Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 148 sonuç

Konu: Şampiyonluk Maçında Şike Söylentisi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Lightbulb Şampiyonluk Maçında Şike Söylentisi...

F.Bahçe’nin 2000-2001 sezonunun son haftasında oynadığı Samsun maçında şike yapıldığı iddia edildi.
    2000-2001 sezonu...

Federasyona başvuran bir kişinin bu konuda gerekli bilgileri federasyon yetkililerine iletebileceği, bunun karşılığında ise can güvenliği istediği iddia edilirken, bu iddialardan bilgisi olan birkaç yönetim kurulu üyesinin, ispatın yapılması halinde Fenerbahçe camiasını karşısına almadan olayı nasıl inceleyebileceklerini tartıştıkları belirtildi.

Kulübe değil, yapanlara

Kimliği (şimdilik) belirsiz şahsın iddialarının ispatlanması durumunda nasıl bir yol izleneceği ve Fenerbahçe’ye verilecek cezanın neler olabileceği konusunda çeşitli görüşler ortaya atılırken, kulübün kendisinden çok, yapan ya da yaptıranlara ceza verilmesi düşüncesi ağırlık kazandı. Hatırlanacağı gibi o sezonun son maçında Fenerbahçe 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Samsunspor’u 3-1 yenmiş ve şampiyonluğa ulaşmıştı.

Fanatik

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

sike konulari koyupta tartisma yapmaya gerek yok

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

5 yıl geçmiş yeni gündem

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

ewt. geçti boru pazarı sür eşeği niğdeye olayı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

böyle birşeyin ortaya çıkacağına pek ihtimal vermiyorum olsa da olmasa da yıllar geçmiş üzerine de kimse gitmez...

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

bu konuyu mesaj yazip ta tartisma yapmaya gerek yok

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Emurafu View Post
    Senin de durmadan aynı şeyleri yazmana gerek yok.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by WishbonE View Post
    Senin de durmadan aynı şeyleri yazmana gerek yok.
    Bu konuda birseyler yap Emurafu. Nereye baksam bu tip icerigi olmayan mesajini goruyorum. Yorum yapmaya gerek yoksa, yorum yapma ve gerek olmadigini yapmadigin yorumla goster. Forumda yorum yapilmayacak bir cok konu var, hepsine yoprum yapmaya gerek yok diye yazi mi yazmak gerekli?

Her konuya icerigi pek olmayan mesaj atanlara boncuk verilmiyor.. Seni ilgilendiren bir konu ise gorusunu yaz. Gorusun yoksa veya sadece bir sey deskteklemek istiyorsan bu tip bos mesajlari yazip forumu gereksizce kirletme lutfen.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Samsunspor Kulübü Başkanı Mazhar Başoğlu, 2000-01 sezonunda oynanan Fenerbahçe maçında şike yapıldığı iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Bu tür iddialar her takım için ortaya atılmıştır. Bu iddiaları ortaya atanlar ispat etmek zorundadır” dedi.

Fenerbahçe'nin 2000-2001 sezonunun son haftasında oynadığı Samsunspor maçında şike yapıldığı iddiası ortaya atılınca kırmızı-beyazlı kulübün başkanından sert tepki geldi.

Samsunspor'un geçmişinde bu tür hiçbir olaya adının karışmadığını ifade eden Başoğlu, "Bu tür iddialar her zaman her takım için ortaya atılmıştır. Atılmaya da devam edecektir. Bu iddiaları ortaya atanlar ispat etmek zorundadırlar. Eğer ispat edilirse ilgili merciler gerekli işlemleri yaparlar. Mazisi tertemiz olan Samsunspor, bu tür organizasyonlar içerisinde hiçbir zaman bulunmamıştır, bulunmayacaktır" dedi.

KAYNAK
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bu konuda birseyler yap Emurafu. Nereye baksam bu tip icerigi olmayan mesajini goruyorum. Yorum yapmaya gerek yoksa, yorum yapma ve gerek olmadigini yapmadigin yorumla goster. Forumda yorum yapilmayacak bir cok konu var, hepsine yoprum yapmaya gerek yok diye yazi mi yazmak gerekli?

Her konuya icerigi pek olmayan mesaj atanlara boncuk verilmiyor.. Seni ilgilendiren bir konu ise gorusunu yaz. Gorusun yoksa veya sadece bir sey deskteklemek istiyorsan bu tip bos mesajlari yazip forumu gereksizce kirletme lutfen.
    bence de artık birşeyler yapması gerekiyor fm forumlarında da bu yazdıklarıyla birçok arkadaşa antipatik görünüyor...

Exclamation İtiraf mı iftira mı?

İtiraf mı iftira mı?
    Bir dönem Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile iyi ilişkileri olduğunu belirten Cihan Oskay isimli bir şahıs, sarı-lacivertlilerin şampiyon olduğu 2000-01 sezonunun son haftasında Fenerbahçe-Samsunspor maçında Samsunspor’un ilk 11’ine müdahalede bulunulduğunu, Galatasaray-Trabzonspor maçı için ise bordo-mavililere teşvik primi götürdüğünü iddia etti.

Fenerbahçe, 2001-02 sezonunun son haftasında Samsunspor'u deplasmanda 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmişti.

Bir dönem Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile iyi ilişkileri olduğunu belirten Cihan Oskay isimli şahıs, sarı-lacivertlilerin şampiyon olduğu 2000-01 sezonunun son haftasında Fenerbahçe-Samsunspor maçında Samsunspor’un ilk 11’ine müdahalede bulunduklarını, Galatasaray-Trabzonspor maçı için ise bordo-mavililere teşvik primi götürdüğünü iddia etti.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elde ettiği 2000-2001 sezonunda, sarı-lacivertli takımın son haftada Samsunspor ile oynadığı maç ve şampiyonluğun bir diğer adayı Galatasaray'ın kendi evinde Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmalar için günlerce konuşulacak iddialar ortaya atıldı.

STAR TV’de yayınlanan Telegol programına konuk olan ve Fenerbahçe Kulübü ile ilişkileri olduğunu iddia eden Cihan Oskay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisi vasıtasıyla bordo-mavili takıma 250 bin dolar teşvik pirimi gönderdiğini iddia etti.

Cihan Oskay teşvik primini iletmek amacıyla dönemin Trabzonspor oyuncusu Oktay Derelioğlu ile konuştuğunu ve The Marmara Oteli’nde Oktay ve Tamer Tuna’nın 603 numaralı odasına giderek 250 bin doları götürdüğünü, çok sayıda Trabzonsporlu futbolcunun içeriye girerek parayı gördüğünü söyledi. Oskay, averaj hesaplarının da yapıldığı şampiyonluk mücadelesinde en kötü 1-0 mağlubiyet için bu parayı teklif ettiğini iddia etti.

Bu iddialar karşısında adı geçen Tamer Tuna ve Oktay Derelioğlu, Cihan Oskay’ı yalanladı. Aynı hafta Fenerbahçe’nin deplasmanda Samsunspor’u 3-1 yendiği maç için de Aziz Yıldırım’ın, eski Orduspor başkanı ve Fenerbahçe kongre üyesi Mustafa Çebi aracılığıyla Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar ile temasa geçilip para gönderdiğini iddia eden Oskay'a yanıt, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'ndan geldi. Mostoroğlu iddiaların kesinlikle gerçeği yarsıtmadığını belirtirken, en kısa zamanda Cihan Oskay ile mahkemede karşı karşıya gealeceklerini söyledi.

Yaşanan tüm bu gelişmeler karşısında Tff Başkanvekili Kemal Kapulloğlu, bu iddiaları Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’nun incelemeye aldığını ve kararı bu inceleme sonunda verceklerin açıkladı.

Cihan Oskay’ın Telegol programında bulunduğu iddialar sonrası bir grup Fenerbahçe taraftarı, programın yapıldığı kanalın önüne giderek Cihan Oskay aleyhinde tezahüratta bulundu.

FEDERASYON İNCELEME BAŞLATTI
    Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Samsunspor'a şike, Trabzonspor'a da teşvik primi verdiği iddiaları üzerine inceleme başlattı.

STAR Televizyonu tarafından yapılan program sonrasında açıklamada bulunan Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, programın kasetini ve tarafların iddialarını dinlemek için inceleme başlattıklarını ve konunun bu inceleme kurulunda görüşüldükten sonra Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna geleceğini söyledi.

Kapulluoğlu, konu ile ilgili kararın yönetim kuruluna ait olduğunu sözlerine ekledi.

MOSTUROĞLU: BU ŞAHSIN ARKASINDAKİ GÜÇLERİ BİLİYORUZ
    Konuyla ilgili NTV’ye açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, olayın tamamen bir komplo olduğunu söyledi.

Mosturoğlu, “Malesef ulusal bir televizyon kanalımız, bu şahsın kimliği hakkında bir araştırma yapmaksızın, söylediği her şeyi doğru kabul ederek saatler süren bir yayın yaptı. Yapılan program skandal düzeyinde, bir kulübü karalama yönünde tek taraflı bir yayına dönüştü. Bu şahsın arkasındaki güçleri biliyoruz. Bu bir komplo. Buna maddi destek sağlayanları, bu kayıtların yapılmasına yardımcı olanları tespit ettik. Bu kişilerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na organize suçtan dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Cumhuriyet Savcılığı'na bazı telefon numaraları ve bazı banka hesapları vereceğiz. Bunları verdiğimizde kamuoyu da bu işin sorumlularını göreceklerdir. Programın yapımcıları hakkında da ‘basın yoluyla hakaret’ dahil olmak üzere tüm yasal haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mosturoğlu, konuyla ilgili olarak 29 Kasım Çarşamba günü detaylı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇTİ
    Öte yandan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı da 2000-2001 sezonunda oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili iddialar konusunda inceleme başlattı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, iddiaların incelemeye alındığını belirterek, ''Samsun'da meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili konuyu inceliyoruz. İnceleme sonucuna göre gerekli görülürse soruşturma açılabilir'' dedi.

bu olaylar fenerbahcının 100. yılında sampıyonlugunu engellemek ıcın yaplıol

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Umarim iftiradir.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by CaPTaiN10 View Post
    Umarim iftiradir.
    büyük bölümünün gerçek olduğu bellide başlığın kapanmayacağını bilsem birşeyler yazardım.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

İki konu birleştirildi..

Nesil
    2006

Ben aslında ne dersem diyeyim bazı kişiler tepki gösterek aslında susmak ta istemiyorum.

Aziz Yıldırımın dediği gibi ben bu şikeyi yapsaydım geçen sezonki Denizli maçınıda bağlardım ayarıca bizim para verdiğimiz oyuncu bize gol atıyor?

Bu sorular belki de Fenerbahçe'nin 100. yılını kirletmesi için yapılmış iftiralar olduğu belli oluyor. Biz bunlara boşverip kendi futbolumuza basketbolumuza ve diğer sporlarımızla ilglineip en başarılı 100. yılı yaşamaya çalışalım.

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

bu konu hakkinda duzeyli tartisma ortami bozulmadigi surece fikirlerinizi yazabilirsiniz arkadaslar.

Ben biraz bekle ve gor politikasindan yanayim, bir kismini seyrettim programin. Ama ortaya atilan iddialar yenilir yutulur cinsten degil. Gercekten ispatlanirsa FB nin sampiyonlugu iptal edilmeli ve gerekli ceza uygulanmali.
    Ama aksi bir durumda ne olacak? Telegol programini yapanlara ne gibi bir yaptirim uygulayacaklar, bu adami ne yapacaklar?

valla bende bekle görden yanayım. ama eğer bunlar doğruysa vay ki ne vay bu olay gerçekse bencede şampiyonluk iptal edilmeli ve aziz yıldırıma men cezası verilmeli. ama değilse bu şahıs en ağır cezayı almalı bu kadar kişiyi töhmet altında bıraktığı için

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Aynen bekleyelim bence izlemeyenler yorum yapmasin cunku itirafci sallama haber yapmamis bir cok kaest izlettirdiler

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Boyle bir olay varmidir yokmudur bilemem ama bu olayin gs maci oncesi gundeme gelmesi ilginc.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Simdi ajansspor da butun acıklamaları okudum.
    Telefon konusmalarında cok garip seyler var. Yani acik bir sey yok ortada. Bi sey cikmaz gibi geliyor bana.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by CaPTaiN10 View Post
    Umarim iftiradir.
    federsyon inceleme başlattı görücez iftiramıymı şdeilmiymiş..

Del Piero_10 Misafir

2001 yılında olan biteni(ankaragücü,ersun yanal,cafer'in itirafı) herkes biliyordu.Bunların üzerine trabzon,samsun olaylarıda telefon görüşmeleriyle belirlendi.Belli oldu ama bu konuşmalar mahkemede delil sayılmayacağından birşey olacağını zannetmiyorum.

2001 yılındaki teşvik olaylarını şuna benzetiyorum,belki güleceksiniz

Bir kimse çok gizli bir olayı herkese teker teker anlatır ama kimseye söyleme diye yemin ettirir.Olayı herkes bilir ama kimsenin diğerinin bildiğinden haberi olmaz.Durum böyle oluncada bu olay toplum içinde dile getirilmez.

Bu olayıda yıllardır herkes biliyor ama kimse konuşmuyor.

Hatta Fatih Altaylı ''o sezonki yönetimi hiç affetmeyeceğim o sezon kafamıza vura vura şampiyonluğu aldılar,yönetim sesini bile çıkarmadı' demişti.

Star yönetimi taraftar hışmına uğramaktan çok korkmuş olacak çünkü programın sonunda 20 yıl öncesine gidip Ergun Gürsoy'un malatyasporlu oyunculara Beşiktaş'ı yenmeleri karşılığında verdiği doğan arabalardan da bahsettiler.Yani tarafsızız demek istediler.

telefon konuşmalarında çebi tamer ve oktayın kayınbiraderi çok bariz itiraf etti ama dediğim gibi olay tam çözülmeden yapılmış veya yapılmamış demek yanlış olur. ayrıca olayın gs maçıyla bir ilgisi olamaz çünkü bu motivasyonu etkilemez ayrıca olay celta maçı öncesi oldu bunuda unutmayın

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    2001 yılında olan biteni(ankaragücü,ersun yanal,cafer'in itirafı) herkes biliyordu.Bunların üzerine trabzon,samsun olaylarıda telefon görüşmeleriyle belirlendi.Belli oldu ama bu konuşmalar mahkemede delil sayılmayacağından birşey olacağını zannetmiyorum.

2001 yılındaki teşvik olaylarını şuna benzetiyorum,belki güleceksiniz

Bir kimse çok gizli bir olayı herkese teker teker anlatır ama kimseye söyleme diye yemin ettirir.Olayı herkes bilir ama kimsenin diğerinin bildiğinden haberi olmaz.Durum böyle oluncada bu olay toplum içinde dile getirilmez.

Bu olayıda yıllardır herkes biliyor ama kimse konuşmuyor.

Hatta Fatih Altaylı ''o sezonki yönetimi hiç affetmeyeceğim o sezon kafamıza vura vura şampiyonluğu aldılar,yönetim sesini bile çıkarmadı' demişti.

Star yönetimi taraftar hışmına uğramaktan çok korkmuş olacak çünkü programın sonunda 20 yıl öncesine gidip Ergun Gürsoy'un malatyasporlu oyunculara Beşiktaş'ı yenmeleri karşılığında verdiği doğan arabalardan da bahsettiler.Yani tarafsızız demek istediler.
    Ben orasını görmedim fakat Şekip Mosturoğlu'nun telefonda söylediklerinden sonra böyle bir şeyi açıklamışlar yani senin dediğin gibi 'tarafsısız'ben bu ülkede şike adına hiç bi takıma güvenmiyorum bence her takım yeri geldiğinde yapmıştır.Milyonları sürükleyen bir spor organizayonunda şike olmaması düşük bir ihtimaldir.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Şekip Mosturoğlu'na kizdilar zaten telefonu suratlarina kapadi

Del Piero_10 Misafir

Şekip Mosturoğlu'na kizdilar zaten telefonu suratlarina kapadi
    Şekip Mosturoğlu talimatla bağlandı yayına,yazılı metin okudu sonra cevap hakkı bile tanımadan yine talimatlara uyarak telefonu suratlarına kapattı.

Ondan sonra Mahmut Uslu'nun teşvik ile ilgili kaseti geldi görüntüye onun haberi yokken çekmişler ,bence asıl bomba o kaset.habertürk'ten almışlar o görüntüleri.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by hurmet View Post
    telefon konuşmalarında çebi tamer ve oktayın kayınbiraderi çok bariz itiraf etti ama dediğim gibi olay tam çözülmeden yapılmış veya yapılmamış demek yanlış olur. ayrıca olayın gs maçıyla bir ilgisi olamaz çünkü bu motivasyonu etkilemez ayrıca olay celta maçı öncesi oldu bunuda unutmayın
    Şöyle birşey var iki adamda cihan bilmemnenin PARA Bahsine cevabı aynı.he he evet tarzı birşey..ve konuşma boyunca da paradan bahseden tek cihan bilmemne..
    Şimdi bugün ben bi konuşmayı istediğim gibi deiğiştirr miyim sıralarını ? evet
    e açıkça paradan bahseden olmadığı için adam açıkça yalancı..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Şekip Mosturoğlu talimatla bağlandı yayına,yazılı metin okudu sonra cevap hakkı bile tanımadan yine talimatlara uyarak telefonu suratlarına kapattı.

Ondan sonra Mahmut Uslu'nun teşvik ile ilgili kaseti geldi görüntüye onun haberi yokken çekmişler ,bence asıl bomba o kaset.habertürk'ten almışlar o görüntüleri.
    ben o kasedi hic gormedim cunku son bolumde reklam geldi ben yattim

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Şöyle birşey var iki adamda cihan bilmemnenin PARA Bahsine cevabı aynı.he he evet tarzı birşey..ve konuşma boyunca da paradan bahseden tek cihan bilmemne..
    Şimdi bugün ben bi konuşmayı istediğim gibi deiğiştirr miyim sıralarını ? evet
    e açıkça paradan bahseden olmadığı için adam açıkça yalancı..
    Seni eski bir tanıdığın arayıp seninle beraber nasıl teşvik götürdüklerini otele 250 bin dolarlık çantayla nasıl girdiğini söylerse yada keşke tek farklı yenilseydiniz 250 bin dolardan oldunuz derse eğer suçsuzsan ''sen kafayımı yedin kardeşim,hayalmi gördün,başkasıyla karıştırdın herhalde'' dersin.

''evet ne günlerdi onlar,oktay'ın salaklığına bu işe girdim yoksa yapmazdım,senin bir suçun yok için rahat olsun'' demezdin.

Sayfa 1 / 5 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri