. geçerli. Örneğin ben dün trene bindim. Tren o kadar dolu ki anlatamam sizlere. İnsanlar neredeyse birbirlerinin içlerine girecek. Ama trenin için de bir alanda yazıyor ki; oturacak yolcu sayısı: 32, ayakta duracak yolcu sayısı: 50 (sayıları hatırlamıyorum, kafadan attım.) Ama trende bu rakamların iki katı yolcu var. Aslında bunun tek sorumlusu devlet değildir bana göre. Çünkü bizim ülke cahil bir ülke, hep kendini düşünüyor. Dolmuş, taşmış bir otobüse/trene sen hangi akla dayanarak daha ne diye biniyorsun? Sonra da ne kadar dolu, bu ne böyle, devlet buna çare bulsun diyorsun. Ayrıca ben otobüs şöförlerinin, otobüs tıklım tıklım doluyken, her durakta durup yolcu almalarına sinir oluyorum. Ayakta onlarca insan varken sen daha nasıl yolcu alırsın ki? Dediğim gibi sesimizi çıkarınca ise bizi takmıyorlar. Herşey aynı, eskisi gibi.. Yabancı ülkelerde her şey çok daha güzel, herşeye uyuluyor. Bir de biz Avrupa Birliği'ne girecekmişiz. Bu gidişle çok gireriz..! Kahrolsun cahillik!

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bahsettiğin cahilliğin olduğuna ben de katılıyorum.

Ancak bu cahillik sadece eğitimsizlik cahilliği değil.

Ama yorumun gerçekten doğru ve sonuna kadar katılıyorum.

Başka yorum yapmak isteyen var mı arkadaşlar?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bence İlhan Abi yararlı bir başlık açmış. Herkes burda konu ile ilgili yorumlarını yazsın arkadaşlar, hem yorum yeteneğimiz de gelişir. Ama bakıyorum da maalesef yorum yazanların sayısı çok az. Daha keyifli konularda onlarca mesaj var. Buraya da yazmanızı öneriyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

öncelikle arkadaşım düşünceleriin güzel ifade etmişsin. Bende şunu söylemek istioyorum ki aslında herkesin mutsuz olması çok normal htaa bence bu çoğu ülkenin çoğu insanında vardır.Buun sebebi yaşam derdi, geçim sıkıntısı vb. olabilir.zengiin açlık derdi olmaz da, işlerinden sıkılablilr mesela.Bir diğeri aşk hayatından mutuszdur.Yani dünyada tamamen mutlu olan insan ben görmedim mutlaka insanın kafasında bir takım düünceler, sorunlar vardır ve hayat gerçekten sorunsuz değildir.Ben olayı belediyeye bağlamıyorum ama bu otobüş minnüs giib konularda mutsuzluk, huzursuluğun sebebinde belediyenin payı büyüktür.O da inşallah biter onlarda bir düzen kurmaya çalışyor ne diyim Allah herkese kolaylık versin, işini rasgetirsin.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Aslında foruma Almanya'dan katılan bir arkadaş vardı; arda_ultraslan diye. Onun da bu konuda fikirlerini alsak çok iyi olur. Almanya'da bu tarz şeyler yaşanıyor mu, bizi bilgilendirsin. Ama ben hiç sanmıyorum yaşanacağını..

Nesil
    2006

Haftasonu dershaneye gitmek için evden çıktım. Her zamanki gibi bir mininüs bekliyorum ama içimde bir umut var boş gelsede gene her zaman ki ayakta durma problemi veya ayakta dursak bile basamkta sıkış pıkış durmamamak için bekliyorum. Minibüs geldi ve hayallerim suya düştü. Para vermek için beş dakika uğraştım çünkü elimde bir klasörüm var diğer elimde de para çıkarmak için uğraşıyorum ama bu arada tutunacak yer yok ani bir harekette her an başımı bir yerlere çarpabilirim. Para'yı verdikten sonra içerideki havasızlık insanı mahfediyor bir kaç kişi insede içersi ferahlasa diyip duruyorum. Son durağa yaklaşırken bir kaç kişi iniyor. Minibüs ferahlıyor ama inerken şöför ilerki durakta alacağı yolcuları düşünüp duruyor aslında yolcuları değil diğer meslektaşlarının o yolcuları almaması için çabalıyor yetmiş yaşındaki kadından bile hızlı olmasını istiyor.

Kadıköy meydanına geldiğimizde her taraf araba, otobüs ve minibüs doluyor havada oksijen diye bir gaz yok her taraf azot gazı ile doluyor elinde sorumsuzca sigara içenler olduğu için Kadıköy'de nefes almak imkansız hale geliyor. Nefes almak için sahile gidiyorum orayı tinerciler basmış ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar denize bakıyorum bari gözüm rahatlasın diye ama bakmaz olsaydım diyorum sorumsuzca denizi pisleten insanlar on adım ilersindeki çöpe elindeki peçeteyi atacağına yere atıp rüzgarın etkisiyle denize giden peçete yaklaşık yüzelli yılda temizlenebilyor. Her gün bu olaylar daha fazla kişinin aracın artmasıyla daha da kötüye gidiyor.

İstanbul istiyorum denizi temiz olan İstanbul istiyorum havası toprak kokan...

Nesil
    2006

İlhan yorumumu yukarıda yazdığım yazı ile anlatmak istedim. Açtığın bu konu iyi olmuş düşüncelerini bizlerle paylaşman iyi fikir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet batuhan aslında yazdığın yazıdan şu kafama takıldı ki; şu anda İstanbul'un haline bakın, bir de 50 sene sonra noolcak bu İStanbul artan nüfüsla beraber, Dünyanın sonu mu gelcek, gelmesede gelmiş kadar olcak, çünkü yaşanmayacak hale gelcek artık Dünya(En azından Türkiye)...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Burdan Belediyemize teşekkürlerimi gönderiyorum, seçim yaklaşıyor ya bizlere hizmette sınır tanımıyorlar. Toprak havası alalım diye yollar asfalt değil, otobüste bol bol toz kokluyoruz. Neyse konu siyasete dönmesin demiş İlhan ben bu kadar eleştiriyle yetineyim.

Okuduğum mesajlarda çok karamsar bir tablo sergilemişsiniz. Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum ama hayatta küçük şeylerden mutlu olmayı da bilmek lazım. Çevreme baktığımda ben de birçok olumsuzluk görüyorum, okuduğum bölümle çok alakalı bir durum bu. Derslerde de bu çevre sorunlarını, ekolojik sorunları, daha ferah bir dünya için neler yapılabilir bunları tartıştığımız için çevreyi daima inceler, gözlem yaparım.

Hani derler, burada fabrikalar var hava kirliliği oluyor, burayı ağaçlandıralım karbondioksiti oksijene çevirsin. Evet ağaçlandırma kampanyası başlar, hatta sanayi kuruluşları sponsor bile olur ama aynı kirlilik devam eder. Ayrıca ağacın depo ettiği kardondioksit de 100-150 yıl sonra tekrar doğaya geri verilir. Buradan da anlaşılacağı gibi hava kirliliğini önlemek için daha fazla ağaç dikmek yerine o hava kirliliğini oluşmadan engellesek daha iyi değil mi? (Azıcık ekolojik sorunlardan da bahsetmekte fayda var )

Neyse konunun özüne dönersek geçen gün başımdan geçen bir olayı paylaşayım. Okulla ilgili alınacak bazı mataryeller için Kemeraltına gitmiştim. Dönüş için otobüse bindim, fazla kalabalık değildi ama yine de ayakta bayağı yolcu vardı. Alsancak'a kadar sorunsuz geldik ama Alsancakta otobüs bir anda otobüslerin park yerine döndü, herkes gibi ben de şaşırmıştım ne olduğunu anlamaya çalışordum. Şoförle oradaki görevli tartışıyordu, sonradan öğrendim ki aracın yağı değişmesi gerekiyormuş o nedenle otobüs değiştirilecekmiş. Şoför neden daha önceden haber verilmediği için görevliye kızıyordu, yolcularda neden başka otobüse geçiyoruz diye şoföre. Ama herkes oturduğu yerden mırıldanıyordu. Hazırlanan diğer araç da sanırsan belediyenin en eski otobüse, yolda bozulma ihtimali çok çok yüksek. Şoför konuşa konuşa diğer otobüse geçmemiz gerektiğini söyledi kapıları açtı ve aşağı indi. Herkes koyun gibi (ki buna ben de dahilim o gün bayağı yorucu geçmişti) diğer otobüse geçmeye kalkışırken bir otobüs dolusu insandan sadece 1 bayan itiraz etti, inmeyin arkadaşlar böyle birşey yapmalarına hakları yok, koyun gibi her denileni yapmayın dedi. hiçbirimiz inmezse otobüs değişmez dedi. Başlarda pek inen olmadı ama diğer otobüs çalışıp hareket için hazırlanınca koşa koşa gitti millet. Bayan hala konuşuyordu işte bizim yüzümüzden diye.

Evet bizim yüzümüzden ben orada otursaydım ( yorgunum uğraşamam demeseydim), bir başkası eve biraz geç gitsem ne olur ama hakkımı savunayım deseydi, bir diğeri acıktım ama dayanırım böyle birşeye izin vermem deseydi o gün otobüs değişmezdi. Bunu gören görevli bir daha tedbirini önceden alır, böyle bir işe kalkışmazdı. Ama en son tek kalan bayan da otobüse bindi ve hareket ettik. Ben inene kadar otobüs bozulmadı ama son durağa varmadan bozulduğuna eminim.

Harekete geçince şoförden bazıları görevlinin adını öğrendi,(o itiraz eden bayan değil ama laf olsun diye konuşanlar) şikayet edeceklermiş. Şikayet ettiklerini de sanmıyorum ama sana demez mi kardeşim inmeseydin diye. Biz orada indik ya o görevli böyle olayları yapmaya devam edecek, bizler de alıştık artık ne olacak 5 dakikalık iş deyip koyun gibi kafa sallayacağız...

Biraz uzun oldu ama sonuna kadar okuyanlara teşekkür ederim.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Ben teşekkür ederim son harfine kadar okudum yazını aslında hepimizin sorunu aynı yasalarda bir kural var ayakta yolcu alınmaz diye ama bunu gören polis niye izin veriyor veya polisler izin veriyosa bunu gören bakanlar niye bu polislerin çalışmasına izin veriyor bazı kafalar değişmediği sürece bu sorunlar hep devam edecektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by WishbonE View Post
    Bence İlhan Abi yararlı bir başlık açmış. Herkes burda konu ile ilgili yorumlarını yazsın arkadaşlar, hem yorum yeteneğimiz de gelişir. Ama bakıyorum da maalesef yorum yazanların sayısı çok az. Daha keyifli konularda onlarca mesaj var. Buraya da yazmanızı öneriyorum..
    Cancığım yerin adının herhangi bir önemi yok. Önemli olan burada fikirlerimizi hoşgörü ile paylaşmak.

Ben her hafta bu konuya bir makale koyacağım ve tartışacağız. Amacım sizin de fikirlerinizi söyleyebileceğiniz bir ortam oluşturmak. Volkan_baros'a Türkiye ve Dünya gündemine açmak için izin istedim ancak o burada yazmamı, sonra uygun olursa oraya taşıyacağını belirtti. Organize eden ben olduğumdan adı İlhan'ın Yeri. Zaten başlığa baktığınızda sizi bir meyhane havasında içeri davet ediyor

Bu konuda Serkan gibi, Aşkın gibi, Batuhan gibi, Can gibi herkes yorum yazsa ne güzel olur diye düşünüyorum, yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum, yapmayanlardan da yorum bekliyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Bu konudaki fikrin nedir peki? Yani sen ne düşünüyorsun?
    bu soruna geçen hafta bakırköyden gelirken yaşadıgm olayla cevap verim

Bakırköy özgürlük meydanının oradan halkalı minibüsüne bindim ilk binenlerden oldugum için kendime oturcak bi yer bulmuştum ama minibüs tıklım tıklım daha incirlideyken polis aracı durdurdu cezayı yazdı ama bizim söför yoluna yolcu alarak devam etti yine neyse kadir hasın(şirinevler yakınında biyer) oraya geldik bu sefer başka bi polis tekrar durdurdu ve bi ceza daha yedik ondan sonra şöför yanındakiyle konuşmaya başladı sabahtan beri 4.cezayı yemiş ama hala yolcu alıyor bunun sebebi ne bizim cezalarımız caydırıcı degil bence...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bulunduğun yerde ceza kesiliyormuş. Ancak Ankara'da o bile yok. Her zaman tıklım tıklım. Bursa için de aynı şey geçerli. Buralarda ceza bile yok. Zaten olsa bile dinlenmiyormuş, bunu bize ispatladın.

Teşekkürler.

S-B-Z Misafir

Esasında biz millet olarak duygusal bir milletiz.En üstünden tutunda,en alttakine kadar.Bir ceza uygulaması ortaya konulacağında mutlaka halkın herkesimi gözönünde bulunduruluyor,belki oy kaygısı belki başka şeyler yüzünden bazı şeylere bilinçli olarak göz yumuluyor bence.Ceza caydırıcı olmalı evet buna katılıyorum ama şöylede bir durum var;trafikte belli saatlerde bir yoğunlaşma oluyor ve o saatlerdeki araçlar bence ihtiyaca cevap verecek sayıda değil,ama onun haricinde çoğaltılacak araç sayısıda fazla olacak.Açıkçası çok karmaşık bir durum ve bu sorun tüm şehirlerimizde mevcut neredeyse.

Quote Originally Posted by WishbonE View Post
    Aslında foruma Almanya'dan katılan bir arkadaş vardı; arda_ultraslan diye. Onun da bu konuda fikirlerini alsak çok iyi olur. Almanya'da bu tarz şeyler yaşanıyor mu, bizi bilgilendirsin. Ama ben hiç sanmıyorum yaşanacağını..
    benmi?ben soruyu anlamadim,ipucu verebilirmisniz?
    otobüs olayi almanyada yasanmiyor,otobüste kac tane koltuk varsa o kadar kisi giriyor,ama ayakta duranlarda var 3-4 kisi.ama bizim yani ögrencilerin otobüsleri cok fazla doluyor.yani otobüs 30 kisilikse 45 kisi giriyor.ama büyüklerin bindigi otobüslerde ise cok kisi olmuyor.yani almanyada otobüs sorunu yok

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

İşte.... Orada halk haklarına saygı var. Ama ülkemizde yok. Ne kadar ayıp, ülkemizde insan olarak bir değerimiz yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

ilhan abi ilk defa yazıyorumm mekanın hayırlı olsun

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by bursa_mc View Post
    ilhan abi ilk defa yazıyorumm mekanın hayırlı olsun
    Sağol Mert Can. Sen de bir Bursa'lı olarak o terminal otobüsü veya yol çilesinden bahsedebilirsin. Tabi çekiyorsan

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri