
Originally Posted by
perpetua
Yapay Zeka Defansif Stratejileri
Yapay zeka buna (defansif strateji'ye), ofansif strateji'den dondugunden, daha erken (mac dakikalarinda) donebilir. Bu strateji donusumu icin bir kalip gozlemlenemiyor zira yapay zeka cok defansif bir strateji'ye macin 5. dakikadasindan itibaren her an donebilir. Bu donusum gol attiktan sonra da olabilir ama bir tac atisi oncesinde de olabilir.
Yapay zeka'nin klasik defansif stratejisi 3-3-2-1-1'dir ancak diger dizilisler de mumkundur. Bu dar ve yogun bir sistemdir ve 11 oyuncunun da kendisini topun arkasina alip, kendi 18'ini savuma uzerine kuruludur. Defansif oyuncularin cogu (DC, WB ve DM'ler) ofansa katilmazlar ve geriye kalan 4 oyuncu ileride sans yaratmaya calisirlar.
Bu taktige karsi genis bir dizilis benimsenmeli ve oyuncularin buyuk bir kismina ileriye gitme (forward runs) talimati verilmelidir. Ayrica bence (yani orjinal yazar'a gore) topu ileride kazanmak icin yogun pres yapilmalidir. Esas amac, ceza sahasinda bol oyuncu bulundurum, rakibi hata yapmaya zorlamaktir (3-3-2-1-1'i cozme baslikli yaziyi okuyunuz).